Από το 2023 τα μοντέλα της Ford -ανεξαρτήτως τιμής- θα διαθέτουν λειτουργικό σύστημα Android, με ενσωματωμένα Google apps και υπηρεσίες.

Σημαντική συνεργασία της Ford με τη Google

Με στόχο την αναβάθμισης της συνδεσιμότητας των οχημάτων της, η Ford ανακοίνωσε στρατηγική συνεργασία με τη Google

 
Στο πλαίσιο της νέας, εξαετούς συνεργασίας - και αρχής γενομένης από το 2023 - εκατομμύρια μελλοντικά οχήματα Ford και Lincoln, θα εφοδιάζονται με λειτουργικό σύστημα Android, με ενσωματωμένα Google apps και υπηρεσίες. Επιπλέον, η εταιρεία όρισε το Google Cloud ως προτιμώμενο πάροχο υπηρεσιών cloud, προκειμένου να αξιοποιήσει την τεχνολογία της Google στη χρήση δεδομένων, στην τεχνητή νοημοσύνη (AI) και τη μηχανική μάθηση (ML).
Παράλληλα, για την επιτάχυνση της καινοτομίας, η Ford και η Google ιδρύουν μία νέα ομάδα συνεργασίας, με την ονομασία «Team Upshift», η οποία αξιοποιώντας τα ταλέντα και τους πόρους των δύο εταιρειών, θα διευρύνει τον ορίζοντα μετασχηματισμού της Ford, θα «ξεκλειδώσει» ευκαιρίες για προσωποποιημένες εμπειρίες χρήστη και ανάπτυξης υπηρεσιών, που βασίζονται σε δεδομένα. Μεταξύ των προγραμμάτων, θα είναι η ανάπτυξη νέων εμπειριών πελατών κατά την αγορά ενός οχήματος, η δημιουργία νέων υπηρεσιών βασισμένων σε δεδομένα για τους κατόχους οχημάτων, και πολλά ακόμα.
«Καθώς η Ford συνεχίζει τον πιο ριζικό μετασχηματισμό στην ιστορία της με εξηλεκτρισμό, συνδεσιμότητα και αυτόνομα οχήματα, η συνεργασία Google και Ford δημιουργεί μία υπερδύναμη καινοτομίας, ικανή να προσφέρει μία ανώτερη εμπειρία στους πελάτες μας και να εκσυγχρονίσει την επιχειρηματική μας δραστηριότητα» δήλωσε ο Jim Farley, President & CEO της Ford. «Είμαστε περήφανοι που θα συνεργαστούμε στην εφαρμογή των καλύτερων εργαλείων AI και ανάλυσης δεδομένων και ψηφιακών τεχνολογιών (compute & cloud platforms) της Google, το οποίο θα βοηθήσει στο μετασχηματισμό της επιχειρηματικής δραστηριότητας της Ford και στη δημιουργία κορυφαίων τεχνολογιών ασφάλειας και συνδεσιμότητας για τα αυτοκίνητα της μάρκας», τόνισε από την πλευρά του ο Sundar Pichai, CEO της Google & Alphabet.
Ως προτιμώμενος πάροχος υπηρεσιών cloud και ξεκινώντας από φέτος, η Google θα βοηθήσει τη Ford να αξιοποιήσει τεχνολογίες AI, ML και ανάλυσης δεδομένων του Google Cloud για την επιτάχυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού του κατασκευαστή αυτοκινήτων, τον εκσυγχρονισμό των δραστηριοτήτων και τη λειτουργία τεχνολογιών συνδεδεμένου οχήματος με το cloud της Google. Η Ford φιλοδοξεί να βελτιώσει περαιτέρω τις εμπειρίες των πελατών με διαφορετικές τεχνολογίες και προσωποποιημένες υπηρεσίες. Στόχος είναι η εταιρεία να επιταχύνει τον εκσυγχρονισμό της προϊοντικής εξέλιξης, την παραγωγή και τη διαχείριση τη εφοδιαστικής αλυσίδας, και να διερευνήσει τη χρήση του Vision AI στην παραγωγή, την εκπαίδευση των εργαζομένων και στη βελτίωση της αξιοπιστίας του εξοπλισμού εργοστασίων. Σημαντικό είναι πως θα επιταχύνει ακόμα την εφαρμογή επιχειρηματικών μοντέλων που βασίζονται σε δεδομένα, με αποτέλεσμα οι πελάτες να λαμβάνουν ειδοποιήσεις σε πραγματικό χρόνο, όπως αιτήματα για εργασίες συντήρησης ή ειδοποιήσεις τιμών.
Ξεκινώντας από το 2023, οι αγοραστές μοντέλων Ford και Lincoln σε όλο τον κόσμο θα επωφελούνται από ψηφιακές εμπειρίες βασισμένες στο λειτουργικό σύστημα Android και με ενσωματωμένα Google apps και υπηρεσίες, που περιλαμβάνουν τεχνολογίες χαρτών και φωνητικού ελέγχου. Συγκεκριμένα, με τον ψηφιακό βοηθό Google Assistant, οι οδηγοί μπορούν να έχουν την προσοχή τους στραμμένη στο δρόμο και τα χέρια στο τιμόνι, ελέγχοντας τα πάντα μέσω της φωνής τους. Παράλληλα, με την υπηρεσία χαρτών Google Maps ως πρωταρχική πλοήγηση του αυτοκινήτου, οι οδηγοί μπορούν να φτάνουν στον προορισμό τους ταχύτερα με πληροφορίες κυκλοφορίας σε πραγματικό χρόνο, αυτόματο επανυπολογισμό διαδρομής, καθοδήγηση λωρίδας κυκλοφορίας και άλλα. Ακόμα, με το Google Play, οι οδηγοί θα έχουν πρόσβαση στα αγαπημένα τους apps -τα οποία θα είναι βελτιστοποιημένα και ενσωματωμένα για χρήση μέσα στο όχημα- για να απολαμβάνουν μουσική, podcasts, audiobooks και άλλα.
 

 

ΔΙΕΘΝΗ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ford - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