Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Επαναλειτουργούν τα ΚΤΕΟ

2.735 Επισκέψεις στο άρθρο (14/12/2020)

Ενημερωθείτε για τους όρους διενέργειας των ελέγχων που πλέον προβλέπονται πως αποφυγή συνωστισμού στην παρούσα φάση…

Με βάση και τη σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών, που υπογράφει ο αρμόδιος υφυπουργός, κ. Γ. Κεφαλογιάννης, επαναλειτουργούν από την 14η Δεκεμβρίου τα Κέντρα Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων (ΚΤΕΟ) για μοτοσικλέτες, επιβατηγά Ι.Χ. / Δ.Χ. οχήματα και φορτηγά μεικτού βάρους έως 3,5t.
Μεταξύ άλλων, ορίζεται πως η προθεσμία των 70 ημερολογιακών ημερών που είχε χορηγηθεί για όλα τα Δελτία Τεχνικού Ελέγχου (ΔΤΕ) που είχαν ισχύ έως 13/12, εξακολουθεί να ισχύει.
Παράλληλα, οχήματα με Δελτίο χωρίς σοβαρές ή επικίνδυνες ελλείψεις με αναγραφόμενη ημερομηνία λήξης την 30η Οκτωβρίου 2020 και προγενέστερα, καθώς και οχήματα με ημερομηνία υποχρέωσης για περιοδικό τεχνικό έλεγχο για πρώτη φορά την 30η Οκτωβρίου 2020 και προγενέστερα, δύνανται να ελεγχθούν μέσα στην παραπάνω προθεσμία (70 ημερών).
Οι ιδιοκτήτες των μεταχειρισμένων οχημάτων για τα οποία έχει επιτραπεί η ταξινόμηση τους χωρίς την προσκόμιση ΔΤΕ, μπορούν να περάσουν τα οχήματα τους από έλεγχο ως την ημερομηνία που αναγράφεται επί της χορηγηθείσας άδειας.
Τα οχήματα των παραπάνω κατηγοριών για τα οποία είχε παραταθεί η διάρκεια της ισχύος της Κάρτας Ελέγχου Καυσαερίων (ΚΕΚ) υποχρεούνται να εφοδιαστούν με νέα, το αργότερο έως τη λήξη της παράτασης των 70 ημερών.
Μοτοσικλέτες, επιβατικά ΙΧ / ΔΧ και φορτηγά μεικτού βάρους έως 3,5t., με αναγραφόμενη ημερομηνία ισχύος επί του ΔΤΕ ή με ημερομηνία υποχρέωσης για περιοδικό τεχνικό έλεγχο, για πρώτη φορά τη Δευτέρα 14/12/2020 και μεταγενέστερα, ελέγχονται σύμφωνα με τη θεσμοθετημένη συχνότητα ελέγχου και τις κείμενες διατάξεις.