Μηχανή Αναζήτησης Βαρέα Επαγγελματικά
DAF: Ξεκινά εργοστάσιο συναρμολόγησης ηλεκτρικών φορτηγών

DAF: Ξεκινά εργοστάσιο συναρμολόγησης ηλεκτρικών φορτηγών

3.114 Επισκέψεις στο άρθρο (19/1/2023)

Η DAF επεκτείνει τις εγκαταστάσεις παραγωγής της με ένα νέο εργοστάσιο συναρμολόγησης ηλεκτρικών φορτηγών στο Αϊντχόβεν, όπου η παραγωγή της νέας γενιάς DAF XD και XF Electric θα ξεκινήσει από την άνοιξη.

Νέα γραμμή παραγωγής της DAF στο Αϊντχόβεν

Η ολοκαίνουργια γραμμή παραγωγής Electric Truck Assembly βρίσκεται στις εγκαταστάσεις της DAF Trucks στο Αϊντχόβεν. Η κατασκευή αυτού του εργοστασίου για ηλεκτρικά φορτηγά ολοκληρώθηκε μέσα σε δεκαοκτώ μήνες. Τα πρώτα φορτηγά DAF XD και XF Electric θα βγουν από τη γραμμή συναρμολόγησης αυτή την άνοιξη, ενώ η εταιρεία αναμένει ότι η παραγωγή θα αυξηθεί σε αρκετές χιλιάδες οχήματα ετησίως τα επόμενα χρόνια, σύμφωνα με την αυξανόμενη ζήτηση για πλήρως ηλεκτρικά φορτηγά.
 

Τράκτορες και άκαμπτα 4x2 & 6x2

Η βάση για κάθε ηλεκτρικό φορτηγό νέας γενιάς της DAF είναι ένα λεγόμενο glider, ένα πλαίσιο χωρίς σύστημα μετάδοσης κίνησης αλλά με καμπίνα, το οποίο κατασκευάζεται στην κύρια γραμμή παραγωγής φορτηγών της DAF. Οι τράκτορες και τα άκαμπτα 4x2 και 6x2 θα ολοκληρώνονται στη συνέχεια στα φορτηγά XD και XF Electric, σε μια διαδικασία οκτώ βημάτων στη γραμμή παραγωγής Electric Truck Assembly. Το νέο εργοστάσιο έχει στην πραγματικότητα δύο γραμμές συναρμολόγησης. Τα πακέτα μπαταριών συναρμολογούνται σε μία δεύτερη υποστηρικτική γραμμή, ενώ όλα τα εξαρτήματα υψηλής τάσης -συμπεριλαμβανομένων των μπαταριών και της γραμμής μετάδοσης κίνησης- είναι τοποθετημένα στο πλαίσιο της κύριας γραμμής συναρμολόγησης. Στη συνέχεια, διενεργούνται διεξοδικοί έλεγχοι στους τελευταίους σταθμούς για να διασφαλιστεί ότι το φορτηγό είναι σε άψογη κατάσταση λειτουργίας.
 

Κάθε ηλεκτρικό όχημα DAF θα είναι ειδικά κατασκευασμένο

Όπως με κάθε όχημα DAF, τα XD και XF Electric είναι ειδικά κατασκευασμένα για να ταιριάζουν απόλυτα με τις επιθυμίες κάθε πελάτη ξεχωριστά. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι ηλεκτρικές γραμμές μετάδοσης κίνησης PACCAR είναι αρθρωτές. Εκτός από τη διαθεσιμότητα δύο κινητήρων PACCAR EX (με έξι διαφορετικές αξιολογήσεις απόδοσης), τα πακέτα μπαταριών μπορούν επίσης να τοποθετηθούν σε διαφορετικές θέσεις στο πλαίσιο, ανάλογα με τις απαιτήσεις του πελάτη.
 

Τα αμιγώς ηλεκτρικά DAF XD και XF Electric

Τα DAF XD και XF Electric παρουσιάστηκαν στην έκθεση IAA στο Ανόβερο τον Σεπτέμβριο του 2022. Οι πλήρως ηλεκτρικές γραμμές μετάδοσης κίνησης PACCAR αποδίδουν ισχύ μεταξύ 170 και 350 kW (210 έως 480 ίπποι). Το DAF προσφέρει επίσης μια επιλογή πακέτων μπαταριών χρησιμοποιώντας μια αρθρωτή προσέγγιση. Το μικρότερο πακέτο περιέχει δύο «χορδές» που μαζί έχουν χωρητικότητα 210 kWh και προσφέρουν αυτονομία έως και 200 χιλιόμετρα, ενώ το μεγαλύτερο έχει χωρητικότητα 525 kWh και μπορεί να πετύχει αυτονομία άνω των 500 χιλιομέτρων. Τα ηλεκτρικά φορτηγά είναι εξοπλισμένα για γρήγορη φόρτιση, με τη μεγαλύτερη μπαταρία να φορτίζει από 0% έως 80% σε λίγο περισσότερο από 45 λεπτά.
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Ακολουθήστε το PRO.Autotriti στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε