Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Λίγες ημέρες πριν το επίσημο ντεμπούτο του στην έκθεση NAIAS 2015, η Toyota έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες εικόνες του νέου Tacoma Pick-Up.

Ωστόσο, με τον ανταγωνισμό στα Pick-Up να εντείνεται συνεχώς, σύντομα η ιαπωνική εταιρεία πρόκειται να παρουσιάσει και τη νέα γενιά του Hilux.

Εξάλλου, το νέο Toyota Hilux έχει «συλληφθεί» από τους paparazzi κατά τη διάρκεια των δοκιμών εξέλιξης του…

… αν και το εκτεταμένο καμουφλάζ του δεν αφήνει και πολλά περιθώρια για εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων αναφορικά με τη σχεδίαση του.

Παράλληλα, αρκετά… φουτουριστικές είναι και οι πρώτες εικόνες που αφορούν στον εσωτερικό διάκοσμο του μοντέλου και ενδέχεται να μην ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Παρουσιάστηκε το Tacoma, αναμένεται το Hilux

5.164 Επισκέψεις στο άρθρο (8/1/2015)

H Toyota διέρρευσε στο διαδίκτυο τις πρώτες εικόνες του νέου Tacoma που θα παρουσιαστεί επίσημα σε λίγες ημέρες ενώ, αναμένεται και το νέο Hilux που ενδεχομένως να παρουσιαστεί προς το τέλος του έτους.

Η Toyota έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες εικόνες της νέας γενιάς του Tacoma, ενός Pick-Up που διατίθεται στην αγορά των ΗΠΑ και σε πολλά σημεία του είναι αντίστοιχο με το Hilux που πωλείται –μεταξύ άλλων- και στην ευρωπαϊκή αγορά.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, το επίσημο ντεμπούτο του νέου Toyota Tacoma θα πραγματοποιηθεί στην Έκθεση NAIAS (North American International Auto Show) του Ντιτρόιτ που θα διεξαχθεί από 12 – 25 Ιανουαρίου.

Περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με το εν λόγω μοντέλο, εκτός του ότι θα εφοδιάζεται με κινητήρες 4 ή 6 κυλίνδρων δεν έχουν γίνει ωστόσο ακόμη γνωστές.

 

Προ των πυλών και το Toyota Hilux 2016

Η επόμενη διετία (2015 – 2016) αναμένεται να είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα για την αγορά των Pick-Up σε παγκόσμιο επίπεδο καθώς σημαντικοί εκπρόσωποι της εν λόγω κατηγορίας ελαφρών επαγγελματικών αναμένεται να ανανεωθούν πλήρως. Χαρακτηριστικά αξίζει να αναφέρουμε πως μέσα στο τρέχον έτος ή και το 1ο μισό του επόμενου, θα λανσαριστούν οι νέες γενιές των Mitsubishi L200, Nissan Navara και Fiat Pick-Up (Strada;) ενώ αναμένεται να ανανεωθούν πλήρως και τα VW Amarok και Ford Ranger.

Αν και από το 1967 που πρωτοπαρουσιάστηκε, το Toyota Hilux έχει καταφέρει να διαθέσει περισσότερα από 11 εκ. οχήματα, καταφέρνοντας να αναδειχθεί σε ένα από τα πιο εμπορικά μοντέλα της κατηγορίας του σε παγκόσμιο επίπεδο (και ιδιαίτερα στην ελληνική αγορά), οι υπεύθυνοι της ιαπωνικής εταιρείας δεν σκοπεύουν να αφήσουν τον ιδιαίτερα έντονο ανταγωνισμό να μειώσει τα μερίδια αγοράς του.

Για τον λόγο αυτό ήδη έχουν ξεκινήσει την εξέλιξη του νέου Hilux και μάλιστα, ήδη έχουν παρουσιαστεί αρκετές «κατασκοπευτικές» φωτογραφίες του νέου μοντέλου που ήδη υποβάλλεται σε εκτεταμένες δοκιμές εξέλιξης.

 

Πλήρως ανανεωμένη σχεδίαση και πολλαπλές αλλαγές στα μηχανικά μέρη

Οι πρώτες κατασκοπευτικές εικόνες και τα σχέδια που έχουν «κυκλοφορήσει» τους τελευταίους μήνες στο διαδίκτυο αναφορικά με το Toyota Hilux του 2016, αποτυπώνουν αρκετές τροποποιήσεις στην εξωτερική σχεδίαση του αμαξώματος αλλά και του εσωτερικού.

Όπως έχουμε δημοσιεύσει και στο παρελθόν, η νέα μάσκα του μελλοντικού Hilux θα είναι μεγαλύτερη σε διαστάσεις και με φαρδιές γρίλιες ενώ από κάτω θα εδράζεται μια μεγάλη εισαγωγή αέρα καθώς και ένας επίσης τροποποιημένος προφυλακτήρας.

Μεγαλύτερο και με έντονες αυλακώσεις αναμένεται να είναι και το κάλυμμα του κινητήρα ενώ, προς το παρόν δεν είμαστε σε θέση να εντοπίσουμε αλλαγές στα υπόλοιπα σημεία του αμαξώματος του νέου Pick-Up της Toyota.

Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εικόνα από το εσωτερικό του νέου Hilux επιδεικνύει σημαντικές αλλαγές στον διάκοσμο, τη θέση του πίνακα οργάνων αλλά και της κεντρικής κονσόλας ωστόσο, είναι μάλλον πολύ νωρίς για να προεξοφλήσουμε πως αυτή θα είναι και η τελική μορφή της καμπίνας των επιβατών η οποία, σε κάθε περίπτωση, θα εξακολουθεί να προσφέρεται σε τρεις τύπους (κοντή, επιμηκυμένη και διπλή).

Καταλήγοντας αξίζει να αναφέρουμε πως, οι μέχρι στιγμής πληροφορίες που αφορούν στους κινητήρες του νέου Hilux κάνουν λόγο για εκδόσεις με καύσιμο τόσο την βενζίνη όσο και το πετρέλαιο και για επιλογές με 4 ή 6 κυλίνδρους, ωστόσο μέλει να αποσαφηνιστούν οι αγορές στις οποίες θα είναι διαθέσιμες. Παράλληλα, δεν είναι λίγοι αυτοί που εικάζουν πως η Toyota ενδέχεται να κάνει την… έκπληξη, προσφέροντας ακόμη και υβριδικές εκδόσεις του νέου ελαφρού ημιφορτηγού της!

Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφέρουμε πως, η εισαγωγή του ευρωπαϊκού πρωτοκόλλου Euro6 σε συνδυασμό με τις βλέψεις της Toyota να παρουσιάσει 14 νέους κινητήρες μέσα στην επόμενη 2ετία, ενδεχομένως να αφορά και την περίπτωση του νέου Hilux, με αποτέλεσμα, η γκάμα των μηχανικών του συνόλων να είναι πλήρως διαφοροποιημένη σε σχέση με το υπάρχον μοντέλο.