Η Hennessey Performance εξελίσσει μια νέα ειδική έκδοση του νέου Ford Ranger με την ονομασία «VelociRaptor».

Χάρη στις επεμβάσεις στην ανάρτηση του, το Ranger VelociRaptor θα έχει αυξημένη απόσταση από το έδαφος κατά 10 εκ. σε σχέση με τις συμβατικές εκδόσεις…

… ενώ για την επιτάχυνση του από στάση στα 100χλμ./ώρα θα απαιτεί μόλις 6,1 δλ.

Αναμονή για το Ford Ranger «VelociRaptor»!

Η εταιρεία Hennessey Performance ανακοίνωσε πως εξελίσσει μια νέα έκδοση του Ford Ranger (για την αγορά των ΗΠΑ) με σημαντικές αναβαθμίσεις που θα φέρει την ονομασία «Ranger VelociRaptor».

 
Εν αναμονή της έναρξης της εμπορικής πορείας του νέου Ford Ranger καθώς και της ειδικής έκδοσης του με την ονομασία «Raptor» και στην ελληνική αγορά, στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, η εταιρεία βελτιώσεων Hennessey Performance, ανακοίνωσε πως σκοπεύει να προσδώσει στο δυναμικό ελαφρύ ημιφορτηγό κάτι από την αίγλη και τον αναμφισβήτητο δυναμισμό των εκδόσεων «RS» που διατίθενται με τα επιβατικά μοντέλα της Ford (βλέπε π.χ. Ford Focus RS).
Σύμφωνα με τα όσα έχει ανακοινώσει μέχρι στιγμής η Hennessey, το Ford Ranger VelociRaptor που εξελίσσει φέρει ειδικές αναβαθμίσεις στον κινητήρα των 2,3λτ. με τον οποίο διατίθεται στις ΗΠΑ το νέο Ranger (270 ίπποι και 420Nm ροπής), προκειμένου η απόδοση του να αυξηθεί στους 350 ίππους και στα 522 Nm ροπής, ενώ την ίδια στιγμή, σε ότι αφορά στην εξωτερική εικόνα του οχήματος, αξίζει να αναφέρουμε τους νέους τονισμένους θόλους των τροχών (διαστάσεων 17 ιντσών), τα βοηθητικά φωτιστικά σώματα με λυχνίες LEDs καθώς και ένα ειδικό kit αναβάθμισης της ανάρτησης (Hennessey Stage 1 Off Road Suspension Kit) που μεταξύ άλλων θα συμβάλλει στην αύξηση της απόστασης του αμαξώματος από το έδαφος κατά 10 επιπλέον εκατοστά.
Σε ότι αφορά στις επιδόσεις, το Ford Ranger VelociRaptor θα μπορεί να επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 6,1 δλ.
Τέλος, σύμφωνα με τα όσα γνωρίζουμε, το πακέτο αναβάθμισης του νέου Ford Ranger σε «Ranger VelociRaptor» θα κοστίζει τουλάχιστον 20.000 ευρώ ενώ η Hennessey προτίθεται να κατασκευάσει 500 οχήματα μέσα στο 2019 που θα συνοδεύονται από εγγύηση 3 ετών.
 

 

ΔΙΕΘΝΗ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ford - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