Τιμές με Leasing Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης
elastika
Leasing

Έρευνα: Ασυνείδητοι οι οδηγοί Van, μιλούν στο κινητό ενώ οδηγούν!

6.009 Επισκέψεις στο άρθρο (6/9/2024)
Έρευνα: Ασυνείδητοι οι οδηγοί Van, μιλούν στο κινητό ενώ οδηγούν!

- Πάνω από τους μισούς οδηγούς Van ασχολούνται με το κινητό ενώ βρίσκονται στο τιμόνι
- Δεν αλλάζουν τα… χούγια παρά την επιλογή hands - free

Πάνω από τους μισούς οδηγούς Van ασχολούνται με το κινητό ενώ βρίσκονται στο τιμόνι

Μπορεί συχνά στην Ελλάδα να κάνουμε λόγο για την… πολυθρύλητη απροσεξία των εγχώριων οδηγών στους δρόμους, ωστόσο και στο εξωτερικό από ό,τι αποδεικνύεται τα πράγματα δεν είναι πολύ καλύτερα.
Ή τουλάχιστον αυτό υποστηρίζει έρευνα που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Volkswagen Commercial Vehicles, σύμφωνα με την οποία το 57% των οδηγών Vans εκεί έχουν το κακό συνήθειο να ελέγχουν το κινητό τους τηλέφωνο, ενόσω βρίσκονται στο τιμόνι, παραβλέποντας την πιθανή ποινή των έξι βαθμών για την άδεια οδήγησης και το πρόστιμο των 237 ευρώ (200 αγγλικές λίρες) που συνεπάγεται η συγκεκριμένη παράβαση.
Βέβαια, αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως το ποσοστό αυτό είναι πεσμένο σε σχέση με το 64% που είχε «δώσει» η αντίστοιχη έρευνα του 2023, ωστόσο το ακόμα πιο ανησυχητικό στοιχείο της υπόθεσης βρίσκεται στα… ψιλά γράμματα της έρευνας. Κι αυτό, γιατί 1/10 οδηγούς παραδέχτηκε πως τσεκάρει - όχι μόνο μια φορά, αλλά – «συχνά» το κινητό του, την ώρα που οδηγεί.
Να τονιστεί εδώ πως η αντίστοιχη ποινή για την ίδια παράβαση στην Ελλάδα είναι στα 100 ευρώ, με αφαίρεση των αδειών κυκλοφορίας και οδήγησης για εξήντα ημέρες.
 

Συνέχεια του άρθρου >>>