Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Η εταιρεία Nikola αναμένεται να συνεργαστεί με τη Bosch για την εξέλιξη ενός ηλεκτροκίνητου φορτηγού με αυτονομία κοντά στο όριο των 2.000 χλμ.

Φορτηγό υδρογόνου από Bosch & Nikola

2.707 Επισκέψεις στο άρθρο (20/9/2017)

Οι εταιρείες Bosch και Nikola ανακοίνωσαν πως πρόκειται να συνεργαστούν στην εξέλιξη ενός νέου τύπου φορτηγού με υβριδικό σύστημα κινητήρων (υδρογόνο/ ηλεκτρικό) με αυτονομία έως και 1.930 χλμ.!

Όπως έχουμε αναφέρει και στο παρελθόν, η εταιρεία Nikola Motor, προτίθεται μέσα στα επόμενα χρόνια να παρουσιάσει ένα νέο φορτηγό μεγάλων αποστάσεων που θα εφοδιάζεται με ηλεκτροκινητήρες οι οποίοι θα του διασφαλίζουν αυτονομία έως και 2.000 χλμ. περίπου.
Μάλιστα, η εν λόγω εταιρεία ανακοίνωσε πως θα συνεργαστεί στενά σε αυτήν την προσπάθεια της με έναν εκ των κολοσσών της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας, τη γερμανική Bosch.
Οι δύο εταιρείες αναμένεται να εξελίξουν από κοινού ένα νέο σύστημα κινητήρων που θα βασίζεται στην τεχνολογία «eAxle» της Bosch και το μελλοντικό φορτηγό που οραματίζονται θα εφοδιάζεται με ένα σύστημα κυψελών υδρογόνου (fuel cells) με καύσιμο το υδρογόνο, για την παροχή της απαιτούμενης ενέργειας τους ηλεκτροκινητήρες του.
Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειώσουμε πως η Tesla έχει ήδη ανακοινώσει πως στις 26 Οκτωβρίου αναμένεται να παρουσιάσει το δικό της ηλεκτροκίνητο φορτηγό με αυτονομία της τάξης των 300 – 500 χλμ. ωστόσο, η πρόταση των Nikola και Bosch αναμένεται να έχει αυτονομία από 800 – 1.200 μίλια (1.290 – 1.931 χλμ.)!
Καταλήγοντας, αξίζει να αναφέρουμε πως η τεχνολογία «eAxle» της Bosch ουσιαστικά αφορά σε μια ευέλικτη πλατφόρμα που ενσωματώνει τον κινητήρα και το σύστημα μετάδοσης της κίνησης, σε μια κοινή μονάδα.