Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Η Solaris έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες εικόνες του νέου Urbino που θα πραγματοποιήσει το παγκόσμιο ντεμπούτο του στην 65η ΙΑΑ του Ανοβέρου.

Ένα από τα βασικότερα γνωρίσματα της νέας γενιάς του Urbino αναμένεται να είναι η εντελώς νέα σχεδίαση που διαφοροποιείται σημαντικά.

Παράλληλα, το αμάξωμα του νέου Urbino θα είναι σημαντικά ελαφρύτερο αλλά και πιο στιβαρό ενώ βελτιωμένη θα είναι και η οδική του συμπεριφορά.

Στην 65η ΙΑΑ το νέο Solaris Urbino

2.572 Επισκέψεις στο άρθρο (2/7/2014)

Σε επίσημη ανακοίνωση της, η Solaris επιβεβαίωσε πως η –εντελώς- νέα γενιά του αστικού λεωφορείου Urbino θα πραγματοποιήσει το παγκόσμιο ντεμπούτο της στην 65η ΙΑΑ του Ανοβέρου, το Σεπτέμβρη.

Η 65η Διεθνής Έκθεση Επαγγελματικών Οχημάτων του Ανοβέρου που θα ανοίγει τις πύλες της για το κοινό στις 24 Σεπτεμβρίου 2014, αναμένεται να αποτελέσει το ιδανικό σκηνικό για την πρώτη παγκόσμια παρουσίαση της νέας γενιάς του δημοφιλέστατου αστικού λεωφορείου της Solaris, του Urbino.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ήδη η Solaris, κατά τη διάρκεια της 65ης ΙΑΑ θα παρουσιαστούν οι εκδόσεις τόσο των 12μ. όσο και των 18μ. (αρθρωτό).

Η παραγωγή του νέου Urbino αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές του 2015 ωστόσο, από το φθινόπωρο η Solaris θα δέχεται παραγγελίες για το νέο της εκπρόσωπο. Παρά το γεγονός ότι οι πρώτες εικόνες που η Solaris έδωσε στη δημοσιότητα δεν αποκαλύπτουν ουσιαστικά τίποτα για τη μορφή του νέου μοντέλου, η εταιρεία ανακοίνωσε πως η σχεδίαση τόσο του αμαξώματος όσο και του εσωτερικού αναμένεται να είναι ριζικά τροποποιημένη. Παράλληλα, αν και το νέο μοντέλο θα είναι σημαντικά ελαφρύτερο από τον προκάτοχο του, θα είναι στιβαρότερο ενώ αρκετά είναι και τα δοκιμασμένα μηχανικά μέρη που έχουν διατηρηθεί, προς όφελος της αξιοπιστίας.

 

Ελαφρύτερο πλαίσιο και νέα δομή αμαξώματος

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Solaris, το νέο πλαίσιο του Urbino είναι σημαντικά ελαφρύτερο ενώ σε πολλούς τομείς έχουν υιοθετηθεί νέου τύπου υλικά με αυξημένη αντοχή στη διάβρωση. Παράλληλα, έχει βελτιωθεί η διαδικασία συντήρησης του οχήματος ενώ ο χώρος για τον κινητήρα έχει εξελιχθεί προκειμένου να είναι σε θέση να υποδεχθεί τα νέα –Euro6- μηχανικά σύνολα. Επιπρόσθετα, η Solaris αναφέρει πως οι εκδόσεις του νέου Urbino με κινητήρες που κάνουν χρήση φυσικού αερίου, οι εκδόσεις με υβριδικά συστήματα κινητήρων (diesel-electric) και οι ηλεκτροκίνητες εκδόσεις του νέου μοντέλου, θα είναι διαθέσιμες άμεσα.

 

Σημαντικά βελτιωμένο και πιο ευρύχωρο εσωτερικό

Το συνολικό απόβαρο του νέου Urbino έχει μειωθεί σημαντικά με σαφή οφέλη και στον τομέα της μέσης κατανάλωσης καυσίμου. Παράλληλα, οι άξονες του έχουν τροποποιηθεί ενώ βελτιωμένη είναι και η κατανομή των μαζών επί του πλαισίου. Όλα τα παραπάνω έχουν ως αποτέλεσμα τη σημαντική μείωση των κραδασμών που γίνονται αντιληπτοί στο εσωτερικό του λεωφορείου καθώς και τη σημαντική βελτίωση της ηχομόνωσης του εσωτερικού.

Οι επιβάτες αναμένεται να απολαμβάνουν ένα σαφέστατα βελτιωμένο επίπεδο άνεσης με τις θύρες εισόδου να είναι πιο ψηλές και φαρδύτερες.

 

Αναβαθμισμένη ποιότητα κύλισης και οδική συμπεριφορά

Ο χώρος για τον οδηγό έχει επίσης τροποποιηθεί με το κάθισμα του να τοποθετείται πλέον σε πιο υπερυψωμένη θέση σε σχέση με το παρελθόν. Το νέο σύστημα των αναρτήσεων συμβάλλει στην σημαντική βελτίωση της οδικής συμπεριφοράς του οχήματος καθώς η ανάρτηση είναι σε θέση να διαμορφώνει αυτόματα τη λειτουργία της ανάλογα με τις συνθήκες κίνησης και οδοστρώματος. Παράλληλα, το Electronic Stability Control θα περιλαμβάνεται στο βασικό εξοπλισμό όλων των εκδόσεων ενώ αξίζει να αναφέρουμε πως η οροφή του οχήματος έχει τοποθετηθεί χαμηλότερα, χωρίς ωστόσο αυτό να επηρεάζει αρνητικά το ωφέλιμο εσωτερικό ύψος. Αυτό έχει επιφέρει μεταβολή στο κέντρο βάρους του οχήματος που πλέον εδράζεται χαμηλότερα.

 

Νέα, πρωτοποριακή σχεδίαση

Ένα από τα στοιχεία που αναμένεται να κεντρίσουν το ενδιαφέρον αναφορικά με τη νέα γενιά του πολωνικού αστικού λεωφορείου είναι η εντελώς νέα σχεδίαση του αμαξώματος του.

Οι πολλαπλές καμπύλες του προκατόχου του έχουν αντικατασταθεί από μια νέα «αιχμηρότερη» σχεδίαση με αρκετές καινοτόμες ιδέες ως προς τη σύγχρονη μορφή των οχημάτων της εταιρείας. Φυσικά, περισσότερα θα μπορούμε να πούμε για το νέο Urbino όταν η εταιρεία δημοσιοποιήσει ολοκληρωμένες εικόνες του εκπροσώπου της καθώς και δεδομένα αναφορικά με τα τεχνικά χαρακτηριστικά του.