Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης
Νέο εργοστάσιο ανακύκλωσης παλιών φορτηγών δημιούργησε η Renault Trucks στη Λυών της Γαλλίας.

Νέο εργοστάσιο ανακύκλωσης παλιών φορτηγών δημιούργησε η Renault Trucks στη Λυών της Γαλλίας.

Η Renault Trucks στην ανακύκλωση φορτηγών

11.435 Επισκέψεις στο άρθρο (12/9/2022)

Όπως ακριβώς ανακυκλώνεται ένα κουτάκι αναψυκτικού, έτσι τίποτα δεν πρέπει να πηγαίνει χαμένο και σε ένα φορτηγό που έφτασε στο τέλος του κύκλου ζωής του. Δείτε τη νέα μονάδα της Renault Trucks που επισκευάζει και επαναχρησιμοποιεί ό,τι γίνεται, ανακυκλώνοντας τα υπόλοιπα μέρη των παλιών φορτηγών της.

Renault Trucks: τίποτα δεν πάει χαμένο!

  • Νέα μονάδα ανακύκλωσης στη Λυών
  • Αφαιρούνται μέρη για επαναχρησιμοποίηση
  • Τα υπόλοιπα ανακυκλώνονται
  • Μεταχειρισμένα ανταλλακτικά, 50-60% φθηνότερα από τα νέα
 
Για να μειώσει τη χρήση φυσικών πόρων και τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις των φορτηγών της, η Renault Trucks κάνει τα επόμενα βήματα για τη μετάβαση των βιομηχανικών της δραστηριοτήτων σε μια προσέγγιση κυκλικής οικονομίας.
 
Συγκεκριμένα, το εργοστάσιο μεταχειρισμένων ανταλλακτικών της Renault Trucks είναι το λογικό επόμενο βήμα μετά τις εργασίες επαναχρησιμοποίησης και ανακατασκευής μεταχειρισμένων φορτηγών που πραγματοποιήθηκαν αντίστοιχα στο εργοστάσιο μεταχειρισμένων φορτηγών στο Bourg-en-Bresse και στο εργοστάσιό της στη Λιμόζ. Σε αυτή τη βιομηχανική εγκατάσταση που βρίσκεται στο Venissieux, τα φορτηγά της μάρκας θα αποσυναρμολογηθούν και τα μέρη τους θα επαναχρησιμοποιηθούν.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Με έμφαση στην κυκλική οικονομία

Αξίζει να αναφερθεί, πως τα τελευταία πέντε χρόνια, η Renault Trucks έχει επενδύσει στην κυκλική οικονομία, εφαρμόζοντας μια τριμερή προσέγγιση που συνίσταται στην αναγέννηση, την αλλαγή χρήσης και την ανακύκλωση μεταχειρισμένων φορτηγών. Επιπλέον, η γαλλική εταιρεία διεξάγει πολυάριθμες πρωτοβουλίες για να παρατείνει τη διάρκεια ζωής των οχημάτων που πουλά. Για παράδειγμα, τα μεταχειρισμένα φορτηγά ανακατασκευάζονται σύμφωνα με αυστηρές βιομηχανικές διαδικασίες στο εργοστάσιο μεταχειρισμένων φορτηγών, τα οχήματα ενημερώνονται με τις πιο πρόσφατες τεχνολογίες στο κέντρο επισκευής στη Λυών και υπάρχουν επίσης μεταχειρισμένα μοντέλα ειδικής σειράς προς πώληση.
 
Στο ίδιο πλαίσιο, ο κατασκευαστής ανακοίνωσε τη δημιουργία του εργοστασίου μεταχειρισμένων ανταλλακτικών, ενός βιομηχανικού χώρου αφιερωμένου εξ ολοκλήρου στην ανακύκλωση φορτηγών και στην επαναχρησιμοποίηση των ανταλλακτικών και των πρώτων υλών που ανακτώνται από αυτά. Η πρωτοβουλία υποστηρίχθηκε από μια προκαταρκτική μελέτη σκοπιμότητας που διεξήχθη το 2020 από τη Renault Trucks σε συνδυασμό με την εξειδικευμένη εταιρεία Indra Automobile Recycling και την ADEME, τη Γαλλική Υπηρεσία Περιβάλλοντος και Διαχείρισης Ενέργειας.

Η νέα μονάδα ανακύκλωσης

Κατόπιν όλων των παραπάνω, η Renault Trucks, η οποία ανακοίνωσε τα σχέδιά της για ανακύκλωση φορτηγών στο τέλος του κύκλου ζωής τους και επαναχρησιμοποίηση των ανταλλακτικών τους, ανοίγει ένα αποκλειστικό εργοστάσιο στην καρδιά της μονάδας παραγωγής της στη Λυών. Αυτό το εργοστάσιο καταλαμβάνει εμβαδόν 3.000 τ.μ. και κατασκευάστηκε όσο το δυνατόν πιο κοντά στο κέντρο logistics.
 
Θα χειρίζεται μεταχειρισμένα οχήματα Renault Trucks με πολλά χιλιόμετρα, μαζί με ορισμένα μέρη που εξακολουθούν να έχουν σημαντικές δυνατότητες επαναχρησιμοποίησης. Σημειώνεται, πως τα οχήματα της Renault Trucks και τα εξαρτήματά τους είναι στην πραγματικότητα σχεδιασμένα να διαρκούν για περισσότερα από 1,5 εκατομμύρια χιλιόμετρα.
 
Τα φορτηγά Renault στο τέλος του κύκλου ζωής τους θα εισέλθουν στο Εργοστάσιο Μεταχειρισμένων Ανταλλακτικών για αποσυναρμολόγηση. Οι χειριστές θα αφαιρέσουν τα εξαρτήματα που είχαν προηγουμένως προσδιοριστεί ως κατάλληλα για επαναχρησιμοποίηση (κινητήρας, κιβώτιο ταχυτήτων, καμπίνα, ρεζερβουάρ καυσίμου, προφυλακτήρες, εκτροπείς κ.λπ.). Μόλις αφαιρεθούν τα εξαρτήματα που προορίζονται για επαναχρησιμοποίηση, τα άλλα εξαρτήματα θα ανακυκλωθούν. Οι ράγες, για παράδειγμα, θα κοπούν και θα σταλούν στο κοντινό χυτήριο. Το μέταλλο που εξάγεται από τα εξαρτήματα θα χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή ενός νέου οχήματος.

Συνέχεια του άρθρου >>>

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »