Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Οι νέες σειρές φορτηγών FM, FH, FH16 και FMX της Volvo Trucks έχουν δεχθεί σημαντικές αναβαθμίσεις που στόχο έχουν την βελτίωση της αποδοτικότητας τους.

Παράλληλα, ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στη βελτίωση των συνθηκών… εργασίας για τον οδηγό και την ασφάλεια του οδικού δικτύου.

Η νέα γενιά φορτηγών της Volvo Trucks (+video)

13.221 Επισκέψεις στο άρθρο (5/3/2020)

H πλήρως αναβαθμισμένη γκάμα φορτηγών της Volvo Trucks έχει να επιδείξει σημαντικές αναβαθμίσεις σε όλους τους τομείς, με έμφαση στο περιβάλλον το οδηγού, την ασφάλεια και την αποδοτικότητα.

Οι δηλώσεις του προέδρου της Volvo Trucks με αφορμή την –ταυτόχρονη- παρουσίαση των νέων FH, FH16, FM και FMX, είναι χαρακτηριστικές: «Στόχος μας είναι να γίνουμε ο καλύτερος επιχειρηματικός εταίρος των πελατών μας, καθιστώντας τους ακόμη πιο ανταγωνιστικούς και βοηθώντας τους να προσελκύσουν τους καλύτερους οδηγούς σε μια όλο και πιο δύσκολη αγορά.
Οι οδηγοί που χειρίζονται το φορτηγό τους αποτελεσματικά και με ασφάλεια, αποτελούν ανεκτίμητο περιουσιακό στοιχείο της κάθε μεταφορικής εταιρείας. Η υπεύθυνη οδηγική συμπεριφορά μπορεί να συμβάλλει στη μείωση των εκπομπών ρύπων, στην εξοικονόμηση καυσίμου καθώς και στη μείωση ατυχημάτων, τραυματισμών και απρογραμμάτιστων ακινητοποιήσεων.
Τα νέα φορτηγά μας θα βοηθήσουν τους οδηγούς να εργάζονται ασφαλέστερα και πιο παραγωγικά και θα δώσουν στους πελάτες μας ένα ισχυρό πλεονέκτημα στην προσπάθεια προσέλκυσης των καλύτερων οδηγών
».
 
Νέες καμπίνες με αυξημένους χώρους και καλύτερη ορατότητα
Τόσο το νέο FM όσο και το νέο –σκληροτράχηλο- FMX έχουν να επιδείξουν μια εντελώς νέα σχεδίαση και δομή καμπίνας, που υιοθετεί πολλές λειτουργίες και χαρακτηριστικά από τα μεγαλύτερα FH και FH16. Ο ωφέλιμος εσωτερικός χώρος έχει αυξηθεί συνολικά έως και κατά ένα κυβικό μέτρο, ενώ την ίδια στιγμή, το περιμετρικό οπτικό πεδίο του οδηγού έχει αναβαθμιστεί χάρη στα μεγαλύτερα παράθυρα με τη χαμηλότερη κάτω γραμμή και τους νέους καθρέπτες.
Νέα είναι και η δυνατότητα ρύθμισης του τιμονιού ενώ το κάτω κρεβάτι (στις σχετικές εκδόσεις καμπίνας) είναι πλέον τοποθετημένο ψηλότερα, διασφαλίζοντας επιπλέον αποθηκευτικούς χώρους από κάτω του. Στις καμπίνες ημέρας δε, έχει προβλεφθεί ένα νέος αποθηκευτικός χώρος 40 λτ. στο πίσω τοίχωμα, με εσωτερικό φωτισμό.
Επιπρόσθετα, έχει βελτιωθεί η θέρμομόνωση / ηχομόνωση.
Παράλληλα, νέα είναι πλέον και η σχεδίαση του πίνακα οργάνων και της κεντρικής κονσόλας, διασφαλίζοντας βελτιωμένη παροχή πληροφοριών προς τον οδηγό και καλύτερο έλεγχο από τον τελευταίο, των διαφόρων χειριστηρίων. Ο πίνακας οργάνων είναι πλήρως ψηφιακός, με οθόνη 12 ιντσών ενώ, μια πρόσθετη οθόνη 9 ιντσών στην κεντρική κονσόλα, εξυπηρετεί τις απαιτήσεις των συστημάτων πολυμέσων, πλοήγησης, προβάλει τις λήψεις των καμερών κ.ά.
Παράλληλα, διάφορες λειτουργίες του οχήματος μπορούν να ελέγχονται τόσο μέσω χειριστηρίων που ενσωματώνονται στο τιμόνι, όσο και μέσω των οθονών αφής ή μέσω φωνητικών εντολών.
 
