Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Το νέο Renault D Access θα είναι διαθέσιμο με απόβαρο από 5.890 κιλά σε εκδόσεις με μήκος από 3.25μ. – 8,78μ.

Νέο φορτηγό με χαμηλή καμπίνα από Renault

3.874 Επισκέψεις στο άρθρο (1/7/2014)

Το νέο Renault Trucks D Access είναι ένα ιδιαίτερο φορτηγό με πλάτος μόλις 2,29μ. και –εντελώς επίπεδη- καμπίνα με χαμηλό δάπεδο για χρήση σε εφαρμογές εντός της πόλης.

Ακολουθώντας τα… χνάρια των Mercedes-Benz (Econic) και Volvo Trucks (FE LEC), η Renault Trucks παρουσίασε ένα νέο φορτηγό με χαμηλό δάπεδο καμπίνας με την ονομασία «D Access».

Ένα από τα βασικότερα προτερήματα του εν λόγω μοντέλου είναι το γεγονός ότι η καμπίνα του απέχει μόλις ένα σκαλοπάτι (435 χλστ.) από το οδόστρωμα, γεγονός που ευνοεί απόλυτα την ευκολία εισόδου και εξόδου από αυτή κατά τη πραγματοποίηση δρομολογίων με συχνές στάσεις όπως π.χ. στα οχήματα διανομών, στα απορριμματοφόρα κ.ά.

Παράλληλα, το μεγάλο «πανοραμικό» παρμπρίζ προσφέρει ένα ευρύ περιμετρικό οπτικό πεδίο στον οδηγό (220 μοίρες) περιορίζοντας στα «νεκρά οπτικά σημεία» στις 15 μοίρες μόλις.

Μέσω μια ειδικής θύρας που παραπέμπει άμεσα σε αστικό λεωφορείο, οι επιβάτες εισέρχονται στο εσωτερικό της καμπίνας με το εντελώς επίπεδο δάπεδο και το ωφέλιμο ύψος που ανέρχεται στα 2μ. περίπου. Πέραν της θέσης για τον οδηγό, έχει προβλεφθεί και η ύπαρξη μιας σειράς 3 καθισμάτων για τους υπόλοιπους επιβάτες.

Πέραν της χαμηλής καμπίνας του, το Renault D Access διακρίνεται και για την εξαιρετική ευελιξία που του προσφέρει το περιορισμένο πλάτος της καμπίνας (μόλις 2,29μ.) αλλά και ο μικρός κύκλος στροφής (6,60μ.).

Το νέο αυτό μοντέλο θα προσφέρεται σε εκδόσεις με δύο ή τρεις άξονες και απόβαρο μόλις 5.890 κιλών. Η γκάμα των επιλογών του περιλαμβάνει 16 διαφορετικά μήκη μεταξονίου ενώ, το συνολικό μήκος του κυμαίνεται από τα 3,25μ. – 8,78μ.

Τέλος, ο DTI8 κινητήρας του καλύπτει τις προδιαγραφές της Euro6 και θα προσφέρεται σε εκδόσεις με ισχύ 280 και 320 ίππων ενώ θα συνεργάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο (Allison 3000).