Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Η νέα γενιά του Opel Vivaro αναμένεται να πραγματοποιήσει την παγκόσμια πρεμιέρα της στο Σαλόνι Επαγγελματικών Οχημάτων του Μπέρμιγχαμ.

Σε σχέση με το μοντέλο που αντικαθιστά, το νέο Vivaro εμφανίζει πλήρως τροποποιημένη σχεδίαση αμαξώματος και εσωτερικού.

Παράλληλα όμως, στο NEC 2014 θα κάνει την πρώτη του εμφάνιση και το ανανεωμένο Movano με πολλά νέα στοιχεία ασφάλειας.

Επιπρόσθετα, η γκάμα κινητήρων του εμπλουτίζεται και πλέον περιλαμβάνει εκδόσεις με ισχύ από 110 – 163 ίππους που καλύπτουν τις προδιαγραφές Euro6.

Παγκόσμια πρεμιέρα του νέου Vivaro στο NEC

3.608 Επισκέψεις στο άρθρο (29/4/2014)

Στο Διεθνές Σαλόνι Επαγγελματικών Οχημάτων του Μπέρμιγχαμ που ανοίγει τις πύλες του σήμερα 29 Απριλίου, αναμένεται να πραγματοποιήσει την παγκόσμια πρεμιέρα της η νέα γενιά του Opel Vivaro.

Από τις 29/4 – 1/5, ανοίγει τις πύλες του για το ευρύ κοινό το Διεθνές Σαλόνι Επαγγελματικών Οχημάτων του Μπέρμιγχαμ, η μεγαλύτερη έκθεση για τον κλάδο επί βρετανικού εδάφους και μια από τις μεγαλύτερες σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Αυτό είναι και το «σκηνικό» που επέλεξε τελικά η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία για να πραγματοποιήσει την παγκόσμια πρεμιέρα της νέας γενιάς του Vivaro που θα λανσαριστεί στις διάφορες αγορές της ΕΕ μέσα στο τρέχον έτος. Ωστόσο, το παρόν στο Μπέρμιγχαμ θα δώσει και ένας ακόμη εκπρόσωπος  της Opel, το ανανεωμένο Movano, με την εντελώς νέα γκάμα κινητήρων του.

 

Η νέα γενιά του Opel Vivaro

Σε σχέση με το μοντέλο που αντικαθιστά, η νέα γενιά του Opel Vivaro έχει να επιδείξει μια εντελώς αναθεωρημένη σχεδίαση αμαξώματος και εσωτερικού, ενώ και οι μεταφορικές του δυνατότητες έχουν βελτιωθεί αισθητά.

Το νέο Vivaro αποτελεί σημαντικό κομμάτι της στρατηγικής ανάπτυξης «DRIVE! 2022» που έχει θέσει η Opel και διακρίνεται για το πρακτικότερο σχήμα του εσωτερικού της καμπίνας των επιβατών αλλά και την πλήρως ανανεωμένη σχεδίαση του αμαξώματος του.

Παράλληλα, η νέα γκάμα κινητήρων του περιλαμβάνει μηχανικά σύνολα με μέση κατανάλωση καυσίμου της τάξης ακόμη και των 5,7λτ./100 χλμ. με τις εκπομπές ρύπων (ανάλογα με την έκδοση του οχήματος) να περιορίζονται έως και στα 149 g/km, μια εξαιρετική επίδοση για τα δεδομένα της κατηγορίας.

 

Παρόν και το Opel Movano με νέους κινητήρες

Πέραν όμως του νέου Vivaro, το παρόν στο περίπτερο της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας θα δώσει και το πλήρως ανανεωμένο Movano, η κορυφαία πρόταση της Opel στην γκάμα των ελαφρών επαγγελματικών της οχημάτων.

Η νέα γκάμα μηχανικών συνόλων του Opel Movano θα περιλαμβάνει πέντε συνολικά εκδόσεις. Οι τρεις πρώτες αφορούν στον υπερτροφοδοτούμενο πετρελαιοκινητήρα CDTΙ των 2,3 λτ. που αποδίδει ισχύ 110, 125 και 146 ίππων. Επιπρόσθετα όμως, στο Διεθνές Σαλόνι του Μπέρμιγχαμ θα παρουσιαστούν και δύο νέες εκδόσεις του εν λόγω κινητήρα με διπλό υπερσυμπιεαστή (BiTurbo) που αποδίδουν ισχύ 136 και 163 ίππων και μέγιστη ροπή 340 και 360 Nm αντίστοιχα.

Χαρακτηριστικό των εν λόγω εκδόσεων είναι οι ιδιαίτερα χαμηλές εκπομπές ρύπων που στην περίπτωση της έκδοση των 136 ίππων περιορίζονται στα 180 g/km χάρη στην ύπαρξη του συστήματος Start/Stop που περιλαμβάνεται στον βασικό εξοπλισμό του οχήματος.

Παράλληλα όμως, πέραν των νέων κινητήρων, όπως και στην περίπτωση του Vivaro, το ανανεωμένο Movano έχει να επιδείξει έναν πληρέστατο εξοπλισμό ασφάλειας. Συγκεκριμένα, η τελευταία γενιά του Electronic Stability Control (ESC) θα είναι πλέον διαθέσιμη στον βασικό εξοπλισμό όλων των εκδόσεων του μοντέλου περιλαμβάνοντας αρκετές επιπρόσθετες λειτουργίες που καθιστούν το νέο γερμανικό επαγγελματικό ακόμη πιο ασφαλές κάτω από όλες τις συνθήκες. Χαρακτηριστικά αξίζει να αναφέρουμε το σύστημα Hill Start Assist που δρα υποβοηθητικά κατά την εκκίνηση σε σημεία με έντονη κλίση, το Trailer Stability Program που συμβάλλει σημαντικά κατά την έλξη φορτιών κ.ά.

Καταλήγοντας αξίζει να αναφέρουμε πως, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, η διάθεση του ανανεωμένου Movano με τη νέα γκάμα κινητήρων, θα ξεκινήσει στις διάφορες αγορές της ΕΕ μετά το καλοκαίρι του 2014.