Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Το προηγμένο σύστημα πλοήγησης της TomTom διασφαλίζει σημαντική μείωση της κατανάλωσης καυσίμου των φορτηγών οχημάτων.

Η TomTom γλυτώνει καύσιμα στα φορτηγά

5.655 Επισκέψεις στο άρθρο (7/1/2020)

Μέσω της συνεργασίας της με την Daimler Trucks και τη Bosch, η TomTom είναι σε θέση να προσφέρει το πιο αποδοτικό και εξειδικευμένο σύστημα πλοήγησης για βαρέα επαγγελματικά οχήματα.

Οι εταιρείες TomTom, Bosch και Daimler Trucks συνεργάστηκαν στην εξέλιξη ενός πρωτοποριακού συστήματος πλοήγησης για τον κλάδο των φορτηγών που επιτρέπει την –μερικώς αυτόνομη- κίνηση των οχημάτων ενώ την ίδια στιγμή, διασφαλίζεται η μείωση της κατανάλωσης καυσίμου και των εκπομπών ρύπων τους έως και κατά 5%.
Μέσω του νέου ηλεκτρονικού συστήματος «Predictive Powertrain Control» (PPC) της Daimler Trucks, το ειδικό σύστημα χαρτογράφησης της Bosch αλλά και τους ειδικά σχεδιασμένους χάρτες της TomTom, τα προηγμένα τεχνολογικά οχήματα της Daimler Trucks, όπως π.χ. η νέα γενιά του Actros, είναι σε θέση να ελέγχουν αυτόματα τη λειτουργία του κινητήρα, του συστήματος πέδησης και της μετάδοσης της κίνησης (αυτόματο κιβώτιο) με βάση πληροφορίες που λαμβάνουν αναφορικά με την τοπογραφία της διαδρομής (ανωφέρειες / κατωφέρειες, στροφές, όρια ταχύτητας, σήματα κυκλοφορίας κ.ο.κ.) που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για την κατηγορία των βαρέων επαγγελματικών οχημάτων (π.χ. μέγιστα όρια ύψους οχήματος σε γέφυρες κ.ά.).
Όλα τα παραπάνω διασφαλίζουν μια σημαντική βοήθεια στο έργο του οδηγού σε συνδυασμό με τη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου και των εκπομπών ρύπων του.