Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Η Nissan με επίσημη ανακοίνωση της στις 11/6 παρουσίασε τις πρώτες εικόνες της νέας γενιάς του NP300 Navara 2015.

Σε σχέση με τον προκάτοχο του εμφανίζει μια εντελώς νέα σχεδίαση που βασίζεται στις έντονες ακμές και τις πολλαπλές καμπύλες.

Ο εσωτερικός διάκοσμος έχει τροποποιηθεί σημαντικά και διακρίνεται για την κορυφαία ποιότητα των υλικών που έχουν χρησιμοποιηθεί.

Το νέο Nissan NP300 Navara αναμένεται να λανσαριστεί μέσα στο 2015 και θα διακρίνεται για το σημαντικά μειωμένο κόστος χρήσης του.

Η γκάμα των κινητήρων του θα περιλαμβάνει εκδόσεις 163 και 190 ίππων ενός νέου 2,5λιτρου, 4κύλινδρου πετρελαιοκινητήρα.

Τέλος, το αμάξωμα του θα είναι ελαφρύτερο, το πλαίσιο πιο στιβαρό ενώ αυξημένες θα είναι οι μεταφορικές του δυνατότητες σε σχέση με το μοντέλο που αντικαθιστά.

H νέα γενιά του Nissan Navara είναι γεγονός!

14.962 Επισκέψεις στο άρθρο (11/6/2014)

Η Nissan Motor Co, ανακοίνωσε επίσημα τα πρώτα στοιχεία και φωτογραφίες της νέας, 12ης κατά σειρά, γενιάς του Navara που αναμένεται να λανσαριστεί μέσα στο επόμενο έτος.

Παρά το γεγονός ότι οι μέχρι πρότινος πληροφορίες έκαναν λόγο για την παρουσίαση ενός νέου Pick-Up από τη Nissan, το οποίο ωστόσο θα προορίζονταν για την αγορά των ΗΠΑ, η Ιαπωνική εταιρεία έσπευσε να διαλύσει τις αμφιβολίες.

Με μια επίσημη ανακοίνωση, η Nissan έδωσε στη δημοσιότητα τα πρώτα στοιχεία και εικόνες του δυναμικού νέου ελαφρού ημιφορτηγού της που αναμένεται να λανσαριστεί μέσα στο 2015.

 

Με κληρονομιά 80 ετών

Σύμφωνα με τον Επικεφαλής Σχεδιασμού της Nissan, κ. Andy Palmer, «… από το 1933, όταν και κατασκευάσαμε το πρώτο ελαφρύ ημιφορτηγό μας, περισσότεροι από 14 εκ. πελάτες έχουν βασιστεί στα προϊόντα μας για να μεταφέρουν τις οικογένειες, τους συνεργάτες και τα φορτία τους σε ολόκληρο τον κόσμο κάτω από τις πιο αντίξοες συνθήκες. Σε αυτή την παράδοση των 80 ετών βασιστήκαμε και τώρα προκειμένου να εξελίξουμε τη νέα γενιά του Navara».

 

Το νέο Navara με μια ματιά

Με βάση πάντα τα όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση της Nissan Motor Co. το νέο Navara θα διακρίνεται για το σημαντικά μειωμένο κόστος χρήσης του, γεγονός που έχει διασφαλιστεί από τις βελτιώσεις στους κινητήρες καθώς και τη μείωση του συνολικού απόβαρου του οχήματος.

Παράλληλα, θα προσφέρεται σε πολλαπλές εκδόσεις αμαξώματος, ανάλογα με την αγορά, ενώ σημαντικά τροποποιημένη είναι η σχεδίαση τόσο του αμαξώματος όσο και του εσωτερικού.

Τέλος, ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στους τομείς της αξιοπιστίας, της ευκολίας στον χειρισμό καθώς και των επιπέδων άνεσης και ασφάλειας για επιβάτες και φορτίο.

 

Εσωτερικός διάκοσμος με βελτιωμένη ποιότητα και εμφάνιση

Το νέο Nissan Navara επιδεικνύει έναν αναβαθμισμένο εσωτερικό διάκοσμο όπου έχουν επανασχεδιαστεί τόσο το ταμπλό όσο και η κεντρική κονσόλα.

