ΕΚΘΕΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ Βαρέα Επαγγελματικά
Τιμές Επαγγελματικών Μηχανή Αναζήτησης
Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Νέα Βορειοδυτική Οδός Πελοποννήσου

2.890 Επισκέψεις στο άρθρο (12/2/2007)

Μετά την «Ανατολική Οδό», η Πελοπόννησος αναμένεται να αποκτήσει και έναν ακόμα υπερσύγχρονο οδικό άξονα, την «Βορειοδυτική Οδό», μήκους 365,4 χλμ. που αφορά στη διαδρομή Κόρινθος- Πάτρα- Πύργος- Τσακώνα και αναμένεται να ολοκληρωθεί στα μέσα του 2013.

PRO.autotriti Team

Επί σειρά ετών η Εθνική Οδός Κορίνθου- Πατρών αποτελεί ένα από τα πιο επικίνδυνα τμήμα του κεντρικού οδικού άξονα της χώρας, ΠΑΘΕ. Αυτό ωστόσο αναμένεται να αλλάξει μέσα στους επόμενους 70 μήνες όταν και θα έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή της νέας Βορειοδυτικής Οδού της Πελοποννήσου που εκτός των άλλων περιλαμβάνει και αυτό το τμήμα.

Συγκεκριμένα ο νέος αυτός κλειστός αυτοκινητόδρομος, μήκους 365,4 χλμ. περιλαμβάνει τα οδικά τμήματα Ελευσίνα- Κόρινθος- Πάτρα- Πύργος- Τσακώνα ενώ αξίζει να σημειώσουμε πως μόλις τα 81,7 χλμ. θα συμπληρωθούν και θα βελτιωθούν ενώ τα υπόλοιπα 283,7 θα είναι νέες κατασκευές.

Στις αρχές Φεβρουαρίου κατοχυρώθηκε η ανάδοχος εταιρεία που θα αναλάβει την κατασκευή του έργου και εκτός απρόοπτου μέσα στον ερχόμενο Μάιο θα ξεκινήσει η κατασκευή του έργου. Σύμφωνα μάλιστα με τις προϋποθέσεις του διαγωνισμού, μέσα σε ένα χρόνο από την κύρωση της σύμβασης θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί σειρά εργασιών επί της Εθνικής Οδού Κορίνθου- Πατρών ώστε να βελτιωθούν οι κυκλοφοριακές συνθήκες σε αυτό το τμήμα. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται διαγραμμίσεις, νέες ασφαλτοστρώσεις, ηλεκτρονική σήμανση, στηθαία ασφαλείας κ.ά.

Όπως προαναφέραμε το συνολικό μήκος της νέας Βορειοδυτικής Οδού ανέρχεται στα 365,4 χλμ. εκ των οποίων τα 283,7 χλμ. αφορούν νέα τμήματα προς κατασκευή και τα υπόλοιπα 81,7 χλμ. αφορούν υφιστάμενα τμήματα του οδικού δικτύου προς βελτίωση. Η συνολική διαδρομή θα περιλαμβάνει 40 ανισόπεδους κόμβούς και 10 ΣΕΑ (Σταθμούς Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών). Τέλος, με βάση τη προσφορά του αναδόχου, το συνολικό κόστος του έργου ανέρχεται στα 2,7 δις. ευρώ εκ των οποίων τα 550 εκ. ευρώ αφορούν τη χρηματοδοτική συμβολή του Δημοσίου (τα μισά θα προέλθουν από την ΕΕ).