Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Νέο Sprinter με έτοιμη υπερκατασκευή

3.436 Επισκέψεις στο άρθρο (26/3/2009)

Μια νέα έκδοση του Sprinter με έτοιμη υπερκατασκευή (ανοικτή καρότσα) κατευθείαν από την γραμμή παραγωγής, προσφέρει η Meercedes-Benz Ελλάς ΑΕΕ. Με μειωμένο κόστος κατασκευής καθώς και χρόνο παράδοσης, οι εν λόγω εκδόσεις είναι σε θέση να καλύψουν απόλυτα τις απαιτήσεις ενός επαγγελματία.

Ως γνωστόν το Mercedes-Benz Sprinter έχει να επιδείξει η εξαιρετική εμπορική πορεία σε ότι αφορά τις εκδόσεις C+C (καμπίνας- σασί) χάρη στην τεράστια ποικιλία μεταξονίων, κινητήρων και υπερκατασκευών που είναι σε θέση να υποστηρίξει.

Χαρακτηριστικά αξίζει να σημειώσουμε πως και στην ελληνική αγορά, το Sprinter διατηρείται σταθερά στις πρώτες θέσεις των πωλήσεων της σχετικής κατηγορίας οχημάτων.

Προκειμένου να προσφέρει ένα ακόμα πληρέστερο επίπεδο υπηρεσιών προς τους πελάτες της, η Mercedes-Benz ανακοίνωσε πρόσφατα πως –όποιος το επιθυμεί- μπορεί να αποκτήσει το Spinter με έτοιμη υπερκατασκευή κατευθείαν από το εργοστάσιο. Με αυτόν τον τρόπο, ο υποψήφιος ιδιοκτήτης του οχήματος γλιτώνει σημαντικό χρόνο (και χρήμα) καθώς δεν απαιτείται να αποκτήσει το όχημα και μετά να απευθυνθεί σε κάποια εταιρεία που θα κατασκευάσει την υπερκατασκευή στο νέο αυτοκίνητο του.

Σταθερές αξίες

Το πρώτο στοιχείο που αντιλαμβάνεται κανείς είναι η πολύ καλή ποιότητα κατασκευής και η προσοχή στην λεπτομέρεια που επιδεικνύει ο γερμανός κατασκευαστής. Προορισμένο για εξαιρετικά σκληρή χρήση, το νέο Mercedes-Benz Sprinter 316/37 Chassis είναι σε θέση να προσφέρει απόλυτη κάλυψη των απαιτήσεων στους επαγγελματικούς κλάδους για τους οποίους προορίζεται.

Ευρύχωρο και άνετο εσωτερικό

Ένα από τα βασικά στοιχεία του εσωτερικού της καμπίνας του Sprinter είναι χωρίς αμφιβολία οι μεγάλοι διαθέσιμοι χώροι, τα άνετα καθίσματα, το προσεγμένο επίπεδο της συναρμολόγησης και η άνεση των καθισμάτων για οδηγό και επιβάτες. Το μοντέλο που είχαμε στην διάθεση μας εφοδιάζονταν με διπλό κάθισμα για τον συνοδηγό, προεγκατάσταση ηχείων και κεραία, αερόσακο για τον οδηγό κ.ά. Οι χώροι για διάφορα μικροαποσκευές, έγγραφα και λοιπά αντικείμενα που ο επαγγελματίας θα χρειαστεί να φέρει μαζί του κατά την πραγματοποίηση δρομολογίων είναι πολλαπλοί και εύκολα προσβάσιμοι. Παράλληλα οι μεγάλες γυάλινες επιφάνειες (διατίθεται και τζάμι στο πίσω μέρος της καμπίνας) διασφαλίζουν απρόσκοπτη περιμετρική ορατότητα και άμεσο έλεγχο του φορτίου ανά πάσα στιγμή.

Ποιοτική και πλήρως λειτουργική καρότσα

Κατασκευασμένη από την εταιρεία Scatollini, η ανοικτή –έτοιμη- υπερκατασκευή που προσφέρει η Mercedes-Benz φέρει πλαϊνά από αλουμίνιο. Τα τελευταία, όπως είναι φυσικό, είναι πλήρως πτυσσόμενα και διασφαλίζουν την άνετη φορτο-εκφόρτωση του οχήματος. Οι οπίσθιες σούστες είναι δύο επιπέδων ενώ το μεικτό βάρος του οχήματος κυμαίνεται από τους 3,5- 5,5t.

Ισχυρός βενζινοκινητήρας 156 ίππων

Ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία του εν λόγω μοντέλου είναι χωρίς αμφιβολία ο νέος βενζινοκινητήρας των 1,8 λτ. που προσφέρεται με το Mercedes-Benz Sprinter. Πιο συγκεκριμένα, το υπερτροφοδοτούμενο αυτό μηχανικό σύνολο, αποδίδει ισχύ 156 ίππων από τις 5.000 σ.α.λ. ενώ η μέγιστη τιμή της ροπής του ορίζεται στα 240 Nm από τις 3.000- 4.000 σ.α.λ. Στον δρόμο, ο εν λόγω κινητήρας είναι σε θέση να κινήσει σε γρήγορους ρυθμούς το Sprinter ακόμα και με πλήρες φορτίο ενώ, τόσο ο παραγόμενος θόρυβος όσο και η μέση κατανάλωση καυσίμου του, διατηρούνται σε χαμηλά επίπεδα (11,7- 12,2 λτ./100 χλμ. για μεικτό κύκλο κίνησης σύμφωνα με τον κατασκευαστή).

Περισσότερες πληροφορίες για το νέο Mercedes-Benz Sprinter με έτοιμη υπερκατασκευή στο νέο τεύχος του Auto Τρίτη Επαγγελματικά που κυκλοφορεί σύντομα.