Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Οι ιδιοκτήτες ελαφρών επαγγελματικά που φέρουν ψυκτικό θάλαμο, δεν απαιτείται να δηλώσουν την συγκεκριμένη μετατροπή έως την 30η Απριλίου 2020.

Εκτακτες ρυθμίσεις του υπουργείου Μεταφορών

4.277 Επισκέψεις στο άρθρο (26/3/2020)

Έκτακτες ρυθμίσεις για τα ελαφρά επαγγελματικά με ψυκτικό θάλαμο, τα Ε.Ι.Χ. οχήματα με οδηγό, τα τουριστικά λεωφορεία και τα ΚΤΕΛ ανακοίνωσε το υπουργείο Μεταφορών.

Ο αρμόδιος υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Γ. Κεφαλογιάννης, υπέγραψε νέες αποφάσεις που αφορούν σε έκτακτες ρυθμίσεις για πολλαπλούς κλάδους που άπτονται των Μεταφορών και αφορούν στα ελαφρά επαγγελματικά με ψυκτικό θάλαμο, τα Ε.Ι.Χ. οχήματα με οδηγό, τα ΚΤΕΛ και τα τουριστικά λεωφορεία. Πιο συγκεκριμένα, ανακοινώθηκαν τα εξής:

Για τα φορτηγά οχήματα με μεικτό έως 4t. για τη μεταφορά προϊόντων τροφοδοσίας

Φορτηγά οχήματα με μεικτό βάρος έως 4t., η άδεια των οποίων έχει χορηγηθεί για μεταφορά προϊόντων τροφοδοσίας και τα οποία έχουν τοποθετήσει ψυκτικό μηχάνημα, μπορούν να κυκλοφορούν έως την 30η Απριλίου 2020 χωρίς να έχουν δηλώσει την υπόψη μετατροπή στις αρμόδιες υπηρεσίες.
Η απόφαση αυτή λαμβάνεται λόγω της εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης να εξυπηρετηθούν οι μεταφορές προϊόντων για παράδοσης στο σπίτι.
Μετά την προαναφερθείσα ημερομηνία, οι κάτοχοι των συγκεκριμένων οχημάτων είναι υποχρεωμένοι να μονιμοποιήσουν τη μετατροπή στις αρμόδιες Υπηρεσίες Μεταφορών και Επικοινωνιών των Περιφερειών.

Για τις διαδικασίες που αφορούν σε φορείς παροχής συγκοινωνιακού έργου και τις επιχειρήσεις που διαθέτουν τουριστικά λεωφορεία και Ε.Ι.Χ. οχήματα με οδηγό
  • Παρατείνεται έως και 30.6.2020 το όριο ηλικίας απόσυρσης από την κυκλοφορία των αστικών, ημιαστικών και υπεραστικών λεωφορείων (ΚΤΕΛ), των ειδικών τουριστικών λεωφορείων Δ.Χ. και των Επιβατηγών Ιδιωτικής Χρήσης (Ε.Ι.Χ.) με οδηγό. Τα εν λόγω οχήματα με οδηγό τα οποία υποχρεούνταν να αποσυρθούν από την κυκλοφορία από 16.3.2020 – 30.6.2020, θα αποσυρθούν την 30η Ιουνίου του 2020.
  • Παρατείνεται έως 31.8.2020 η δυνατότητα εισαγωγής και κυκλοφορίας για πρώτη φορά μεταχειρισμένων τουριστικών λεωφορείων, προέλευσης εσωτερικού ή χώρας μέλους της ΕΕ ή του Ε.Ο.Χ., κατηγορίας Euro V ή νεώτερης.
  • Παρατείνεται έως 31.8.2020 (από 12.5.2020), η προθεσμία κατάθεσης του Εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας από τα ΚΤΕΛ και τα ΚΤΕΛ Α.Ε., στις αρμόδιες Υπηρεσίες Μεταφορών και Επικοινωνιών των οικείων Περιφερειών ή Περιφερειακών Ενοτήτων της χώρας.

 Σχετικές ειδήσεις