Συμπιεστές Krios AC από την εταιρεία Ancom
Ευάγγελλος Προίσκος: Επίσημος επισκευαστής – Service DAF
ΚΑΡΑΜΠΙΝΗΣ ΣΟΥΓΛΕΣ (KARSSOU): Εξουσιοδοτημένο συνεργείο φρένων βαρέων οχημάτων
Από τις χειρότερες συνήθειες που αντικρίζουμε σε κάθε γειτονιά, είναι οι επιτήδειοι που αφήνουν λογής-λογής αντικείμενα έξω από το σπίτι τους, προκειμένου γυρίζοντας να έχουν έτοιμη θέση parking. Είναι όμως νόμιμο αυτό;
Σίγουρα όλοι έχουμε βρεθεί στη δυσάρεστη θέση, επιστρέφοντας αργά το βράδυ σπίτι μας και ψάχνοντας για parking, να πέσουμε πάνω σε κάποιον κουτοπόνηρο που έχει τοποθέτησε ένα αντικείμενο μπροστά στην οικία του, ώστε να κρατήσει το χώρο καβάτζα για την πάρτη του.
Η ευρηματικότητα δε του καθενός μπορεί να ξεπεράσει κάθε όριο, περιλαμβάνοντας μεταξύ άλλων: άδειους τενεκέδες από λάδι, γλάστρες, καρέκλες, κουβάδες, μπετά, σανίδες, αυτοσχέδιες ταμπέλες που αναγράφουν «μην παρκάρετε / no parking» ή ακόμα και κάποιο μηχανάκι, ξεχασμένο από το χρόνο και δίχως καν πινακίδες κυκλοφορίας.
Το αποτέλεσμα; Εσύ να τριγυρίζεις μέσα στα στενά για μισάωρα ολόκληρα, αναζητώντας ακόμα και μια μικρή… χαραμάδα για να παρκάρεις, την ίδια ώρα που ο κάθε εξυπνάκιας έχει έτοιμη τη θέση "του" να τον περιμένει. Στο σενάριο δε, που θα τολμήσεις να μετακινήσεις το αντικείμενο που έχει τοποθετήσει, το πιθανότερο είναι να βρεθείς άθελά σου μπλεγμένος σε καυγά και μάλιστα έχοντας όλα τα δίκια με το μέρος σου.
Πέρα από τα δίκια, όμως, έχεις και κάτι ακόμα με το μέρος σου: το Νόμο!
Σε κάθε περίπτωση, ο Νόμος είναι μαζί σου και όχι με τον θρασύτατο παραβάτη, ο οποίος αγνοεί ότι, εμπίπτοντας στη συγκεκριμένη παρατυπία, βρίσκεται αντιμέτωπος με τον κίνδυνο να καταλήξει κατά 400 ευρώ φτωχότερος, μιας και αυτό είναι το πρόστιμο για όσους καταλαμβάνουν παράνομα θέση parking, αφήνοντας προσωπικά τους αντικείμενα.
Πιο αναλυτικά, όπως προβλέπεται από το άρθρο 48 του Κ.Ο.Κ.:
1) Η προσωρινή ή διαρκής κατάληψη τμήματος του οδοστρώματος με εγκαταστάσεις ή εμπόδια απαγορεύεται, ιδιαίτερα αν με αυτά παρεμποδίζεται η κυκλοφορία, η επιτρεπόμενη στάση ή στάθμευση οχημάτων ή περιορίζεται η ορατότητα αυτών που χρησιμοποιούν τις οδούς.
2) Κατ΄ εξαίρεση της διάταξης της προηγούμενης παραγράφου, μπορεί να επιτραπεί σε έκτακτες περιπτώσεις ή ζώνες μικρής κυκλοφορίας εντός κατοικημένων περιοχών, αν υπάρχει αρκετός χώρος γι' αυτό, η κατάληψη τμήματος οδού με προσωρινές εγκαταστάσεις ή εμπόδια ύστερα από άδεια των Δημοτικών ή Κοινοτικών Αρχών ύστερα από γνώμη των αρμόδιων Αστυνομικών Αρχών.
3) Αυτοί που ανεγείρουν οικοδομές μέσα σε κατοικημένες περιοχές ή εκτελούν άλλα έργα και καταλαμβάνουν ολόκληρο το πεζοδρόμιο μπροστά από την οικοδομή ή το έργο, υποχρεούνται να κατασκευάσουν πρόσθετο πεζοδρόμιο ή να πάρουν άλλα κατάλληλα μέτρα για την ασφαλή διέλευση των πεζών. Με απόφαση του υπουργού Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημόσιων Έργων καθορίζονται οι λεπτομέρειες για την εφαρμογή της διάταξης αυτής.
4) Όταν επιτρέπεται, όπως πιο πάνω, η κατάληψη τμήματος οδού πρέπει αυτό να επισημαίνεται υποχρεωτικά από αυτόν που το κατέλαβε κατά τις διατάξεις του άρθρου 9 του παρόντος Κώδικα.
5) Η κατάληψη επιφάνειας πεζόδρομου για οποιαδήποτε άλλη χρήση, εκτός από αυτήν για την οποία έχει κατασκευαστεί, απαγορεύεται, εφόσον παρεμποδίζεται η κυκλοφορία των πεζών, ως και η είσοδος – έξοδος οχημάτων άμεσης ανάγκης ή εξυπηρέτησης των παροδίων.
6) Αυτός που παραβιάζει τις διατάξεις του άρθρου αυτού τιμωρείται με διοικητικό πρόστιμο τετρακοσίων (400,00) ευρώ».
Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το » |
Σχολίασέ το, στο Facebook » |
Αρχική Σελίδα | Sitemap | Επικοινωνία |
Copyright © 2024 - pro.autotriti.gr