Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης
Εγκρίθηκε το νέο πρότυπο «Euro 7» για  φορτηγά, λεωφορεία & Van

Εγκρίθηκε το νέο πρότυπο «Euro 7» για φορτηγά, λεωφορεία & Van

2.902 Επισκέψεις στο άρθρο (19/4/2024)

- Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο επικύρωσε τον ρυθμιστικό κανονισμό για τις εκπομπές ρύπων και τη διάρκεια ζωής των οχημάτων
- Ημερομηνίες εφαρμογής του κανονισμού στους 30 μήνες για τους νέους τύπους αυτοκινήτων και Vans
- Ημερομηνίες εφαρμογής του κανονισμού στους 48 μήνες για τους νέους τύπους φορτηγών / λεωφορείων / ρυμουλκούμενων

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο επικύρωσε τον ρυθμιστικό κανονισμό για τις εκπομπές ρύπων και τη διάρκεια ζωής των οχημάτων

Περιορισμό στις εκπομπές ρύπων των καυσαερίων, αλλά και των ελαστικών ή των σωματιδίων που εκπέμπονται από το φρενάρισμα, βάζει ο κανονισμός Euro 7 που εγκρίθηκε από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Επί της ουσίας, πρόκειται για μια ρύθμιση που στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής προστασίας, αλλάζει τα δεδομένα σε επιβατικά οχήματα, Vans, φορτηγά και λεωφορεία, θέτοντας όρια στους ατμοσφαιρικούς ρύπους τόσο των κινητήρων εσωτερικής καύσης, όσο και των στερεών σωματιδίων των οχημάτων. Στις διατάξεις μάλιστα συμπεριλαμβάνονται και συγκεκριμένες προβλέψεις για τον περιορισμό του οξειδίου του αζώτου από λεωφορεία και φορτηγά, αλλά και για τα σωματίδια που παράγονται λόγω φρεναρίσματος.
Επιπλέον, τα νέα δεδομένα φέρνουν αλλαγές σε ό,τι έχει να κάνει με τη διάρκεια ζωής των οχημάτων, τα χιλιόμετρα, αλλά και τη «μακροζωΐα» της μπαταρίας.
Η δεσμευτική νομοθετική πράξη, Euro 7, ύστερα από την έγκρισή της από το Συμβούλιο, παίρνει σειρά για να υπογραφεί από τους Προέδρους του Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, οδηγώντας στο αμέσως επόμενο στάδιο που θα είναι η δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και συνακόλουθα η ισχύς του μετά από είκοσι μέρες.
Η διαδικασία με τις υπογραφές, αν και ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό πόσο χρόνο θα πάρει, ωστόσο εικάζεται με βάση τα ως τώρα δείγματα πως δεν πρόκειται να καθυστερήσει ιδιαίτερα.

Ημερομηνίες εφαρμογής του κανονισμού στους 30 μήνες για τους νέους τύπους επιβατικών οχημάτων και Vans

Τα δεδομένα με τις ημερομηνίες εφαρμογής του νέου κανονισμού σε επιβατικά οχήματα και Vans έχουν ως εξής:
- 30 μήνες για τους νέους τύπους επιβατικών οχημάτων & Vans και 42 μήνες για τα νέα επιβατικά οχήματα και Vans.
- 30 μήνες για νέα συστήματα, δομικά στοιχεία και ξεχωριστές τεχνητές μονάδες που τοποθετούνται σε επιβατικά οχήματα / Vans.
Επιπλέον, κάθε όχημα με Euro 7 έγκριση θα φέρει και αντίστοιχη πιστοποίηση με αναλυτικές πληροφορίες γύρω από τις επιδόσεις του στους τομείς ρύπων, καυσίμων, διάρκειας μπαταρίας ζωής κλπ. κατά τη διάρκεια της επικύρωσής του.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Ημερομηνίες εφαρμογής του κανονισμού στους 48 μήνες για τους νέους τύπους φορτηγών / λεωφορείων / ρυμουλκούμενων

Από την άλλη πλευρά, τα δεδομένα με τις ημερομηνίες εφαρμογής του νέου κανονισμού σε φορτηγά / λεωφορεία / ρυμουλκούμενα έχουν ως εξής:
- 48 μήνες για τους νέους τύπους φορτηγών / λεωφορείων / ρυμουλκούμενων και 60 μήνες για τα νέα φορτηγά / λεωφορεία / ρυμουλκούμενα.
- 48 μήνες για νέα συστήματα, δομικά στοιχεία και ξεχωριστές τεχνητές μονάδες που τοποθετούνται σε φορτηγά / λεωφορεία / τρέιλερ.