Προηγμένα συστήματα ασφάλειας
Το επίπεδο της ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας των νέων Volvo Trucks έχει αναβαθμιστεί κάθετα χάρη σε πολλαπλά νέα στοιχεία που υιοθετούν.
Για παράδειγμα, οι προβολείς υψηλής δέσμης φωτός στα νέα FH και FH16 φέρουν προσαρμοζόμενη λειτουργία, με επιλεγμένα τμήματα των συστοιχιών LED να απενεργοποιούνται αυτόματα όταν το όχημα πλησιάζει σε –αντιθέτως κινούμενα- οχήματα ή σε κάποιο προπορευόμενο.
Η βελτιωμένη λειτουργία του ενεργού αυτόματου πιλότου σε χαμηλές ταχύτητες (ακόμη και από στάση) διευκολύνει περαιτέρω το έργο του οδηγού ενώ το σύστημα Downhill Cruise Control διατηρεί σταθερή την ταχύτητα σε κατωφέρειες. Το ηλεκτρονικά ελεγχόμενο σύστημα πέδησης (EBS) που ενσωματώνει λειτουργίες όπως το σύστημα προειδοποίησης μετωπικής σύγκρουσης ή το ηλεκτρονικό σύστημα ευστάθειας, προσφέρεται πλέον στον βασικό εξοπλισμό των νέων οχημάτων. Παράλληλα, το Volvo Dynamic Steering σε συνδυασμό με τα συστήματα υποβοήθησης διατήρησης λωρίδας και υποβοήθησης ευστάθειας, είναι διαθέσιμο προαιρετικά.
Επιπρόσθετα, αξίζει να αναφέρουμε το σύστημα αναγνώρισης πινακίδων οδικής σήμανσης και την προσθήκη γωνιακής κάμερας από την πλευρά του συνοδηγού, που βελτιώνει το οπτικό πεδίο του οδηγού.
 
Αναβαθμισμένοι και αποδοτικοί κινητήρες καθώς και εναλλακτικά συστήματα μετάδοσης της κίνησης
Τα νέα Volvo FH και FM θα διατίθενται με κινητήρες Euro6 με καύσιμο το φυσικό αέριο (LNG) με σαφή πλεονεκτήματα έναντι των αντίστοιχων εκδόσεων με καύσιμο το πετρέλαιο κίνησης. Οι εν λόγω κινητήρες μπορούν να λειτουργήσουν και με βιοαέριο, περιορίζοντας τις εκπομπές ρύπων έως και κατά 100% σε σχέση με τους πετρελαιοκινητήρες.
Το νέο Volvo FH δε, μπορεί να εφοδιαστεί και με το πακέτο i-Save που επιτρέπει σημαντική εξοικονόμηση καυσίμου και μείωση των εκπομπών ρύπων. Για παράδειγμα, στις μεταφορές μεγάλων αποστάσεων, το εν λόγω σύστημα που συνδυάζεται με τον νέο κινητήρα D13TC μπορεί να εξοικονομήσει έως και 7% στην κατανάλωση καυσίμου. Παράλληλα, σχετικές βελτιώσεις έχουν διασφαλιστεί και για εκδόσεις οχημάτων με κινητήρες Euro3 ή Euro5, με χαρακτηριστικά όπως το Volvo Torque Assist.
Περισσότερα για τα νέα Volvo Trucks σύντομα αλλά και στο σχετικό video που σας προσφέρουμε…