Μηχανή Αναζήτησης Βαρέα Επαγγελματικά
Έρευνα: Όσοι δοκιμάζουν ηλεκτρικά van δεν τα αλλάζουν!

Έρευνα: Όσοι δοκιμάζουν ηλεκτρικά van δεν τα αλλάζουν!

18.923 Επισκέψεις στο άρθρο (5/1/2023)

Μία νέα έρευνα που διεξήχθη στο Ηνωμένο Βασίλειο, έδειξε πως πάνω από το 90% των επιχειρήσεων που δοκιμάζουν ένα ηλεκτρικό van με μεσοπρόθεσμη ενοικίαση, επιλέγουν να το κρατήσουν στο στόλο τους.

Η συντριπτική πλειοψηφία που δοκιμάζει ηλ. van, τα βρίσκει κατάλληλα για τον στόλο τους

Η έρευνα διεξήχθη από την Arval UK, τη διεθνή εταιρεία υπηρεσιών leasing, με τον διευθυντή προϊόντων της εταιρείας Glynn Hopkins, να δηλώνει ότι πολλές επιχειρήσεις χρησιμοποιούν την υπηρεσία ενοικίασης Flex EV της Arval για να δοκιμάσουν ένα ηλεκτρικό van, με τη συντριπτική τους πλειοψηφία να τα βρίσκει κατάλληλα για τον στόλο τους.
 

H μεσοπρόθεσμη ενοικίαση ένας καλός τρόπος να δοκιμάσεις τα ηλεκτρικά σε πραγματικές συνθήκες

Σχετικά με τα παραπάνω, ο Hopkins σχολίασε: «Υπάρχει προφανώς πολλή συζήτηση σχετικά με ορισμένες από τις πρακτικές δυνατότητες των ηλεκτρικών φορτηγών -από την αυτονομία έως τη φόρτιση και το ωφέλιμο φορτίο- και η λήψη ενός van για μερικούς μήνες σε μεσοπρόθεσμη ενοικίαση είναι ένας καλός τρόπος για να δοκιμάσεις τα οχήματα έξω σε πραγματικές συνθήκες. Αυτό που διαπιστώνουμε είναι πως η συντριπτική πλειοψηφία, μόλις συνηθίσει το όχημα, διαπιστώνει ότι αποτελεί πρακτική προσθήκη στις δραστηριότητές τους και επιλέγει να επεκτείνει την αρχική κράτηση. Αυτό το βλέπουμε πολύ ως ψήφο εμπιστοσύνης στην ηλεκτροκίνηση των βαν».
 

Αυξάνεται συνεχώς ο στόλος των ηλεκτρικών

Ο Hopkins πρόσθεσε ότι η Arval UK επεκτείνει τόσο το ποσοστό των ηλεκτρικών οχημάτων που διατίθενται για μεσοπρόθεσμη ενοικίαση όσο και το συνολικό μέγεθος του στόλου της. «Πέρυσι, ο μεσοπρόθεσμος στόλος μας ήταν γύρω στις 2.500 μονάδες και φέτος θα φτάσει τις 3.800. Αναμένουμε ότι θα συνεχίσει να αυξάνεται σημαντικά τα επόμενα τρία χρόνια για να καλύψει τη ζήτηση των πελατών.»
 

Οι συνθήκες που δημιουργήθηκαν από την πανδημία αύξησαν τη μεσοπρόθεσμη ενοικίαση

Σημαντικός παράγοντας για την αύξηση της ζήτησης σε υπηρεσίες leasing ηλεκτρικών έπαιξε και η πανδημία. «Φαίνεται ότι οι συνθήκες που δημιουργήθηκαν από την πανδημία έχουν φέρει σε μεγάλο βαθμό τη μεσοπρόθεσμη ενοικίαση από μόνη της. Η δυνατότητα ενοικίασης οχήματος από 1 έως 36 μήνες ενώ μπορείς να προσφέρεις παράδοση και τερματισμό εντός 48 ωρών στη συντριπτική πλειονότητα των μοντέλων είναι κάτι που σίγουρα ταιριάζει στις ανάγκες του στόλου αυτή τη στιγμή, είτε πρόκειται για την ικανοποίηση των απαιτήσεων κατά την αναμονή νέων οχήματα, που εργάζονται σε συμβάσεις ορισμένου χρόνου ή απλώς προσθέτουν ευέλικτη παροχή στόλου».
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Ακολουθήστε το PRO.Autotriti στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε