Τιμές με Leasing Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Η νέα γενιά του Setra ComfortClass 500 απέσπασε πρόσφατα το διεθνές βραβείο «red dot design award 2013» για την πρωτοποριακή σχεδίαση του.

Αντίστοιχα εξαιρετική είναι και η σχεδίαση του εσωτερικού στο τουριστικό λεωφορείο της Setra όπου κυριαρχούν τα –κορυφαίας ποιότητας- υλικά.

Έπειτα από χιλιάδες ώρες εξέλιξης, οι σχεδιαστές της Setra πέτυχαν να μειώσουν τον αεροδυναμικό συντελεστή του οχήματος στο 0,33.

Ιδιαίτερη βράβευση για τη Setra

3.384 Επισκέψεις στο άρθρο (29/4/2013)

Μια ιδιαίτερα τιμητική διάκριση απέσπασε η νέα γενιά του Setra ComfortClass 500 καθώς το κορυφαίο τουριστικό λεωφορείο κέρδισε το «red dot design award 2013» για την σχεδίαση του.

Μόλις έξι μήνες μετά την παγκόσμια πρεμιέρα του, ένα εκ των κορυφαίων τουριστικών λεωφορείων σε παγκόσμιο επίπεδο, το νέο Setra ComfortClass 500, απέσπασε μια ιδιαίτερα τιμητική διάκριση που ωστόσο δεν αφορούσε το κορυφαίο επίπεδο άνεσης και ασφάλειας που προσφέρει στους επιβάτες του, ούτε την εξαιρετικά μειωμένη μέση κατανάλωση καυσίμου που του διασφαλίζουν οι Euro6 κινητήρες του.

Το νέο Setra ComfortClass 500 απέσπασε στον σχετικό διαγωνισμό που πραγματοποιείται κάθε χρόνο, τον τίτλο του προϊόντος με την καλύτερη σχεδίαση (red dot design award 2013), επικρατώντας μεταξύ των υπολοίπων ανταγωνιστών από 54 χώρες.

Με περισσότερα από 4.600 προϊόντα από 54 χώρες να διαγωνίζονται σε 19 διαφορετικές κατηγορίες, σύμφωνα με τα λεγόμενα των 37 ειδικών που απαρτίζουν την επιτροπή των «red dot awards», η απόφαση για την ανακήρυξη του νικητή σε ότι αφορά στην σχεδίαση, ήταν μάλλον εύκολη υπόθεση αυτή την χρονιά.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της επιτροπής των βραβείων, η σχεδίαση του εν λόγω τουριστικού λεωφορείου είναι πρωτοποριακή και θέτει νέα δεδομένα σε ότι αφορά στην ασφάλεια και την άνεση των επιβατών καλύπτοντας απόλυτα τις αυξημένες απαιτήσεις που διαμορφώνονται στις χερσαίες οδικές επιβατικές μεταφορές.

Πέραν της κορυφαίας αισθητικής της σχεδίασης τόσο του εξωτερικού όσο και του εσωτερικού του νέου Setra ComfortClass 500, ένα στοιχείο που δεν μπορούμε να παραβλέψουμε είναι το γεγονός ότι οι σχεδιαστές του κλάδου των λεωφορείων της Daimler AG, μητρικής εταιρείας της Setra, κατάφεραν να μειώσουν τον αεροδυναμική συντελεστή του οχήματος στο 0,33, μια επίδοση που δεν επιτυγχάνεται ακόμη και από πολλά επιβατικά οχήματα στην παρούσα φάση. Δεδομένων δε των διαστάσεων του τουριστικού λεωφορείου της Setra, το επίτευγμα τους καθίσταται ακόμη πιο εντυπωσιακό.

Καταλήγοντας αξίζει να σημειώσουμε πως η παρουσίαση του νέου βραβείου που το Setra ComfortClass 500 απέσπασε, θα πραγματοποιηθεί σε ειδική εκδήλωση της εταιρείας στην πόλη Έσσεν (Γερμανία) την 1η Ιουλίου 2013.