Τιμές με Leasing Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης
elastika
Leasing

Ένα Tourismo με αναπηρικά καθίσματα

3.055 Επισκέψεις στο άρθρο (28/1/2010)

Το Mercedes-Benz Tourismo L που παρέλαβε η γερμανική εταιρεία BEX διαφέρει σημαντικά από τα υπόλοιπά καθώς πέραν των 57+2 επιβατών που είναι σε θέση να μεταφέρει, στο εσωτερικό του υπάρχουν και θέσεις για έως και 4 αναπηρικές πολυθρόνες που έχουν κατασκευαστεί από το εργοστάσιο.

Μπορεί το Mercedes-Benz Tourismo να αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή τουριστικά λεωφορεία της Γερμανικής εταιρείας καθ να διακρίνεται για το κορυφαίο επίπεδο της εφαρμοσμένης τεχνολογίας στα επιμέρους μηχανικά του μέρη ή το υψηλό επίπεδο άνεσης που προσφέρει στους επιβάτες του χάρη τον πλούσιο σχετικό εξοπλισμό, ωστόσο η Mercedes-Benz προχώρησε ένα βήμα παραπέρα.

Το Tourismo L που παρέλαβε η εταιρεία Bayern Express & P.Kuhn Berlin GmbH (εν συντομία BEX), διαφέρει από τα υπόλοιπα οχήματα που εξήλθαν μαζί με αυτό από την γραμμή παραγωγής καθώς πέραν της τουαλέτας και των 57+2 θέσεων που προορίζονται για επιβάτες και οδηγό- συνοδηγό, στο εσωτερικό του έχουν προβλεφθεί και 4 θέσεις για την στερέωση αναπηρικών πολυθρόνων.

Τα καροτσάκια των ατόμων με κινητικά προβλήματα εισέρχονται στο λεωφορείο μέσω μιας υδραυλικής ράμπας στην εμπρόσθια πόρτα και στην συνέχεια ασφαλίζονται σε ειδικά διαμορφωμένες θέσεις στο εσωτερικό του οχήματος.

Το σημαντικό είναι πως το όλο σύστημα υποβοήθησης της πρόσβασης των αμαξιδίων στο εσωτερικό του οχήματος και της στερέωσης τους εκεί, δεν αποτελεί προϊόν κάποιας εταιρείες που δραστηριοποιείται στις διασκευές, αλλά προέρχεται απευθείας από την γραμμή παραγωγής της Mercedes-Benz. Κατά την συνολική εξέλιξη της σχεδίασης και της δομής του αμαξώματος του συγκεκριμένου οχήματος, οι υπεύθυνοι της Mercedes-Benz έλαβαν υπόψη τους τις ιδιαιτερότητες υποστήριξης των επιβατών με κινητικά προβλήματα από ένα τουριστικό λεωφορείο (διαδικασία πρόσβασης και έδρασης στο εσωτερικό του οχήματος) και ανάλογα διαμόρφωσαν το εν λόγω Tourismo.