Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Η Renault ανακοίνωσε πως μέσα στο καλοκαίρι αναμένεται να λανσαριστεί η νέα γενιά του Trafic με πολλαπλές σχεδιαστικές αλλαγές και νέους κινητήρες.

Αντίστοιχή είναι και η περίπτωση του Opel Vivaro το οποίο, ανακοινώθηκε πώς να διακρίνεται για τον πληρέστατο εξοπλισμό άνεσης και ασφάλειας.

Νέα Vivaro και Trafic από το καλοκαίρι

5.116 Επισκέψεις στο άρθρο (4/2/2014)

Οι Renault και Opel ανακοίνωσαν ταυτόχρονα πως, μέσα στο καλοκαίρι αναμένεται να ξεκινήσει η εμπορική πορεία των νέων –δίδυμων- Trafic και Vivaro στη γκάμα των ελαφρών επαγγελματικών του.

Κατά τη διάρκεια της μακράς εμπορικής του πορείας (34 έτη), το Renault Trafic έχει να επιδείξει εξαιρετική επιτυχία με περισσότερες από 1,6 εκ. πωλήσεις.

Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια, η κατηγορία των Van έχει δεχθεί σημαντικές αλλαγές με σημαντικούς ανταγωνιστές του να έχουν αναβαθμιστεί πλήρως (Mercedes-Benz Vito, Fiat Scudo, Peugeot Expert, Citroen Jumpy κ.ά.) ενώ και αρκετά νέα μοντέλα διεκδικούν μεγάλο μερίδιο αγοράς σε πανευρωπαϊκό επίπεδο (π.χ. Nissan NV200, Ford Transit Custom, Toyota ProAce κ.ά.).

Προκειμένου λοιπόν να καταστήσει τον συγκεκριμένο εκπρόσωπο της πιο ανταγωνιστικό, η Renault ανακοίνωσε πως μέσα στο καλοκαίρι του 2014 αναμένεται να λανσάρει στις αγορές της ΕΕ τη νέα γενιά του Trafic η οποία, θα εμφανίζει σημαντικές τροποποιήσεις και βελτιώσεις σε σχέση με το υπάρχον μοντέλο.

Το ίδιο φυσικά ισχύει και στην περίπτωση του «δίδυμου» Opel Vivaro που αποτελεί προϊόν συνεργασίας των Renault Opel, όπως και το Trafic.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, η νέα γενιά του Vivaro θα επιδεικνύει μια εντελώς ανανεωμένη σχεδίαση αμαξώματος και εσωτερικού, νέους κινητήρες καθώς και πολλαπλές νέες τεχνολογικές καινοτομίες σε όλους τους τομείς.

Σε ότι αφορά στους κινητήρες, η Opel ανακοινώνει πως θα διακρίνονται για την ιδιαίτερα μειωμένη μέση κατανάλωση καυσίμου και την αυξημένη απόδοση τους, ενώ ο εξοπλισμός άνεσης και ασφάλειας, παρά το γεγονός ότι πρόκειται για ένα επαγγελματικό όχημα, θα παραπέμπει άμεσα στα πολυτελή επιβατικά οχήματα, όπως άλλωστε είναι και η τάση που παρατηρείται πλέον σε όλους τους κατασκευαστές που δραστηριοποιούνται στη συγκεκριμένη κατηγορία.

Καταλήγοντας αξίζει να αναφέρουμε πως, ο υπεύθυνος του σχεδιαστικού τμήματος της Renault για τη νέα γενιά του Trafic, Kihyun Jung, τόνισε πως στόχος του ήταν η δημιουργία ενός δυναμικού και καλαίσθητου συνόλου χωρίς να θυσιάζεται στο ελάχιστο τόσο η στιβαρότητα όσο και η φιλικότητα στην χρήση που απαιτείται από ένα επαγγελματικό μοντέλο.

Περισσότερα για τις νέες γενιές των Renault Trafic και Opel Vivaro σύντομα.