Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης
30 εκατομμύρια ευρώ θα δοθούν από το «Κινούμαι Ηλεκτρικά 3»

30 εκατομμύρια ευρώ θα δοθούν από το «Κινούμαι Ηλεκτρικά 3»

8.697 Επισκέψεις στο άρθρο (29/1/2024)

- Θα είναι τριπλάσιες οι πληρωμές για το «Κινούμαι Ηλεκτρικά 3» μέσα στο 2024
- Σταδιακά θα δίνονται χρηματικά κίνητρα για απόσυρση του παλαιού στόλου οχημάτων (με κινητήρες εσωτερικής καύσης)
- Με τα ηλεκτρικά θα μειωθεί τόσο η ρύπανση της ατμόσφαιρας, όσο και η ηχορύπανση στα αστικά κέντρα

Θα είναι τριπλάσιες οι πληρωμές για το «Κινούμαι Ηλεκτρικά 3» μέσα στο 2024

Οι πληρωμές για το «Κινούμαι Ηλεκτρικά 3» αναμένεται να αυξηθούν μέσα στο 2024, έπειτα και από δηλώσεις της κα. Χριστίνας Αλεξοπούλου, Υφυπουργός Μετακίνησης και Υποδομών.
 
Πιο συγκεκριμένα, δήλωσε ότι οι πληρωμές θα είναι τριπλάσιες σε σχέση με το 2023 και το «Κινούμαι Ηλεκτρικά 3». Η κα. Αλεξοπούλου υπογράμμισε ότι «το μέλλον των αστικών μετακινήσεων, όπως το οραματιζόμαστε, περιλαμβάνει: ηλεκτροκίνηση, με έμφαση στη μικροκινητικότητα, αποθάρρυνση της χρήσης θερμικών κινητήρων, κοινόχρηστα οχήματα και εκτεταμένη χρήση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς». Όσον αφορά το τελευταίο, ήδη 250 νέα ηλεκτρικά λεωφορεία (140 για την Αθήνα και 110 για τη Θεσσαλονίκη), θα κυκλοφορούν στους δρόμους σε 3 μήνες, ενώ συνεχίζονται κανονικά οι διαδικασίες για την προμήθεια των υπολοίπων, συνολικά 1.300, λεωφορείων αντιρρυπαντικής τεχνολογίας.

Σταδιακά θα δίνονται χρηματικά κίνητρα για απόσυρση του παλαιού στόλου οχημάτων (με κινητήρες εσωτερικής καύσης)

Στην Ελλάδα έχουμε έναν από τους πιο γερασμένους στόλους οχημάτων, με μέσο όρο ηλικίας οχημάτων τα 17 έτη. Τα παλιά οχήματα είναι λιγότερο ασφαλή από τα αντίστοιχα καινούργια, ενώ ρυπαίνουν και πολύ περισσότερο σε σχέση με τα νέα. Τα χρηματικά κίνητρα που δίνονται μέσω του «Κινούμαι Ηλεκτρικά 3» έχουν ως στόχο σταδιακά την πλήρη απόσυρση των αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης και την αντικατάστασή τους με ηλεκτρικά μηδενικών ρύπων.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στο Facebook »

Με τα ηλεκτρικά θα μειωθεί τόσο η ρύπανση της ατμόσφαιρας, όσο και η ηχορύπανση στα αστικά κέντρα

Η χρήση ηλεκτρικού αυτοκινήτου εντός των μεγάλων πόλεων επιφέρει σημαντική βελτίωση στην ποιότητα ζωής των κατοίκων. Η κα. Αλεξοπούλου δήλωσε χαρακτηριστικά: «Οι λόγοι απλοί: Το ηλεκτρικό όχημα είναι τρεις έως τέσσερις φορές πιο αποδοτικό από τα αντίστοιχα θερμικά, δεν ρυπαίνει εκεί που κινείται και δεν κάνει θόρυβο. Πέραν αυτών, η ηλεκτροκίνηση μέσω της μικροκινητικότητας προσφέρει λύσεις που μας φέρνουν πιο κοντά σΆ ένα πιο ανθρώπινο μέλλον στο κέντρο της πόλης. Ένα μέλλον που οφείλουμε να αναπτύξουμε σωστά επ ωφελεία των παιδιών μας».