Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Μέσα στο 2021, το Fiat Ducato συμπληρώνει 40 έτη άκρως επιτυχημένης εμπορικής πορείας.

Παράλληλα, η πληρέστατη γκάμα εκδόσεων του, του διασφάλισε και τις υψηλότερες πωλήσεις σε πανευρωπαϊκό επίπεδο για το 2020, σε όλες τις κατηγορίες ελαφρών επαγγελματικών της ΕΕ.

Fiat Ducato: Κορυφαίο σε πωλήσεις στην ΕΕ!

2.723 Επισκέψεις στο άρθρο (18/2/2021)

Το Fiat Ducato πέτυχε μέσα στο 2020 να ανακηρυχθεί ως το κορυφαίο σε πωλήσεις ελαφρύ επαγγελματικό στην ΕΕ, ανεξαρτήτως κατηγορίας, ενώ μέσα στο 2021 συμπληρώνει 40 έτη ιστορίας!

Το 2021 αναμένεται να είναι μια ιδιαίτερα σημαντική χρονιά στην ιστορία του Fiat Ducato καθώς, το κορυφαίο σε πωλήσεις ελαφρύ επαγγελματικό της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας, συμπληρώνει 40 έτη από την πρώτη παρουσίαση του (1981).
Παράλληλα, χάρη σε στοιχεία όπως οι αποδοτικοί κινητήρες, το περιορισμένο κόστος χρήσης και η πληρέστατη γκάμα εκδόσεων, πέτυχε κατά τη διάρκεια του 2020, να ανακηρυχθεί ως το κορυφαίο σε πωλήσεις ελαφρύ επαγγελματικό (από όλες τις υποκατηγορίες της αγοράς), σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, για πρώτη φορά στην ιστορία του, με 150.000 οχήματα και μερίδιο αγοράς 20,5%, αυξάνοντας τις επιδόσεις του κατά 7,6% (+3% στο μερίδιο), σε μια αγορά που, όπως ήταν φυσικό παρουσίαση πτώση στις πωλήσεις της.
Η παραγωγή της 1ης γενιάς του Fiat Ducato ξεκίνησε το 1981 στη γραμμή παραγωγής του SEVEL (Societa Europea Veicoli Leggeri) στο Val di Sangro (ανατολικά της Ρώμης), που είναι και το μεγαλύτερο εργοστάσιο στο κόσμο για τα Μεσαία και Μεγάλα Vans. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους (2020), η εν λόγω γραμμή παραγωγής ήταν και η πρώτη στην Ιταλία που επανεκκίνησε τη λειτουργία της μετά το πρώτο lockdown, με απόλυτα ασφαλείς διαδικασίες για τους 6.000 εργαζόμενους σε αυτήν.
Σε ότι αφορά στο Ducato, πληροφοριακά αξίζει να αναφέρουμε πως πλέον παράγεται σε περισσότερες από 10.000 διαφορετικές εκδόσεις(!) ενώ διατίθεται σε περισσότερες από 80 χώρες σε παγκόσμιο επίπεδο.
Η ευρεία γκάμα εκδόσεων του καθώς και η εξαιρετικά ευμετάβλητη δομή του πλαίσιου του Fiat Ducato, το έχουν μεταξύ άλλων καταστήσει ως την δημοφιλέστερη επιλογή σε πολλούς κλάδους όπως π.χ. η αγορά των αυτοκινούμενων τροχόσπιτων. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε πως είναι το κορυφαίο σε πωλήσεις όχημα / βάση για αυτοκινούμενα τροχόσπιτα σε 13 διαφορετικές αγορές της ΕΕ ενώ, κατά τη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίες, περίπου 500.000 οικογένειες επέλεξαν ένα αυτοκινούμενο τροχόσπιτο βασισμένο στο Fiat Ducato για τις διακοπές τους.
Τέλος, δεν πρέπει να παραβλέπουμε πως, το Ducato είναι πλέον διαθέσιμο και στην ελληνική αγορά, στις νέες –αμιγώς ηλεκτροκίνητες- εκδόσεις «e-Ducato» με δυνατότητα υποστήριξης φορτίων όγκου έως και 17 κ.μ., βάρους έως και 1.950 κιλών, ενώ προσφέρει μέγιστη αυτονομία έως και 360 χλμ.