Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης
Στην εύρυθμη, οικονομική λειτουργία του οχήματος συμβάλλουν και τα πάσης φύσεως φίλτρα.

Στην εύρυθμη, οικονομική λειτουργία του οχήματος συμβάλλουν και τα πάσης φύσεως φίλτρα.

Διαβάστε τι λένε οι ειδικοί: 6 tips για την αλλαγή φίλτρου.

Διαβάστε τι λένε οι ειδικοί: 6 tips για την αλλαγή φίλτρου.

  • Στην εύρυθμη, οικονομική λειτουργία του οχήματος συμβάλλουν και τα πάσης φύσεως φίλτρα.
  • Διαβάστε τι λένε οι ειδικοί: 6 tips για την αλλαγή φίλτρου.

Οικονομία και ασφάλεια από τα φίλτρα

10.956 Επισκέψεις στο άρθρο (19/10/2022)

Δείτε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα φίλτρα του οχήματός σας, ώστε να διατηρήσετε την απόδοσή του ψηλά και τα έξοδά σας χαμηλά!


Διαβάστε τι λένε οι ειδικοί: 6 tips για την αλλαγή φίλτρου.

Διαβάστε τι λένε οι ειδικοί: 6 tips για την αλλαγή φίλτρου.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στο Facebook »

Μάθετε τα πάντα για τα φίλτρα του οχήματός σας!

  • Ο ζωτικός ρόλος των φίλτρων λαδιού
  • Τα φίλτρα καυσίμου νέας γενιάς
  • Ασφάλεια & οικονομία από τα φίλτρα αέρα
  • 6 tips για την αλλαγή φίλτρου

Η καλή και σωστή λειτουργία του κινητήρα εξαρτάται από τα φίλτρα που χρησιμοποιούμε. Μπορεί αυτό να ακούγεται δεδομένο, υπάρχουν όμως κάποιες λεπτομέρειες που αφορούν τα φίλτρα τις οποίες συνήθως αγνοούμε, με αποτέλεσμα την καταστροφή του κινητήρα μας. Ας δούμε λοιπόν τα διάφορα είδη φίλτρων που υπάρχουν και ποιες είναι οι λειτουργίες τους.

Ο ζωτικός ρόλος των φίλτρων ελαίου

Τα φίλτρα ελαίου είναι άκρως απαραίτητα για την καλύτερη λειτουργία του κινητήρα αλλά και τη μακροζωία του. Μπορεί για πολλούς να μην είναι κάτι το ιδιαίτερο, ο ρόλος τους όμως είναι ζωτικής σημασίας για το αυτοκίνητο. Ο κινητήρας και τα εξαρτήματά του χρειάζονται καθαρό λάδι για να πραγματοποιήσουν τις λειτουργίες τους σωστά. Τα φίλτρα ελαίου λοιπόν βοηθούν σε αυτό καθώς καθαρίζουν το λάδι που περνά μέσα από το φίλτρο, κι έτσι μολύνσεις και μικρόβια που μπορούν να προκαλέσουν ζημιά στον κινητήρα δεν περνούν από αυτό. Ας δούμε όμως συγκεκριμένα πως λειτουργεί το σύστημα λίπανσης του κινητήρα. Το λάδι εισέρχεται στην αντλία του κινητήρα μέσω μιας οπής, η οποία βρίσκεται στο κάρτερ. Ασκώντας την κατάλληλη πίεση, το λάδι καταλήγει στο φίλτρο ελαίου κι έπειτα προχωράει στον κινητήρα και λιπαίνει τις βαλβίδες και τους εκκεντροφόρους. Επιπλέον, το λάδι λιπαίνει αλλά και ψύχει τα τοιχώματα του πιστονιού, τα έμβολα και τα ρουλεμάν και στη συνέχεια επιστρέφει στο κάρτερ, έχοντας καθαρίσει τον κινητήρα από όλα τα υπολείμματα και τις βλαβερές ουσίες. Έτσι λοιπόν είναι εμφανές πως το φίλτρο ελαίου παίζει έναν ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στην καλή λειτουργία του κινητήρα, και για αυτό πρέπει να φροντίζουμε να τοποθετούμε ποιοτικά και σωστά φίλτρα. 
 

Φίλτρα καυσίμου νέας γενιάς

Τα καύσιμα που απαιτούνται για τα καινούργια συστήματα injection είναι πολύ υψηλής ποιότητας και δίχως νερό, ειδικά στην περίπτωση του diesel. Έτσι λοιπόν, τα φίλτρα καυσίμου νέας γενιάς είναι ειδικά σχεδιασμένα για να παρέχουν την καλύτερη δυνατή προστασία, ενώ ταυτόχρονα συνδυάζουν την οικονομία με τη μέγιστη απόδοση και φυσικά είναι φιλικά προς το περιβάλλον.

Συνέχεια του άρθρου >>>
 Σχετικές ειδήσεις