Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Ρεκόρ ταχύτητας με 134 χλμ./ώρα, έκανε το Ford F-MAX στην παγωμένη επιφάνεια της λίμνης Βαϊκάλης.

Στη δοκιμασία πέδησης, το βάρους 8 τόνων φορτηγό της Ford Trucks χρειάστηκε 169,45 μέτρα, για να ακινητοποιηθεί από τα 80 χλμ./ώρα.

Ford F-MAX: Ρεκόρ ταχύτητας στον πάγο (+vid)

4.850 Επισκέψεις στο άρθρο (19/5/2021)

Δείτε σε βίντεο πώς το Ford F-MAX πιάνοντας τα 134 χλμ./ώρα, έσπασε το ρεκόρ ταχύτητας στη Σιβηρία, στην παγωμένη επιφάνεια της λίμνης Βαϊκάλης.

Στο ετήσιο φεστιβάλ ταχύτητας που λαμβάνει χώρα στην παγωμένη λίμνη της Βαϊκάλης της Σιβηρίας, συμμετείχε για πρώτη φορά το Ford F-MAX, το οποίο είχε βραβευτεί το 2019 ως «Διεθνές Φορτηγό της Χρονιάς» (International Truck of the Year - IToY).
 
Συγκεκριμένα, το δημοφιλές φορτηγό της Ford Trucks έλαβε μέρος στην εκδήλωση «Days of Speed on the Ice of Lake Baikal», έχοντας πίσω από το τιμόνι του τον Ρώσο, πρώην πρωταθλητή των αγώνων ράλι, Ilona Nakutis. Το F-MAX κατάφερε να αναπτύξει ταχύτητα 134 χλμ./ώρα στην παγωμένη επιφάνεια της Βαϊκάλης, η οποία -αξίζει να αναφερθεί- πως με μέγιστο βάθος 1.642 μέτρων, αποτελεί τη βαθύτερη λίμνη του κόσμου.
 
Σημειώνεται, πως η παραπάνω επίδοση του F-MAX συνιστά ρεκόρ ταχύτητας στην κατηγορία των φορτηγών. Αξίζει να αναφερθεί ακόμα, πως στη δοκιμή φρεναρίσματος στον πάγο που πραγματοποιήθηκε, το μοντέλο της Ford Trucks έχοντας αναπτύξει ταχύτητα 80 χλμ./ώρα, χρειάστηκε 169,45 μέτρα για την πλήρη ακινητοποίησή του.
 
«Το Ford F-MAX όχι μόνο πραγματοποίησε ένα νέο ρεκόρ ταχύτητας, αλλά συνολικά οι επιδόσεις του ξεπέρασαν τις προσδοκίες μας. Θα θέλαμε να συνεχίσουμε τη συνεργασία μας, ελπίζοντας πως αυτή η μοναδική εμπειρία θα είναι επικερδής για την Ford Trucks», δήλωσε ο 18 φορές πρωταθλητής του μηχανοκίνητου αθλητισμού της Ρωσίας, Andrey Leontyev, ο οποίος είναι διοργανωτής της εκδήλωσης «Days of Speed on the Ice of Lake Baikal», η οποία τελεί υπό την αιγίδα της FIA και της Ρώσικης Ομοσπονδίας Αυτοκινήτων (RAF).
 
Σας αφήνουμε με το ζητούμενο, που δεν είναι άλλο από το βίντεο παρουσίασης του ρεκόρ ταχύτητας από την Ford Trucks.