Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Αν και προς το παρόν οι πληροφορίες διίστανται, η Mercedes-Benz δεν αποκλείεται μέσα στην επόμενη διετία να παρουσιάσει ένα νέο μοντέλο Pick-Up.

Το νέο αυτό Pick-Up, δεν αποκλείεται να αποτελέσει μέρος της –ήδη υπάρχουσας- συνεργασίας μεταξύ των Ομίλων Daimler AG και Renault – Nissan.

Υπάρχει ελπίδα τελικά για το Mercedes-Benz Pick-Up;

3.660 Επισκέψεις στο άρθρο (29/1/2015)

Αντικρουόμενες είναι μέχρι στιγμής οι πληροφορίες γύρω από το ενδεχόμενο της παρουσίασης ενός νέου μοντέλου στην κατηγορία των Pick-Up από τη Mercedes-Benz. Ας τις δούμε αναλυτικότερα.

Παρά το γεγονός ότι η Mercedes-Benz έχει κατά καιρούς διαψεύσει το ενδεχόμενο παρουσίασης ενός νέου μοντέλου στην κατηγορία των ελαφρών ημιφορτηγών, γνωστότερων και ως Pick-Up, οι σημαντικές πωλήσεις των εν λόγω οχημάτων σε παγκόσμιο επίπεδο δεν μπορούν να περάσουν… απαρατήρητες από τους ιθύνοντες της Daimler AG.

Για τον λόγο αυτό, σύμφωνα με δημοσιεύματα στο διαδίκτυο, αρχικά η εταιρεία είχε ξεκινήσει επαφές με την Volkswagen, εξετάζοντας το ενδεχόμενο παρουσίασης ενός εκπροσώπου στα Pick-Up, το οποίο σε γενικές γραμμές θα βασίζονταν στο VW Amarok, ωστόσο, το ενδεχόμενο αυτό σύντομα εγκαταλείφθηκε. .

Σε δεύτερη φάση, και δεδομένου ότι οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο εταιρειών δεν προχώρησαν πολύ, η Mercedes-Benz στράφηκε στο ενδεχόμενο συνεργασίας με τον Όμιλο Renault Nissan. Σε αυτήν περίπτωση, η Mercedes-Benz προσανατολίζονταν στην παρουσίαση ενός νέου Pick-Up προς το τέλος του 2016, το οποίο, ως βάση θα είχε τα νέα Nissan Titan, Nissan Frontier ή –φυσικά- τη νέα γενιά του Navara που αναμένεται να παρουσιαστεί μέσα στο τρέχον έτος.

Η Mercedes-Benz αναμένονταν να «δανειστεί» το πλαίσιο, το σύστημα 4κίνησης και το σύστημα των αναρτήσεων από τη Nissan για το νέο αυτό Pick-Up, ωστόσο, οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι μηχανικοί της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας θα εξέλισσαν περαιτέρω τη δομή των αναρτήσεων για το μελλοντικό Mercedes-Benz Pick-Up.

Παράλληλα, η Mercedes-Benz θα πραγματοποιούσε σημαντικές αλλαγές σε ότι αφορά την σχεδίαση του αμαξώματος και του εσωτερικού, καθώς στα υλικά στην καμπίνα των επιβατών, ενώ ήδη είχαν ξεκινήσει έρευνες αναφορικά με την μείωση των επιπέδων θορύβου και κραδασμών κατά την κίνηση του οχήματος.

Σε αυτό ακριβώς το σημείο όμως, φαίνεται πως ξεκίνησαν οι διαφωνίες μεταξύ των δύο εταιρειών καθώς, η Mercedes-Benz ζητούσε από τη Nissan τη πρόβλεψη υιοθέτησης και υβριδικών συστημάτων κινητήρων για το μελλοντικό Pick-Up της, καθώς και τη δυνατότητα υποστήριξης διαφορετικών τύπων κινητήρα ανάλογα με τις κατά τόπους αγορές.

Το γεγονός αυτό δεν περιλαμβάνονταν στα σχέδια της Nissan ενώ… κάπου εκεί μπήκε στην… εξίσωση και η Infinity, θυγατρική της ιαπωνικής εταιρείας, η οποία δεν θα είχε αντίρρηση στο να παρουσιάσει και αυτή ένα premium Pick-Up, ιδιαίτερα στην αγορά των ΗΠΑ.

Οι παραπάνω εξελίξεις σε συνδυασμό με αρκετά ακόμη ζητήματα που αφορούν στην υπάρχουσα συνεργασία της Mercedes-Benz με τον Όμιλο Renault Nissan (κινητήρες, Citan κ.ά.) τελικά οδήγησαν την γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία να ακυρώσει τα πλάνα της σχετικά με την συνεργασία που προαναφέραμε.

Παρόλα αυτά, δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν πως η Mercedes-Benz δεν έχει εγκαταλείψει το ενδεχόμενο εξέλιξης ενός νέου μοντέλου για την κατηγορία των Pick-Up, είτε από μόνη της είτε σε συνεργασία με κάποια άλλη εταιρεία.

Με αυτό το σκεπτικό –καλά πληροφορημένοι- συνεργάτες του περιοδικού που εξειδικεύονται στην δημιουργία «κατασκοπευτικών» εικόνων που προσομοιάζουν την μορφή μελλοντικών οχημάτων, πρόσφατα παρουσίασαν μια νέα εικόνα ενός μελλοντικού Pick-Up από τη Mercedes-Benz, την οποία και σας παρουσιάζουμε.

Στην παρούσα φάση, το εν λόγω εγχείρημα αποτελεί «επτασφράγιστο» μυστικό στους κύκλους της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας ωστόσο, συνήθως όπου υπάρχει καπνός…