Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Διανομές τροφίμων με ηλεκτρικό Scania 25 P BEV.

Logistics με το πλήρως ηλεκτρικό Volvo FM Electric.

Μεταφορά μπύρας στο Βερολίνο με ένα ΜΑΝ eTGM.

Διανομές με ηλεκτρικά φορτηγά (+vids)

9.100 Επισκέψεις στο άρθρο (25/6/2021)

Πληθαίνουν στην Ευρώπη τα μεσαία και βαρέα ηλεκτρικά φορτηγά που αναλαμβάνουν τις αστικές διανομές και τα logistics, με τις Scania, Volvo και ΜΑΝ να επιδεικνύουν έντονη κινητικότητα.

Η εταιρεία logistics της σουηδικής εταιρείας τροφίμων Axfood, Dagab, επενδύει στην ηλεκτροκίνηση αγοράζοντας ένα πλήρως ηλεκτρικό Scania 25 P BEV, αλλά και ένα υβριδικό φορτηγό που φορτίζει στην πρίζα, το Scania P 360 PHEV. Τα εν λόγω ηλεκτρικά φορτηγά θα κάνουν τα καθημερινά τους δρομολόγια, από την αποθήκη της Dagab στο Jordbro -στα νότια προάστια της Στοκχόλμης- προς το κέντρο της πόλης, τροφοδοτώντας τα μπακάλικα της περιοχής.


Logistics με το πλήρως ηλεκτρικό Volvo FM Electric.

Logistics με το πλήρως ηλεκτρικό Volvo FM Electric.

Kοινοποίησε το »

 
Σημειώνεται πως το πρώτο βήμα στη συνεργασία των δύο εταιρειών, αποτελεί το εγχείρημα «REEL1», το οποίο συγχρηματοδοτείται από τη σουηδική εταιρεία καινοτομίας Vinnova και τη Σουηδική Υπηρεσία Ενέργειας. Στόχος του έργου είναι ο σχεδιασμός, η δοκιμή και η επίδειξη ηλεκτρικών φορτηγών διανομών και μεταφοράς τροφίμων στην περιοχή της Στοκχόλμης. Το έργο REEL1 ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2020 και περιλαμβάνει επίσης τον φορέα φόρτισης EV-Box.

Μεταφορά μπύρας στο Βερολίνο με ένα ΜΑΝ eTGM.

Μεταφορά μπύρας στο Βερολίνο με ένα ΜΑΝ eTGM.

 

Ηλεκτροκίνητα, βαρέα Volvo

Στο μεταξύ, η DFDS -η μεγαλύτερη εταιρεία ναυτιλίας και logistics της Βόρειας Ευρώπης- και η Volvo Trucks ενώνουν τις δυνάμεις τους για την ηλεκτροκίνηση των βαρέων φορτηγών. Ως πρώτο βήμα, η DFDS θα λειτουργήσει ένα ηλεκτρικό φορτηγό για να παραδίδει ανταλλακτικά στο εργοστάσιο φορτηγών της Volvo κοντά στο Γκέτεμποργκ.
 
Συγκεκριμένα, η DFDS θα είναι μια από τις πρώτες εταιρείες που θα πάρει στα χέρια της ένα Volvo FM Electric. Υπενθυμίζεται, πως η Volvo Trucks ανακοίνωσε πρόσφατα την έναρξη των πωλήσεων των τριών νέων βαρέων φορτηγών ηλεκτρικών φορτηγών της, των FM Electric, FMΧ Electric και FΗ Electric. Το FM Electric της DFDS θα πιάσει δουλειά μετά το καλοκαίρι και αρχικά θα λειτουργεί σε συνολική απόσταση 120 χιλιομέτρων την ημέρα. Μάλιστα, η εταιρεία ανακοίνωσε πως θα κατασκευάσει τον πιο ισχυρό σταθμό φόρτισης στην αγορά, τοποθετώντας στο ντεπό της στο Γκέτεμποργκ έναν ταχυφορτιστή ισχύος 350 kW.
 

Μεταφορά μπύρας με MAN eTGM

Στο Φεστιβάλ Greentech του Βερολίνου (16-18 Ιουνίου 2021) συμμετείχε η MAN Truck & Bus, με ένα ηλεκτρικό MAN eTGM να μεταφέρει τη μπύρα «zer0» της τοπικής ζυθοποιίας BRLO. Το κοινό σημείο ήταν μάλλον το εξής: 0% αλκοόλ η μπύρα, μηδενικούς ρύπους το φορτηγό.
 
Σημειώνεται πως το «Greentech Festival» αποτελεί δημιούργημα του πρώην πιλότου της Formula 1, Nico Rosberg και αποτελεί μία εκδήλωση εστιασμένη στη βιωσιμότητα που βασίζεται στην τεχνολογία. Στην εκδήλωση, το παρών έδωσε εκτός από το MAN eTGM και το ηλεκτρικό αστικό λεωφορείο, MAN Lion`s City E. «Βλέπουμε το Greentech Festival κυρίως ως μια πλατφόρμα για την έναρξη του διαλόγου για τις μεταφορές χωρίς εκπομπές, με τα ενδιαφερόμενα μέρη και επίσης σημαντικούς εταίρους στη βιομηχανία μεταφορών, όπως η Deutsche Bahn, προκειμένου να διαμορφώσουμε από κοινού το μέλλον των μεταφορών», δήλωσε ο Δρ. Frederik Zohm, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Τεχνολογίας & Ανάπτυξης της MAN Truck & Bus, εξηγώντας τη συμμετοχή της εταιρείας στο φεστιβάλ.
 
Δείτε παρακάτω το βίντεο της Scania για τις διανομές μηδενικών ρύπων στη Στοκχόλμη:
 
Σας αφήνουμε με ένα βίντεο με το MAN eTGM να μεταφέρει μπύρα στο Βερολίνο:

Kοινοποίησε το »