Στόχος της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας είναι η δημιουργία νέων πρότυπων σε ότι αφορά στην ποιότητα κατασκευής και η επίσημη ανακοίνωση της κάνει λόγο για κορυφαία υλικά με εξαιρετική συναρμογή.

Διατηρώντας τους μεγάλους χώρους για όλους τους επιβάτες σε συνδυασμό με προσεγμένες λύσεις αναφορικά με την πρακτικότητα και την εργονομία, το εσωτερικό του νέου Navara έχει να επιδείξει μια νέα οθόνη αφής TFT στο πάνω μέρος της κεντρικής κονσόλας καθώς και πολλαπλούς αποθηκευτικούς χώρους.

Με βάση πάντα τα όσα αναφέρονται στην επίσημη ανακοίνωση, έχει βελτιωθεί το περιμετρικό οπτικό πεδίο του οδηγού καθώς κατά τα επίπεδα άνεσης που προσφέρουν τα νέα καθίσματα σε όλες τις θέσεις.

Ο πίνακας οργάνων είναι πλέον πιο ευανάγνωστος ενώ και το επίσης νέο τιμόνι περιλαμβάνει πολλαπλά ενσωματωμένα χειριστήρια.

 

Εκτεταμένες βελτιώσεις και στα μηχανικά μέρη

Το ιδιαίτερα στιβαρό πλαίσιο του νέου Navara επιδεικνύει αυξημένη ακαμψία την ίδια στιγμή που το συνολικό απόβαρο του οχήματος έχει μειωθεί. Επιπρόσθετα, η ανάρτηση που αποτελείται από φύλλα σούστας για τον πίσω άξονα, έχει τροποποιηθεί προκειμένου να είναι σε θέση να ανταποκριθεί ακόμη και στην πιο σκληρή καθημερινή χρήση, διασφαλίζοντας μια πολύ καλή ποιότητα κύλισης, σήμα κατατεθέν εξάλλου και της υπάρχουσας γενιάς του Navara.

Τέλος, η Nissan αναφέρει πως μεταξύ άλλων έχει βελτιωθεί –μειωθεί- σημαντικά και ο κύκλος στροφής του νέου Navara, γεγονός που το καθιστά πιο ευέλικτο στους ελιγμούς εντός της πόλης.

 

Νέος 2,5λιτρος κινητήρας 163 και 190 ίππων

Κάτω από το κάλυμμα του κινητήρα στο νέο Nissan Navara θα εδράζεται ένα 4κύλινδρο μηχανικό σύνολο 2,5λτ. που θα προσφέρεται σε δύο εκδόσεις.

Η πρώτη αποδίδει ισχύ 163 ίππων και 403 Nm ροπής από τις 2.000 σ.α.λ. ενώ η ισχυρότερη, έχει απόδοση 190 ίππων και μέγιστη ροπή 450 Nm/2.000 σ.α.λ.

Σε σχέση με τους κινητήρες που περιλαμβάνονται στη γκάμα του υπάρχοντος Nissan Navara που διατίθεται και στη χώρα μας, ο νέος 2.500λιτρος κινητήρας του μελλοντικού ιαπωνικού Pick-Up έχει να επιδείξει μειωμένη κατανάλωση σε ποσοστό της τάξης του 11% και αντίστοιχες μειώσεις αναφορικά με τις εκπομπές ρύπων του.

Το σύστημα VDC (Vehicle Dynamic Control) συμβάλλει στην βελτίωση της οδικής συμπεριφοράς του οχήματος σε ακόμα και σε δύσβατες εκτός δρόμου διαδρομές (φυσικά θα προσφέρονται και εκδόσεις 4x4) χάρη στη συμβολή επιμέρους ηλεκτρονικών συστημάτων ασφάλειας όπως τα ABLS (Active Brake Limited Slip), HSA (Hill Start Assist) και HDC (Hill Descent Control) που θα περιλαμβάνονται στον βασικό εξοπλισμό του μοντέλου.

Αναφορικά με τα κιβώτια ταχυτήτων, η Nissan κάνει λόγο για την ύπαρξη μιας χειροκίνητης επιλογής με έξι (6) σχέσεις και μιας αυτόματης/σειριακής με επτά (7) σχέσεις.