ΕΚΘΕΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ Βαρέα Επαγγελματικά
Τιμές Επαγγελματικών Μηχανή Αναζήτησης
Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Νέα λεωφορεία για ΟΑΣΘ

3.332 Επισκέψεις στο άρθρο (21/1/2008)

Σύμφωνα με τη σύμβαση που υπογράφηκε από τον υπουργό Μεταφορών τον Νοέμβριο του 2007 και κατατέθηκε στη Βουλή την περασμένη εβδομάδα, ο στόλος των λεωφορείων του ΟΑΣΘ θα αποκτήσει επιπλέον 64 νέα οχήματα με την συνολική δύναμη του να ανέλθει στα 600 λεωφορεία.

PRO.autotriti Team

Η σύμβαση στην οποία αναφερόμαστε αφορά στη συνέχιση παροχής αστικού συγκοινωνιακού έργου του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης στην ευρύτερη περιοχή της συμπρωτεύουσας.

Σε αυτή αναφέρεται μεταξύ άλλων πως παρατείνεται για 2 έτη μετά την ολοκλήρωση των έργων του Μετρό στη Θεσσαλονίκη, η εκτέλεση της αστικής συγκοινωνίας από τον ΟΑΣΘ ενώ παράλληλα θα αυξηθεί ο στόλος των κυκλοφορούντων οχημάτων του στα 600 με την προσθήκη 64 νέων λεωφορείων.

Ο ΟΑΣΘ θα αναλάβει το κόστος της αγοράς των λεωφορείων, κατόπιν διεθνούς διαγωνισμού. Ωστόσο μέχρι να διενεργηθεί ο εν λόγω διαγωνισμός και να ολοκληρωθεί η παράδοση των νέων λεωφορείων, με απόφαση του υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών, κ. Κ. Χατζηδάκη, θα επανακυκλοφορήσουν τα αποσυρθέντα 64 λεωφορεία αφού προηγουμένως υποστούν τον προβλεπόμενο τεχνικό έλεγχο.