Τιμές με Leasing Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Συμφωνία συνεργασίας για MAN και Scania

2.902 Επισκέψεις στο άρθρο (20/8/2010)

Μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα συμφωνία επικύρωσαν οι MAN Nutzfahrzeuge AG και Scania βάσει της οποίας οι δύο εταιρείες αναμένεται να επενδύσουν στην «ανταλλαγή» μηχανικών μερών για τα οχήματα τους καθώς και στην εξέλιξη νέων υβριδικών συστημάτων στο άμεσο μέλλον.

Ένα από τα στοιχεία που θα… μοιραστούν οι δύο εταιρείες αφορά στα κιβώτια ταχυτήτων καθώς τα φορτηγά της MAN θα προσφέρονται και με την επιλογή των μηχανικών κιβωτίων της Scania.

Παράλληλα τα συστήματα μετάδοσης της κίνησης της MAN θα υιοθετηθούν και από τα οχήματα της Scania ενώ η σουηδική εταιρεία θα κάνει χρήση και των οπίσθιων αξόνων της MAN για τις εφαρμογές με μεικτό βάρος από 36- 40 τόνους.

Επιπρόσθετα οι δύο εταιρείες αναμένεται να εξελίξουν από κοινού νέα υβριδικά συστήματα κινητήρων για την γκάμα των βαρέων φορτηγών αλλά και των λεωφορείων τους.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις από τα υψηλά κλιμάκια αμφότερων των εταιρειών, η νέα αυτή συμφωνία υπολογίζεται πως θα αναβαθμίσει σημαντικά τα προϊόντα τους ενώ παράλληλα δεν θα επηρεάσει το παραμικρό την ισχυρή «προσωπικότητα» και το προφίλ τους. Εξάλλου δεν πρέπει να παραβλέπουμε πως τόσο η Scania όσο και η MAN συγκαταλέγονται μεταξύ των κορυφαίων εταιρειών στον κλάδο των βαρέων επαγγελματικών οχημάτων.