Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Εγκύκλιος για τις εκτός έδρας μεταφορές επιβατών

4.686 Επισκέψεις στο άρθρο (10/4/2020)

Ενημερωθείτε για τις νέες διατάξεις στην προσωρινή ακινησία σχολικών λεωφορείων και σε ότι αφορά στις επιβατικές μεταφορές που ανακοίνωσε με σχετική εγκύκλιο το υπουργείο Μεταφορών.

Πιο συγκεκριμένα, επεκτείνεται η δυνατότητα προσωρινής ακινησίας για τα Λεωφορεία Ιδιωτικής Χρήσης (για τη μεταφορά μαθητών) που έχουν ταξινομήσει οι σχολικές μονάδες, έως την 31η Μαΐου, με την εν λόγω προθεσμία να δύναται να παραταθεί εφόσον το επιβάλλουν οι έκτακτες συνθήκες που υφίστανται.
Υπενθυμίζουμε πως ανάλογη δυνατότητα έχει χορηγηθεί και στα Τουριστικά Λεωφορεία Δ.Χ. καθώς και στα Ειδικά Τουριστικά Λεωφορεία Δ.Χ. Ανοικτού Τύπου Αστικής Περιήγησης Πόλεων.
Παράλληλα, το υπουργείο Μεταφορών αποσαφηνίζει πως, οι πολίτες που επιβιβάζονται σε κάθε είδους οδικό μεταφορικό μέσο ιδιωτικής ή δημόσιας χρήσης (Taxi, ΚΤΕΛ, εκμισθωμένα Ε.Ι.Χ. με οδηγό κ.ά.), θα πρέπει να φέρουν υποχρεωτικά μαζί τους ταυτότητα ή διαβατήριο καθώς και την προβλεπόμενη βεβαίωση κίνησης (τύπου Α ή Β) σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή, την οποία θα επιδεικνύουν σε τυχόν έλεγχο από τις αρμόδιες αρχές.
Ειδικά, στις περιπτώσεις εκτέλεσης διαδρομής από Ταξί ή όχημα Ειδικής Μίσθωσης, όπου η μόνιμη κατοικία / σημείο αποβίβασης του επιβάτη είναι σε σημείο εκτός των ορίων της έδρας του οχήματος, τότε ο επιβάτης οφείλει –επιπροσθέτως- να φέρει και να επιδεικνύει στον επαγγελματία οδηγό, αντίγραφο της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος (Ε1), όπου φαίνεται η διεύθυνση κατοικίας του.