Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Μειωμένα έως και κατά 50% θα είναι τα Τέλη Κυκλοφορίας των Τ.Λ.Δ.Χ. οχημάτων για το 2021, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.

Μείωση των τελών κυκλοφορίας στα λεωφορεία

3.163 Επισκέψεις στο άρθρο (23/2/2021)

Με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών (22.2.2021) βεβαιώνεται η μείωση των τελών κυκλοφορίας για τα Τ.Λ.Δ.Χ. οχήματα για το 2021, κατά 50%.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε στις 22.2.2021 το υπουργείο Οικονομικών αναφέρεται πως η Πολιτεία, θέλοντας να στηρίξει τον κλάδο των ιδιοκτητών τουριστικών λεωφορείων που έχει πληγεί από τις επιπτώσεις της πανδημίας στην οικονομία και τον τουρισμό, προχωρά σε γενναία μείωση των Τελών Κυκλοφορίας των εν λόγω οχημάτων για το 2021.
Αναλυτικά αναφέρεται πως:
  • Για την Κατηγορία Α (τουριστικά λεωφορεία έως 40 θέσεις), τα Τέλη Κυκλοφορίας μειώνονται από 430 ευρώ σε 215 ευρώ.
  • Για την Κατηγορία Β (τουριστικά λεωφορεία 41+ θέσεων), τα Τέλη Κυκλοφορίας μειώνονται από 595 ευρώ σε 300 ευρώ.
Παράλληλα, προκειμένου να επιταχυνθεί η διαδικασία καταβολής της αποζημίωσης στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, τα ΚΤΕΛ και τα τουριστικά λεωφορεία Δ.Χ. για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του COVID-19, το υπουργείο Οικονομικών προχωρά στην κατάθεση νομοθετικής ρύθμισης με την οποία καταργείται η προϋπόθεση της υπαγωγής των βεβαιωμένων οφειλών στη φορολογική διοίκηση και στα ασφαλιστικά ταμεία, σε καθεστώς τμηματικής καταβολής.
Η συγκεκριμένη ρύθμιση καθίσταται επιβεβλημένη, λόγω των πρακτικών προβλημάτων που προέκυψαν κατά την έκδοση και εξόφληση των οικείων χρηματικών ενταλμάτων, αλλά και για να διευκολυνθεί η παροχή ρευστότητας σε αυτές τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες. Σε ότι αφορά στα ΚΤΕΛ, η αποζημίωση ανέρχεται στα 19,8 εκ. ευρώ ενώ για τα τουριστικά λεωφορεία ανέρχεται στα 21 εκ. ευρώ.
Υπενθυμίζουμε πως η ΟΦΑΕ, είχε στηρίξει το –δίκαιο- αίτημα των ιδιοκτητών ΤΛΔΧ οχημάτων για απαλλαγή από τα Τέλη Κυκλοφορίας του 2021, με σχετικό αίτημα που είχε καταθέσει στο υπουργείο Οικονομικών…