Μηχανή Αναζήτησης Βαρέα Επαγγελματικά

Προηγμένοι σηματοδότες με φωτοβολταϊκά, που εξασφαλίζουν πως θα λειτουργούν αυτόνομα μέχρι και 6 ώρες.

Συνεχίζονται τα έργα διαγράμμισης βασικών οδικών αρτηριών της Περιφέρειας Αττικής.

Φανάρια με φωτοβολταϊκά για αυτονομία 6 ωρών

1.932 Επισκέψεις στο άρθρο (18/5/2021)

Με τη χρήση φωτοβολταϊκών συστημάτων και την καλύτερη σήμανση, εκσυγχρονίζεται η Λεωφόρος Βάρης-Κορωπίου και παράλληλα αναβαθμίζεται η παραλιακή λεωφόρος από τη Βάρκιζα μέχρι το Σούνιο.

Η Περιφέρεια Αττικής και οι αρμόδιες υπηρεσίες της συνεχίζουν τις παρεμβάσεις και τα έργα στο οδικό δίκτυο ευθύνης της με στόχο τον εκσυγχρονισμό του και την ενίσχυση της ασφάλειας των πολιτών. Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιούνται παρεμβάσεις που αφορούν, τόσο στην χρήση φωτοβολταϊκών συστημάτων, όσο και στην καλύτερη σήμανση.
 
Συγκεκριμένα, προς την κατεύθυνση αυτή εγκρίθηκε ομόφωνα από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Αττικής το έργο εκσυγχρονισμού της Λεωφόρου Βάρης-Κορωπίου, ενώ στο πλαίσιο του έργου «Οριζόντια και κατακόρυφη σήμανση οδικού δικτύου Περιφέρειας Αττικής» προϋπολογισμού 3 εκ ευρώ, υλοποιούνται εργασίες για την διαγράμμισης του οδικού άξονα της Αττικής της παραλιακής λεωφόρου, από τη Βάρκιζα μέχρι το Σούνιο.
 
Με αφορμή τις σχετικές παρεμβάσεις, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισημαίνει: «Με την αξιοποίηση σύγχρονων τεχνολογιών η Περιφέρεια Αττικής ενισχύει τις υποδομές σηματοδότησης του Οδικού Δικτύου ευθύνης της. Βασική μας προτεραιότητα είναι η ασφάλεια των πολιτών. Με έργα συνολικού προϋπολογισμού που ξεπερνούν τα 85 εκ. ευρώ εστιάζουμε στην καλύτερη θωράκιση της οδικής ασφάλειας και στη συντήρηση επικίνδυνων σημείων, στο σύνολο του οδικού δικτύου ευθύνης μας. Με τα έργα αυτά συμβάλουμε στη μεγιστοποίηση των επιπέδων οδικής ασφάλειας και δημιουργούμε ένα οδικό δίκτυο, σύγχρονο και ευρωπαϊκών προδιαγραφών».
 
Ο εκσυγχρονισμός της Λεωφόρου Βάρης – Κορωπίου
 
Με συγκεκριμένες παρεμβάσεις που θα γίνουν στο σύνολο των 28 κόμβων της Λεωφόρου Βάρης – Κορωπίου ο συγκεκριμένος οδικός άξονας θα είναι ένας από τους πλέον σύγχρονους της Αττικής. Η τεχνολογία που θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα, είναι η χρήση συστημάτων με συστοιχίες φωτοβολταϊκών στοιχείων τα οποία θα σωρεύουν ηλεκτρική ενέργεια και θα διασφαλίζουν την λειτουργία των κόμβων για χρονικό διάστημα μέχρι και 6 ώρες σε περίπτωση κυμάνσεων, βυθίσεων ή και ολικής απώλειας της τάσεως.
 
Παράλληλα, θα υπάρξει καθολικός εκσυγχρονισμός της υποδομής φωτεινής σηματοδότησης της λεωφόρου στους προαναφερόμενους κόμβους με αντικατάσταση των υφιστάμενων (πεπαλαιωμένων και οξειδωμένων) ιστών σηματοδότησης με καινούργιους γαλβανισμένους και με αντικατάσταση των υφιστάμενων ενεργοβόρων σηματοδοτών με λαμπτήρες πυράκτωσης με σηματοδότες Led χαμηλής τάσης. Με αυτόν τον τρόπο, θα ελεγχθούν και οι πιο συχνά προκύπτουσες βλάβες, οι οποίες οφείλονται σε καμένες λάμπες. Η υλοποίηση της σχετικής παρέμβασης εγκρίθηκε ομόφωνα από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Αττικής και το έργο υπολογίζεται να περατωθεί σε τρεις μήνες.
 
Σήμανση Οδικού Δικτύου Περιφέρειας Αττικής
 
Εν τω μεταξύ σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για την διαγράμμιση ενός νευραλγικής σημασίας οδικού άξονα της Αττικής της παραλιακής λεωφόρου από τη Βάρκιζα μέχρι το Σούνιο με στόχο τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας.
 
Συγκεκριμένα οι εργασίες εκτελούνται στο πλαίσιο του έργου «Οριζόντια και κατακόρυφη σήμανση οδικού δικτύου Περιφέρειας Αττικής» προϋπολογισμού 3 εκ ευρώ. Μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί κατά μήκος διαγραμμίσεις αλλά και διαγραμμίσεις διαβάσεων πεζών και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από τη λίμνη της Βουλιαγμένης μέχρι τη Βάρκιζα (Ribas). Τις προηγούμενες ημέρες ολοκληρώθηκε η κατά μήκος διαγράμμιση από το (Ribas) μέχρι τον Ναό του Ποσειδώνος και τις επόμενες ημέρες το έργο θα ολοκληρωθεί με τις διαγραμμίσεις των διαβάσεων πεζών και των stoplines.
 

Ακολουθήστε το PRO.Autotriti στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις