Ακατάβλητο

Η εντυπωσιακή σε πληρότητα γκάμα εκδόσεων, οι κινητήρες τελευταίας τεχνολογίας, τα αποδοτικά συστήματα μετάδοσης της κίνησης και η στιβαρή κατασκευή, χαρακτηρίζουν το νέο Mercedes-Benz Arocs.

 
Ητεχνογνωσία της Mercedes-Benz Trucks στην κατασκευή βαρέων επαγγελματικών οχημάτων δεν θα μπορούσε να βρει μεγαλύτερη πρόκληση από τον κατασκευαστικό κλάδο, ο οποίος θέτει τα οχήματα που προορίζονται για χρήση σε αυτόν, υπό τις πιο αντίξοες συνθήκες κίνησης (εντός και εκτός δρόμου), με φορτία ακόμη και με τριψήφιο αριθμό τόνων.
Το Arocs είναι ουσιαστικά η βασική πρόταση της εταιρείας στον εν λόγω κλάδο ωστόσο, είναι τόσο μεγάλη η ποικιλία των εφαρμογών στις οποίες καλείται να ανταποκριθεί που, κυριολεκτικά η Mercedes-Benz έχει ουσιαστικά δημιουργήσει έναν… χαμαιλέοντα για ειδικές αποστολές, όπου τόσο η ασφάλεια και η ικανότητα κίνησης… κυριολεκτικά παντού, επιβάλλεται να συνδυάζονται με την ελάχιστη δυνατή κατανάλωση καυσίμου και την… μηδαμινή σε κόστος συντήρηση. Σε όλα τα παραπάνω, δεν μπορούμε φυσικά φυσικά να παραβλέψουμε την άνεση που απολαμβάνει ο οδηγός παντού και πάντα.
Όλα τα παραπάνω είναι σε βασικές γραμμές τα στοιχεία που έχουν καθορίσει την μακρόχρονη διαδικασία εξέλιξης του Mercedes-Benz Arocs, ενός ακατάβλητου επαγγελματικού οχήματος που προσφέρεται σε μια εντυπωσιακή γκάμα εκδόσεων με διάταξη αξόνων από 4x2 έως 8x8.
Ας γνωρίσουμε καλύτερα ορισμένα από τα βασικότερα γνωρίσματα του…

Εντυπωσιακή «παλέτα» εκδόσεων
Το Arocs διατίθεται σε εκδόσεις με 2-4 άξονες και πολλαπλές επιλογές ως προς τον τύπο και τους συνδυασμούς τους.
Αντίστοιχα μεγάλη είναι και η γκάμα των καμπίνων όπως επίσης και των επιλογών αναφορικά με το μήκος των μεταξονίων.
Σε αυτήν την κατηγορία οχημάτων, η κορυφαία επιλογή είναι αναμφίβολα οι τράκτορες «SLT» τόσο για το Arocs όσο και για το Arocs, που χάρη στη μετάδοση της κίνησης ακόμη και σε όλους τους άξονες (έως πέντε) και τον κινητήρα με απόδοση 625 ίππων και 3.000 Nm ροπής, είναι σε θέση να υποστηρίξουν εφαρμογές με βάρος φορτίου έως και 250t.!
Προκειμένου μάλιστα να προσφέρει ακόμη μεγαλύτερη και εξειδικευμένη κάλυψη των απαιτήσεων των πελατών της, η Mercedes-Benz έχει εξελίξει ειδικές εκδόσεις του Arocs με γνώμονα τόσο το ελάχιστο δυνατό απόβαρο του οχήματος (Loader) προκειμένου να διασφαλιστεί το μέγιστο δυνατό ωφέλιμο φορτίο, όσο και την δυνατότητα κίνησης του σε ακόμη και στις πιο έντονες εδαφικές ανωμαλίες (Grounder). Οι εκδόσεις «Loader» και «Grounder» έχουν να επιδείξουν ειδικές λύσεις σε τομείς όπως η σχεδίαση της καμπίνας, τα ελαστικά, οι άξονες και η δομή των αναρτήσεων, με βάση τις απαιτήσεις του ιδιοκτήτη τους. 
 

 

ΦΟΡΤΗΓΑ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Mercedes-Benz - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Advertisement