Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

To «H2.City Gold» της CaetanoBus είναι ένα αστικό λεωφορείο με σύστημα fuel-cells της Toyota, το οποίο πραγματοποίησε την παγκόσμια πρεμιέρα του στη Busworld 2019.

Το εν λόγω αστικό λεωφορείο προσφέρει αυτονομία έως 400 χλμ. και για τον ανεφοδιασμό του με υδρογόνο απαιτούνται μόλις 9 λεπτά της ώρας.

Λεωφορείο υδρογόνου από την Toyota

5.931 Επισκέψεις στο άρθρο (21/10/2019)

Το νέο αστικό λεωφορείο «H2.City Gold» που η εταιρεία CaetanoBus παρουσίασε στην φετινή Busworld, είναι το πρώτο που ενσωματώνει σύστημα με κυψέλες υδρογόνου (fuel-cells) της Toyota.

Κατά τη διάρκεια της φετινής Busworld (18-23 Οκτωβρίου 2019), μια από τις σημαντικότερες παγκόσμιες πρεμιέρες που πραγματοποιήθηκαν είναι το αστικό λεωφορείο «H2.City Gold» της εταιρείας  CaetanoBus SA.
To εν λόγω λεωφορείο αναμένεται να ξεκινήσει τις δοκιμές χρήσης του σε πραγματικές συνθήκες χρήσης άμεσα (σε διάφορες μεγαλουπόλεις της ΕΕ) με στόχο να τεθεί σε μαζική παραγωγή στην Πορτογαλία εντός του 2020 και χάρη στο σύστημα κυψελών υδρογόνου (fuel-cells) της Toyota, με τις οποίες εφοδιάζεται, εμφανίζει μέγιστη αυτονομία 400 χλμ. ενώ για τον ανεφοδιασμό του με καύσιμο (υδρογόνο) απαιτούνται μόλις 9 λεπτά.
Το «H2.City Gold» που πραγματοποίησε την Παγκόσμια Πρεμιέρα του στη φετινή Busworld 2019, σηματοδοτεί ουσιαστικά την συνεργασία της CaetanoBus SA, εκ των κορυφαίων κατασκευαστών λεωφορείων της Πορτογαλίας με την Toyota Motor Europe.
Η εν λόγω συνεργασία ξεκίνησε το 2018 και στόχος των δύο εταιρειών ήταν η εξέλιξη ενός αστικού λεωφορείου με μηδενικές εκπομπές ρύπων.
Οι συστοιχίες των κυψελών καυσίμου (fuel-cells) που αναλαμβάνουν την μετατροπή του καυσίμου (υδρογόνο) σε ηλεκτρική ενέργεια, εδράζονται στην οροφή του οχήματος ενώ, οι δεξαμενές του H2 (υδρογόνο) είναι συνολικής χωρητικότητας 37,5 κιλών. Το εν λόγω καύσιμο αποθηκεύεται υπό πίεση 350 bar και η διάρκεια του ανεφοδιασμού διαρκεί μόλις 9 λεπτά της ώρας!