Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης
Η ZF παρουσιάζει νέα ηλεκτρονικά συστήματα ασφαλείας

Η ZF παρουσιάζει νέα ηλεκτρονικά συστήματα ασφαλείας

  • Η ZF παρουσιάζει νέα ηλεκτρονικά συστήματα ασφαλείας
  • Η ZF παρουσιάζει νέα ηλεκτρονικά συστήματα ασφαλείας

Η ZF παρουσιάζει νέα ηλεκτρονικά συστήματα ασφαλείας

8.770 Επισκέψεις στο άρθρο

- Δύο νέα συστήματα ασφαλείας για φορτηγά παρουσίασε η ZF
- Το OnGuardMAX αναγνωρίζει αντικείμενα, είτε κινούμενα είτε στατικά και αντιδρά σε περιπτώσεις πιθανής σύγκρουσης.
- Το OnSideALERT είναι ένα εξελιγμένο σύστημα ανίχνευσης νεκρής γωνίας (για αποφυγή πλαγίων συγκρούσεων).
- Τα συστήματα δοκιμάζονται σε φορτηγό υδρογόνου της Nikola Motors.

Δύο νέα συστήματα ασφαλείας για φορτηγά παρουσίασε η ZF

Η ZF και η Nikola Corporation ανακοίνωσαν ότι τα συστήματα OnGuardMAX και OnSideALERT της ZF θα βρίσκονται στο ηλεκτρικό φορτηγό κυψελών καυσίμου υδρογόνου της Nikola, το οποίο βρίσκεται σε παραγωγή και παραδίδεται σε πελάτες. Πρόκειται για την πρώτη εφαρμογή αυτών των τεχνολογιών υποβοήθησης οδηγού σε επαγγελματικό όχημα. Η παραγωγή ξεκίνησε αρχικά για την αγορά της Βόρειας Αμερικής.

Το OnGuardMAX αναγνωρίζει αντικείμενα, είτε κινούμενα είτε στατικά και αντιδρά σε περιπτώσεις πιθανής σύγκρουσης.

Το πρώτο σύστημα ακούει στο όνομα OnGuardMAX και είναι το πιο προηγμένο σύστημα αυτόματης πέδησης έκτακτης ανάγκης (AEB) της ZF. Έχει σχεδιαστεί για να βοηθά τους οδηγούς να αναγνωρίζουν και να ανταποκρίνονται σε πιθανές επικίνδυνες καταστάσεις στην κυκλοφορία. Το σύστημα χρησιμοποιεί κάμερες και ραντάρ για να ανιχνεύει, να ταξινομεί και να αντιδρά σε κινούμενα και ακίνητα αντικείμενα, όπως: πεζοί, οχήματα, μοτοσικλέτες και ποδήλατα.
 
Το σύστημα προειδοποιεί τον οδηγό για εμπόδια στην άμεση πορεία του οχήματος και, εάν είναι απαραίτητο, μπορεί να επιβραδύνει αυτόματα το όχημα ή να το σταματήσει εντελώς. Αυτή η προηγμένη δυνατότητα ανίχνευσης αντικειμένων και αυτόνομης πέδησης επιτρέπει περαιτέρω στο νέο σύστημα ZF να συμβάλει στην αποφυγή ή τον μετριασμό ατυχημάτων με πεζούς.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στο Facebook »

Το OnSideALERT είναι ένα εξελιγμένο σύστημα ανίχνευσης νεκρής γωνίας (για αποφυγή πλαγίων συγκρούσεων).

Το δεύτερο σύστημα που παρουσιάζει η ZF είναι το OnSideALERT. Πρόκειται για ένα σύστημα ανίχνευσης τυφλού σημείου (BSD) που βασίζεται σε ραντάρ και εντοπίζει συνεχώς μια μεγάλη ποικιλία σταθερών και κινούμενων αντικειμένων στο τυφλό σημείο ενός οχήματος. Αυτή η τεχνολογία συμβάλλει στην πρόληψη ή τον μετριασμό των πλευρικών συγκρούσεων.

Τα συστήματα δοκιμάζονται σε φορτηγό υδρογόνου της Nikola Motors.

Τα συστήματα εγκαθίστανται για πρώτη φορά στο Nikola TRE FCEV, φορτηγό το οποίο θα έχει αυτονομία έως 800 χιλιόμετρα. Το ηλεκτρικό φορτηγό κυψελών καυσίμου υδρογόνου της Nikola βρίσκεται σε παραγωγή στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις κατασκευής του στο Coolidge της Αριζόνα και είναι διαθέσιμο σε εξουσιοδοτημένους αντιπροσώπους.