Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Η Toyota παρουσίασε το ιδιαίτερα ενδιαφέρον πρωτότυπο «e-Palette Concept» στην Διεθνή Έκθεση Τεχνολογίας «CES 2018» στο Λας Βέγκας (9-12 Ιανουαρίου).

Βασικό γνώρισμα του Toyota e-Palette είναι η πλήρως αυτόνομη λειτουργία και η δυνατότητα υποστήριξης πάσης φύσεως εφαρμογών.

Για παράδειγμα, μπορεί να χρησιμέψει ως όχημα μεταφοράς προϊόντων και διανομής τους εντός της πόλης…

… ως όχημα μεταφοράς επιβατών ή ως μίνι –κινητό- γραφείο…

… ως μίνι –κινητό- εστιατόριο…

… ή ακόμη και ως κινητό ξενοδοχείο!

Ματιές στο μέλλον από τη Toyota

2.618 Επισκέψεις στο άρθρο (9/1/2018)

Το πρωτότυπο «e-Palette» που η Toyota παρουσίασε στην φετινή Έκθεση Τεχνολογίας «CES 2018», αποτελεί το επόμενο βήμα της ιαπωνικής εταιρείας στην διαδικασία εξέλιξης της αυτοκίνησης, σε σχέση με τα όσα γνωρίζουμε.

Στη σχετική συνέντευξη Τύπου που πραγματοποίησε η Toyota κατά τη διάρκεια της φετινής Διεθνούς Έκθεσης Τεχνολογίας «CES 2018» (Consumer Electronics Show 2018) που διοργανώνεται από 9 – 12 Ιανουαρίου στο Λας Βέγκας, o πρόεδρος της ιαπωνικής εταιρείας, Akio Toyoda, τόνισε μεταξύ άλλων πως «… Η Toyota παραμένει πιστή στην εξέλιξη ολοένα και καλύτερων οχημάτων ωστόσο, το ίδιο σημαντική είναι η βελτίωση της κοινωνίας, τουλάχιστον για τα επόμενα 100 έτη». Σε αυτό το πλαίσιο, η Toyota παρουσίασε την στρατηγική «e-Palette Alliance» που αφορά στη δημιουργία νέων, ευέλικτων μορφών για τα οχήματα του μέλλοντος, ενώ την ίδια στιγμή θα αναζητηθούν λύσεις σε θέματα λογισμικού (software) και υλισμικού (hardware) που θα συμβάλλουν στην βελτίωση της αποδοτικότητας των επιχειρήσεων.
Προκειμένου να υλοποιήσει τις παραπάνω… υποσχέσεις της, η Toyota ανακοίνωσε πως θα συνεργαστεί με μεγάλες εταιρείες από διάφορους τομείς όπως οι Amazon, DiDi, Mazda, Pizza Hut, Uber κ.ά.
Παράλληλα, η Toyota παρουσίασε ένα πρωτότυπο όχημα με την ονομασία «e-Palette Concept» το οποίο αποτελεί μια… πρώτη γεύση των προθέσεων της σε αυτόν τον τομέα, καθώς διακρίνεται για την δυνατότητα πλήρους αυτόνομης λειτουργίας του, τη νέα γενιά μπαταριών αλλά και τη δυνατότητα πλήρους διαμόρφωσης του προκειμένου να είναι σε θέση να υποστηρίξει πολλαπλές διαφορετικές εφαρμογές.
 
Το πρωτότυπο Toyota e-Palette με μια ματιά
Το βασικό γνώρισμα του φουτουριστικού οχήματος της Toyota είναι το ευρύχωρο και χωρίς… περιορισμούς εσωτερικό του που μπορεί να διαμορφωθεί ανάλογα με την χρήση για την οποία προορίζεται.
Παράλληλα, η δομή του πλαισίου του, επιτρέπει την εύκολη δυνατότητα… μεταμόρφωσης του οχήματος για χρήση σε πολλαπλούς τύπους εφαρμογών π.χ. τη μεταφορά προϊόντων ή τη μεταφορά επιβατών, με γρήγορο και εύκολο τρόπο.
Η Toyota προτίθεται να προσφέρει το e-Palette Concept σε τρεις διαφορετικές εκδόσεις ως προς τις διαστάσεις του αμαξώματος του, προκειμένου να καλύπτει με άνεση ακόμη και τις πιο εξεζητημένες χρήσεις.
Σύμφωνα με τα όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής, το e-Palette Concept θα αρχίσει τις πρώτες πιλοτικές δοκιμές του από το 2020 και μετά, σε διάφορες περιοχές του πλανήτη ενώ στόχος της εταιρείας είναι να μπορέσει να προσφέρει μέσω αυτού, λύσεις στην μετακίνηση επιβατών και προϊόντων κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκυο καθώς και στην Παραολυμπιάδα, που θα διοργανωθούν το 2020 στην χώρα του ανατέλλοντος ηλίου.
Με βάση την επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας, το μήκος του e-Palette θα κυμαίνεται από τα τέσσερα ως τα επτά μέτρα και χάρη στο ευρύχωρο και χωρίς περιορισμούς εσωτερικό του, σε συνδυασμό με το χαμηλό και πλήρως επίπεδο δάπεδο θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως όχημα μεταφοράς φορτίων, ως κινητή καντίνα ή ακόμη και ως μίνι – ξενοδοχείο. Πληροφοριακά αναφέρουμε πως η έκδοση του που παρουσιάστηκε στην Έκθεση CES 2018 έχει μήκος αμαξώματος της τάξης των 4.800 χλστ., πλάτος 2.000 χλστ. και ύψος 2.250 χλστ. αντίστοιχα.
Περισσότερα για το πρωτότυπο «e-Palette» της Toyota, μπορείτε να βρείτε στα videο που παρουσιάζουμε παρακάτω…