Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης
KIA Tasman: Το «περιπετειώδες» Pick - Up

KIA Tasman: Το «περιπετειώδες» Pick - Up

2.041 Επισκέψεις στο άρθρο (16/4/2024)

- Θα είναι διπλοκάμπινο και θα μπορεί να έλξει έως 3,5 τόνους
- Ντεμπούτο στις αγορές το 2025 για τον «διάολο της Τασμανίας»
- Σε Κορέα, Αυστραλία, Αφρική και Μέση Ανατολή λανσάρει το νέο μοντέλο η KIA

Θα είναι διπλοκάμπινο και θα μπορεί να έλξει έως 3,5 τόνους

Ύστερα από τις πρώτες φωτογραφίες του με καμουφλάζ, το νέο ελαφρύ ημιφορτηγό της KIA έκανε με πάσα επισημότητα – και με πολύ ηχηρό τρόπο ομολογουμένως– τα αποκαλυπτήρια του ονόματός του. Το πολυαναμενόμενο KIA Tasman (περί ου ο λόγος) λοιπόν έρχεται για να υλοποιήσει τις βλέψεις της γνωστής κορεάτικης εταιρείας για ένα LCV, το οποίο θα αποτελέσει το πρώτο εγχείρημα για Pick – Up στην ιστορία της.
Υπενθυμίζουμε πως το Tasman θα μπορεί να κουβαλήσει φορτίο ενός τόνου και να ρυμουλκήσει 3,5 τόνους, ενώ θα έχει σχεδίαση τριών όγκων και θα είναι διπλοκάμπινο. Από εκεί και πέρα, το μοντέλο έρχεται με αρκετά μεγάλους προβολείς και έναν αεραγωγό στη μέση που φέρει το έμβλημα της KIA, ενώ οι πλαϊνοί καθρέφτες θα έχουν LED φώτα στα καπάκι τους για τη χρήση του φλας.
Όσο για το όνομα, αυτό προφανώς είναι εμπνευσμένο από το γνωστό (λόγω καρτούν, αλλά και φυσικής αγριάδας) νησί στο πιο νότιο άκρο της Αυστραλίας και αποτελεί πρόταση της KIA Αυστραλίας, «ενσαρκώνοντας» έτσι και το ID του νέου μοντέλου. Ενός μοντέλου που προβλέπεται να είναι άκρως «ατίθασο», μιας και προορίζεται τόσο για πρακτικές δουλειές μέσα στον αστικό ιστό όσο και για ποικίλες δραστηριότητες αναψυχής και εξερεύνησης.

Ντεμπούτο στις αγορές το 2025 για τον «διάολο της Τασμανίας»

Μέσα στο επόμενο έτος, το KIA Tasman αναμένεται να βγει διεθνώς στις αγορές και να μας συστήσει έναν lifestyle αέρα δυναμισμού 24/7, τον οποίο διαρκώς η εταιρεία φροντίζει να προβάλλει προκειμένου να ενισχύσει τη δημοτικότητά του.
Καθόλου τυχαίο δεν είναι, άλλωστε, προς αυτό πως η KIA επέλεξε να αναδείξει τη φαινομενική «αγριάδα» και τις δυνατότητές του μέσα από το συνοδευτικό βίντεο που παρουσιάζει ένα σιδηρουργό να αντλεί έμπνευση από το τοπίο της Τασμανίας για να σφυρηλατήσει το έμβλημα του νέου μοντέλου.
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Σε Κορέα, Αυστραλία, Αφρική και Μέση Ανατολή λανσάρει το νέο μοντέλο η KIA

Μέχρι στιγμής, το λανσάρισμα του νέου Pick –Up της KIA δείχνει πως οι ιθύνοντες την εταιρεία δε φαίνεται να συμπεριλαμβάνουν τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης – και συνεπώς την Ελλάδα – στις αγορές που θα υποδεχτούν το Tasman.
Αντιθέτως, η Κορέα, η Αυστραλία, η Αφρική και η Μέση Ανατολή έχουν ανοίξει ήδη τις αγκάλες τους, με τη στρατηγική της προώθησης να προσαρμόζεται αναλόγως στα ποικίλα χαρακτηριστικά και τις απαιτήσεις της κάθε περιοχής. Μεταξύ αυτών συνυπολογίζονται η ισχυρή αγορά σε Pick – Up της Αυστραλίας, το αυξανόμενο ενδιαφέρον της Κορέας για υπαίθριες ασχολίες και οι ανάγκες της Αφρικής και της Μέσης Ανατολής για οχήματα σε διαφορετικούς δρόμους ή ακόμα και σε ερήμους.
Να σημειώσουμε εδώ πως σε ό,τι έχει να κάνει με τη «Γηραιά Ήπειρο», μέσα στο 2025 αναμένεται να ξεκινήσει από την KIA η παραγωγή ενός μικρού και ενός μεσαίου Van.