Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Το πρωτότυπο Snap της Rinspeed αναμένεται να παρουσιαστεί επίσημα στην προσεχή Έκθεση Τεχνολογίας «CES 2018» του Λας Βέγκας στις 9-12 Ιανουαρίου.

Το Snap αποτελείται ουσιαστικά από ένα αυτόνομο πλαίσιο – πλατφόρμα…

… πάνω στο οποίο μπορεί εύκολα να τοποθετηθεί…

… μια τεράστια γκάμα από αμαξώματα που ουσιαστικά το μετατρέπουν σε πάσης φύσεως όχημα, από μίνι-λεωφορείο έως κινητή καντίνα.

Σε ότι αφορά στις επιβατικές του εκδόσεις, το Rinspeed Snap διακρίνεται για την ευμετάβλητη διαρρύθμιση του εσωτερικού και της θέσης των καθισμάτων…

… ενώ οι επιβάτες στο εσωτερικό του, μπορούν κατά τη διάρκεια του δρομολογίου…

… να ασχοληθούν με πολλαπλές δραστηριότητες μέσω φυσικά τις πλήρους συνδεσιμότητας του οχήματος με το διαδίκτυο.

Όπως ήταν αναμενόμενο, το Snap είναι ένα αυτόνομα κινούμενο όχημα.

Παράλληλα, η τεράστια γκάμα αμαξωμάτων με τα οποία μπορεί να εφοδιαστεί, το μεταβάλλουν από όχημα μεταφοράς προϊόντων…

… σε ειδικά διαμορφωμένο κατάστημα «επί τροχών» όπως π.χ. ένα μανάβικό ή μια καντίνα.

Παράλληλα, μπορεί να λειτουργήσει και ως «βάση» για δραστηριότητες τόσο ιδιωτικού…

… όσο και επαγγελματικού προσανατολισμού.

Μεταβάλλοντας την αυτοκίνηση

2.516 Επισκέψεις στο άρθρο (7/12/2017)

Το πρωτότυπο «Snap» που η Rinspeed θα παρουσιάσει στην προσεχή Έκθεση Τεχνολογίας «CES 2018», προσφέρει μια εντελώς νέα ερμηνεία στον όρο «πολυμορφικότητα» για τον κλάδο της αυτοκίνησης.

Το μέλλον των οχημάτων που καλούνται να καλύπτουν τις καθημερινές ανάγκες των πολιτών μιας μεγαλούπολης ενδεχομένως να είναι πολύ διαφορετικό από όλα όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής.
Οι όροι «πολυμορφικότητα» και «πολυχρηστικότητα» ενδεχομένως να αποκτήσουν μια εντελώς νέα ερμηνεία μέσα στα επόμενα χρόνια, χάρη στην αλματώδη εξέλιξη της τεχνολογίας και την φαντασία ορισμένων, ευφάνταστων σχεδιαστών και μηχανικών, από αυτοκινητοβιομηχανίες όπως η Rinspeed.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα των μελλοντικών… μονοπατιών που –ενδεχομένως- να ακολουθήσει η αυτοκίνηση είναι η περίπτωση του πρωτότυπου οχήματος «Snap» που η εταιρεία Rinspeed θα παρουσιάσει στην προσεχή Έκθεση Τεχνολογίας «Consumer Electronics Show 2018» (CES), η οποία θα διοργανωθεί από 9 – 12 Ιανουαρίου στο Λας Βέγκας.
Το εν λόγω πρωτότυπο όχημα αλλάζει… τους κανόνες σχετικά με τα όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής δεδομένου ότι, ουσιαστικά αποτελείται από ένα –αυτόνομο- πάτωμα που ενσωματώνει όλα τα συστήματα απαιτούμενα συστήματα για την κίνηση του (κινητήρας, γραμμή μετάδοσης κίνησης κ.ο.κ.) και διάφορους τύπους αμαξωμάτων τους οποίους, ο ιδιοκτήτης του μπορεί να εφαρμόσει σε αυτό, αναλόγως των αναγκών του.
Η διαδικασία σύνδεσης του αμαξώματος με το όχημα – πλατφόρμα είναι εξαιρετικά απλή και εύκολη ενώ, κάθε αμάξωμα μπορεί να λειτουργήσει και αυτόνομα π.χ. (ως ένα μίνι καθιστικό, ως καντίνα, ή ως χώρος αποθήκευσης προϊόντων στην περίπτωση που πρόκειται για Van).
Όπως είναι φυσικό, οι εκδόσεις αμαξωμάτων του Snap που η Rinspeed έχει εξελίξει για τη μεταφορά επιβατών, προσφέρουν προηγμένο επίπεδο άνεσης και ασφάλειας καθώς και κορυφαίες τεχνολογικές λύσεις αναφορικά με τη… διαβίωση εντός τους όπως π.χ. ειδικούς αποθηκευτικούς χώρους, ευμετάβλητη διάταξη καθισμάτων, ειδικές οθόνες αφής για τη σύνδεση με το διαδίκτυο ή τον χειρισμό του οχήματος κ.ο.κ.
Περισσότερα για το πρωτότυπο αυτό όχημα θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε κατά την επίσημη παρουσίαση του στη CES 2018, στις αρχές του νέου έτους…