Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Την κατασκευή του τρίτου της υδρογονοκίνητου φορτηγού ανακοίνωσε η Nikola Motor Company, έχοντας στο μυαλό της την ευρωπαϊκή αγορά.

Η Nikola εργάζεται εδώ και πολλά χρόνια πάνω στα υδρογονοκίνητα φορτηγά.

Το επερχόμενο φορτηγό αποτελεί το τρίτο μοντέλο με τεχνολογία κυψέλων υδρογόνου που πρόκειται να κατασκευαστεί και για αυτό ακριβώς το λόγο πήρε την ονομασία «Tre».

Ανακοίνωσε το Tre η Nikola

2.587 Επισκέψεις στο άρθρο (6/11/2018)

Την κατασκευή του τρίτου της υδρογονοκίνητου φορτηγού ανακοίνωσε η Nikola Motor Company, έχοντας στο μυαλό της την ευρωπαϊκή αγορά.

Η Nikola εργάζεται εδώ και πολλά χρόνια πάνω στα υδρογονοκίνητα φορτηγά, ωστόσο το τελευταίο της έργο φαίνεται να έχει άμεση σχέση με την ευρωπαϊκή αγορά σε αντίθεση με τα δύο προηγούμενα που είχαν στο «μάτι» τις ΗΠΑ.
 
Το επερχόμενο φορτηγό αποτελεί το τρίτο μοντέλο με τεχνολογία κυψέλων υδρογόνου που πρόκειται να κατασκευαστεί και για αυτό ακριβώς το λόγο πήρε την ονομασία «Tre» που στα νορβηγικά σημαίνει «τρία». Το εν λόγω μοντέλο θα προσφέρει την ισχύ μεταξύ 500 και 1.000 ίππων και θα είναι διαθέσιμο σε δύο εκδόσεις 6x4 ή 6x2. Το εύρος κίνησης θα κυμαίνεται μεταξύ των 500 και των 1.200 χιλιομέτρων.
 
Με δηλώσεις του ο Διευθύνων Σύμβουλος της Nikola, Trevor Milton, είπε πως το Tre θα μπει στη γραμμή παραγωγής μεταξύ του 2022-2023, ενώ υπογράμμισε πως εκτός από την «γηραιά ήπειρο» θα προσφερθεί τόσο στην Ασία όσο και στην Αυστραλία.
 
Αξίζει να σημειωθεί πως οι δοκιμές του Tre θα ξεκινήσουν στη Νορβηγία το 2020, ενώ η εταιρεία σχεδιάζει να τεθούν σε λειτουργία οι ευρωπαϊκοί σταθμοί υδρογόνου το 2022, με το δίκτυο να καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος της αγοράς μέχρι το 2030. Το Tre θα παρουσιαστεί επίσημα στο κοινό, στο Nikola World στο Pheonix της Αριζόνα στις 16 Απριλίου 2019.