Η Ford λανσάρει μια τεχνολογία που αυξάνει την ασφάλεια όσων εργάζονται στο δρόμο, καθιστώντας τα Van ορατά μέσα στη νύχτα.

Τα ηλεκτρονικά πάνελ υψηλής ορατότητας, δεν βασίζονται σε άλλες πηγές φωτός ώστε να είναι ορατά στο σκοτάδι.

Οι κόκκινες ρίγες των Ford Transit και Transit Custom, φωτίζονται από ηλεκτρισμό που περνά μέσα από ένα λεπτό στρώμα αερίου φωσφόρου. Η ενεργοποίηση γίνεται μέσω διακόπτη.

Τα πάνελ ανάβουν, ακόμα και όταν οι άλλοι οδηγοί παραμελούν να ενεργοποιήσουν τους προβολείς τους.

Φωτιζόμενα panels στα Vans της Ford (+vid)

Η Ford βοηθά όσους αναγκάζονται να εργάζονται στην άκρη του δρόμου προκειμένου να παραμένουν ασφαλείς, με τα πρωτοποριακά, φωτιζόμενα πίσω panels στα επαγγελματικά της οχήματα.

Η Ford έχει αναπτύξει νέα, πρωτοποριακά ηλεκτρονικά πάνελ υψηλής ορατότητας, τα οποία δεν βασίζονται σε άλλες πηγές φωτός ώστε να είναι ορατά στο σκοτάδι. Συγκεκριμένα, οι κόκκινες ρίγες, που διατίθενται στα Transit και Transit Custom, φωτίζονται από ηλεκτρισμό που περνά μέσα από ένα λεπτό στρώμα αερίου φωσφόρου, μια τεχνολογία που χρησιμοποιείται ήδη σε πιλοτήρια αεροπλάνων και σε οθόνες για ιατρικό και στρατιωτικό εξοπλισμό. Η ενεργοποίηση πραγματοποιείται από ένα διακόπτη πίσω από το κάθισμα του οδηγού.
«Η εργασία στην άκρη του δρόμου είναι απαραίτητο και μερικές φορές επικίνδυνο μέρος της δουλειάς για πολλούς από τους πελάτες μας», δήλωσε ο Simon Robinson, επικεφαλής μηχανικός προγράμματος, Special Vehicle Engineering, Ford of Europe. «Θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι αυτό που είναι συχνά απαραίτητο μπορεί να πραγματοποιηθεί όσο το δυνατόν πιο ασφαλώς και αποτελεσματικά. Η δημιουργία πάνελ που μπορούν να φωτιστούν χωρίς να χρειάζεται να βασίζεστε σε άλλες πηγές φωτός ήταν κυριολεκτικά μια στιγμή …αναλαμπής», συμπλήρωσε ο κος Robinson.
Η Ford δοκίμασε τα πάνελ της σε συνεργασία με την εταιρεία Northumbrian Water Group, επιτρέποντας στους μηχανικούς να παρακολουθούν την αποτελεσματικότητά τους σε πραγματικές συνθήκες και να εκτιμήσουν τα οφέλη των πάνελ που ανάβουν, ακόμα και όταν οι άλλοι οδηγοί παραμελούν να ενεργοποιήσουν τους προβολείς τους. Μάλιστα, η Northumbrian Water Group, η οποία περιλαμβάνει και την εταιρεία Essex & Suffolk Water- είναι οι πρώτοι χρήστες της τεχνολογίας.
«Είμαι ευτυχής που βλέπω να πραγματοποιείται μια ιδέα που προέρχεται από τους οδηγούς μας που συνεργάζονται με την ομάδα καινοτομίας προϊόντων της Ford», δήλωσε η Kate Wilson, διευθύντρια μεταφορών, Northumbrian Water Group, συμπληρώνοντας: «Θα βελτιώσει την ασφάλεια όχι μόνο στον τομέα μας, αλλά και σε μελλοντικούς στόλους σε ολόκληρο τον κόσμο, και ξέρω ότι θα κάνει τις ομάδες μας που εργάζονται σε επικίνδυνα οδικά περιβάλλοντα, να αισθάνονται ασφαλέστερες».
Δείτε περισσότερα, στο παρακάτω βίντεο της Ford:

Advertisement