Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Αλλάζουν όλα εκ νέου σε ότι αφορά τις διαδικασίες ελέγχου των μεταχειρισμένων οχημάτων με «πειραγμένους» χιλιομετρητές από τα ΚΤΕΟ όλης της χώρας.

Αλλάζουν πάλι οι διατάξεις για τους ελέγχους ΚΤΕΟ

21.346 Επισκέψεις στο άρθρο (22/10/2019)

Με νέα απόφαση του υπουργείου Μεταφορών, αλλάζουν εκ νέου οι ρυθμίσεις αναφορικά με τα μεταχειρισμένα οχήματα και το πώς αυτά ελέγχονται από τα ΚΤΕΟ αναφορικά με τους «πειραγμένους» χιλιομετρητές.

Όπως έχουμε δημοσιεύσει και πρόσφατα, από την 26η Σεπτεμβρίου ξεκίνησε και επίσημα ο έλεγχος των «γυρισμένων» χιλιομετρητών σε όλους τους τύπους οχημάτων από τα ΚΤΕΟ όλης της χώρας (Δημόσια ή Ιδιωτικά) με βάση σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Μεταφορών.
Ωστόσο, αφού δέχθηκε πλήθος εισηγήσεων, τόσο από υπηρεσιακούς παράγοντες όσο και από τον κλάδο των ΚΤΕΟ, το υπουργείο Μεταφορών προχώρησε αρχικά στην άρση της αυτεπάγγελτης δίωξης ενώ, πλέον με νέα υπουργική απόφαση και σχετική εγκύκλιο, καταργείται τόσο ο χαρακτηρισμός των λανθασμένων ενδείξεων στον χιλιομετρητή ως σοβαρή έλλειψη, όσο και η διόρθωση του χιλιομετρητή.
Ουσιαστικά δηλαδή, το μόνο που πλέον θα πιστοποιεί τις παρεμβάσεις που ένα όχημα ενδεχομένως έχει στο σχετικό όργανα που καταγράφει τα διανυθέντα χιλιόμετρα του είναι η αναγραφή των αποτελεσμάτων των διαδοχικών ελέγχων.
Με βάση λοιπόν την νέα –τροποποιητική- υπουργική απόφαση, αντικαθίσταται η «διόρθωση ένδειξης μετρητή διανυθέντων χιλιομέτρων» σε «έλεγχος ιστορικού καταγραφής μετρητή διανυθέντων χιλιομέτρων». Παράλληλα ορίζεται ρητά πως «καταργείται η έκδοση βεβαίωσης διόρθωσης ένδειξης μετρητή διανυθέντων χιλιομέτρων καθώς και η διαδικασία προσθήκης τεκμαρτών χιλιομέτρων».
Επιπρόσθετα, προβλέπεται πως «όταν διαπιστώνεται ανακολουθία (μείωση της ένδειξης του αριθμού διανυθέντων χιλιομέτρων) μεταξύ διαδοχικών ελέγχων, οποτεδήποτε χρονικά έχει αυτή συμβεί, αναγράφεται επί του Δελτίου Τεχνικού Ελέγχου η παρατήρηση: Μείωση ένδειξης μετρητή διανυθέντων χλμ. μεταξύ των ελέγχων».
Θα επανέλθουμε στο συγκεκριμένο θέμα σύντομα με μια πιο λεπτομερή ανάλυση…