Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Το εντυπωσιακό πρωτότυπο «Snap» της Rinspeed» προσφέρει άλλη μια… πρόγευση των τάσεων που ενδεχομένως να ακολουθηθούν στην αυτοκίνηση μέσα στα επόμενα χρόνια.

«Τροφή» για σκέψεις!

2.006 Επισκέψεις στο άρθρο (12/10/2017)

Η ελβετική εταιρεία Rinspeed έδωσε στη δημοσιότητα την πρώτη εικόνα και –ορισμένα- στοιχεία αναφορικά με ένα πρωτότυπο όχημα που ενδεχομένως να αλλάξει τον κλάδο της αυτοκίνησης σε σχέση με τα όσα γνωρίζουμε…

Όπως και η εταιρεία GM με το πρωτότυπο «SURUS», έτσι και η ελβετική Rinspeed που μας έχει… συνηθίσει στα εντυπωσιακά πρωτότυπα οχήματα, αποφάσισε να μας προσφέρει μια νέα οπτική αναφορικά με τα οχήματα –όλων των τύπων- του μέλλοντος.
Πιο συγκεκριμένα, η Rinspeed με το πρωτότυπο «Snap» φιλοδοξεί να μας προσφέρει μια πρόγευση του μέλλοντος όπου η… πολυχρηστικότητα ενός οχήματος θα είναι επιβεβλημένη.
Συγκεκριμένα, το Rinspeed Snap είναι ουσιαστικά ένα όχημα που αποτελείται από ένα βασικό πλαίσιο – πλατφόρμα, πάνω στο οποίο μπορούν να εδραστούν πάσης φύσεως αμαξώματα, αναλόγως της χρήσης.
Η πλήρης απουσία μηχανικών τμημάτων και η αντικατάσταση τους από ηλεκτρονικά τμήματα που δεν απαιτούν συντήρηση (σύστημα μετάδοσης της κίνησης, διεύθυνσης κ.ο.κ.) είναι ένα από τα πολλά «μυστικά» που το πρωτότυπο Snap κρύβει δεδομένου ότι η Rinspeed ήταν… φειδωλή στα στοιχεία που ανακοίνωσε σχετικά.
Το σίγουρο είναι πως το εν λόγω πρωτότυπο μπορεί με την κατάλληλη υπερκατασκευή που θα δεχθεί, να μετατραπεί από όχημα μεταφοράς προϊόντων, σε μέσο μαζικής μεταφοράς επιβατών ή ακόμη και σε ένα γραφείο «επί τροχών» που θα προσφέρει κορυφαίο επίπεδο άνεσης και ασφάλειας στους επιβάτες του.
Σε κάθε περίπτωση, αυτό που γνωρίζουμε στα σίγουρα είναι πως μια τέτοια λύση θα μπορούσε να αναβαθμίσει σημαντικά τις επιβατικές – εμπορευματικές μετακινήσεις εντός των μελλοντικών μεγαλουπόλεων, δεδομένου ότι το Snap μπορεί να κινηθεί και αυτόνομα ενώ εφοδιάζεται με ένα πλήρως ηλεκτροκίνητο σύστημα κινητήρα.
Καταλήγοντας, για την ιστορία αναφέρουμε πως η επίσημη παρουσίαση του νέου πρωτότυπου «Snap» από την Rinspeed αναμένεται να πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της Διεθνούς Εκθέσεως Τεχνολογίας του Λας Βέγκας  «CES 2018» (Consumer Electronics Show) που διοργανώνεται από 9 – 12 Ιανουαρίου.
Εν αναμονή λοιπόν…