Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Η νέα Επίτροπος Μεταφορών της ΕΕ, κ. Adina – Iona Valean, δεσμεύτηκε για τη μείωση κατά το ήμισυ των νεκρών από τροχαία δυστυχήματα ως το 2030.

«Μείωση των θανάτων από τροχαία στο μισό ως το 2030»

2.548 Επισκέψεις στο άρθρο (29/11/2019)

Η νέα Επίτροπος Μεταφορών της ΕΕ, κ. Adina-Iona Valean, δεσμεύτηκε στην πρώτη ομιλία της πως σκοπεύει να μειώσει τους θανάτους και τους σοβαρούς τραυματισμούς στο ήμισυ ως το 2030.

Ως γνωστόν από την 14η Νοεμβρίου, η κ. Adina-Iona Valean θα είναι η νέα Επίτροπος Μεταφορών. Η κ. Valean, θα αντικαταστήσει στα καθήκοντα της την κ. Violeta Bulc από την 1η Δεκεμβρίου του 2019 και στο πλαίσιο των προκαταρκτικών της δηλώσεων ανέφερε μεταξύ άλλων πως: «… 25.000 (θάνατοι) ανά έτος είναι απλώς απαράδεκτο. Πρέπει να συμβάλλουμε όλοι στον στόχο της μείωσης των θανάτων και των σοβαρά τραυματιών από τροχαία κατά το ήμισυ ως το 2030 σε σχέση με τα δεδομένα του 2020».
Αργότερα κατά τη διάρκεια της ίδιας συνεδρίασης της Επιτροπής Μεταφορών της ΕΕ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση ανέφερε πως: «… Σε ότι αφορά στην οδική ασφάλεια, έχουμε δεσμευθεί στον μηδενισμό των θανάτων από τροχαία δυστυχήματα ως το 2050. Έχουμε θέσει μια στρατηγική και εγώ προσωπικά σκοπεύω να την προωθήσω στο μέγιστο. Μέσω της στρατηγικής αυτής θα έχουμε και συγκεκριμένες δράσεις».