Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης
Δύο ηλεκτρικά Pick-Up θα λανσάρει η Kia τα επόμενα χρόνια. Στη φωτό η ψηφιακή δημιουργία των σχεδιαστών της KDesign AG, με βάση το Hyundai Santa Cruz.
4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Δύο ηλεκτρικά Pick-Up θα λανσάρει η Kia τα επόμενα χρόνια. Στη φωτό η ψηφιακή δημιουργία των σχεδιαστών της KDesign AG, με βάση το Hyundai Santa Cruz.

Επίσημο: Με δύο ηλεκτρικά Pick-Up η Kia

6.898 Επισκέψεις στο άρθρο (16/3/2022)

Το νέο φιλόδοξο πλάνο της Kia κάνει λόγο για 14 ηλεκτρικά οχήματα έως το 2027, με τη σχετική γκάμα να περιλαμβάνει και δύο Pick-Up μηδενικών ρύπων, η παραγωγή των οποίων προγραμματίζεται να εκκινήσει το 2024 στις ΗΠΑ.

Η ηλεκτρική αντεπίθεση της Kia!

  • Γκάμα 14 ηλεκτρικών οχημάτων ως το 2027
  • Με δύο ηλεκτρικά Pick-Up – Ντεμπούτο το 2024
  • Στόχος οι 1,2 εκ. πωλήσεις BEVs το 2030
  • Ευρωπαϊκό λανσάρισμα το 2025
 
Αποφασισμένη να μην μείνει πίσω στην κούρσα της ηλεκτροκίνησης είναι η Kia, οι άνθρωποι της οποίας επιθυμούν να εντάξουν στη γκάμα της κορεάτικης μάρκας δύο ηλεκτρικά Pick-Up. Το ένα από αυτά θα πατάει σε μία αμιγώς ηλεκτρική πλατφόρμα, ενώ το δεύτερο χαρακτηρίζεται ως «στρατηγικό», θα αφορά στις αναδυόμενες αγορές και πιθανότατα θα χρησιμοποιεί το πάτωμα κάποιου συμβατικής τεχνολογίας οχήματος.
 
Υπενθυμίζεται πως δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται αναφορά σε ένα ενδεχόμενο Pick-Up της Kia, η οποία άλλωστε έχει εμπειρία στα επαγγελματικά οχήματα, καθώς λανσάρει σχετικά μοντέλα από το 1980, ενώ στο παρελθόν είχε στη γκάμα της το «αγροτικό» Bongo. Σε αυτό το πλαίσιο, στα τέλη της περασμένης χρονιάς σε συνέντευξή του ο επικεφαλής σχεδίασης της Kia, Karim Habib, είχε εκφράσει την επιθυμία του για ένα Pick-Up λέγοντας χαρακτηριστικά: «Θα το υποδεχόμουν με ανοιχτές αγκάλες».


Η παραγωγή των ηλεκτρικών Pick-Up θα εκκινήσει το 2024 στις ΗΠΑ, ενώ θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες μεγάλες αγορές.

Η παραγωγή των ηλεκτρικών Pick-Up θα εκκινήσει το 2024 στις ΗΠΑ, ενώ θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες μεγάλες αγορές.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Με 14 ηλεκτρικά ως το 2027

Μόνο που αυτή τη φορά τα πράγματα είναι επίσημα, καθώς η σχετική ανακοίνωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της εκδήλωσης «2022 CEO Investor Day» και βγήκε από τα χείλη του Προέδρου και Διευθύνοντα Συμβούλου της Kia Corporation, Ho Sung Song.
 
Συγκεκριμένα, με σημείο εκκίνησης το 2023, η Kia σχεδιάζει να λανσάρει ετησίως τουλάχιστον δύο BEVs, ενώ σύμφωνα με τον νέο προγραμματισμό μέχρι το 2027 η εταιρεία θα προσφέρει 14 πλήρως ηλεκτρικά μοντέλα, με τον προηγούμενο να κάνει λόγο για 11 BEVs ως το 2026.

Ετήσιες πωλήσεις 1,2 εκ. BEVs

Κάπως έτσι, οι Κορεάτες φιλοδοξούν να φτάσουν από τις φετινές 160.000 πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων, στις 807.000 μονάδες το 2026 και στις 1,2 εκ. πωλήσεις το 2030, από τις οποίες το 80% θα προέρχεται από τις αγορές της Κορέας, της Β. Αμερικής, της Ευρώπης και της Κίνας, με τα ηλεκτρικά μοντέλα να αντιπροσωπεύουν το 45% των συνολικών πωλήσεων στις εν λόγω αγορές. Συνολικά, η εταιρεία θεωρεί πως μέχρι το 2030 θα είναι σε θέση να πουλάει ετησίως 4 εκ. οχήματα, από τα οποία πάνω από τα μισά θα είναι σε έναν βαθμό «εξηλεκτρισμένα».
 
Στην Ευρώπη η παραγωγή ενός μικρού και ενός μεσαίου BEV θα εκκινήσει το 2025, ενώ ένα χρόνο νωρίτερα θα πραγματοποιηθεί το ντεμπούτο στις ΗΠΑ, όπου τα μεσαία SUV και τα Pick-Up είναι ιδιαίτερα δημοφιλή. Η παραγωγή των ηλεκτρικών εκδόσεων των εν λόγω οχημάτων θα πραγματοποιείται τοπικά, ενώ αξίζει να αναφερθεί πως ήδη από του χρόνου θα ξεκινήσει η παραγωγή στην Κίνα.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »