Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Το νέο Nissan Primastar θα παρουσιαστεί επίσημα μέσα στο 2ο 6μηνο του 2016 και θα φέρει –κατά πάσα πιθανότητα- το όνομα «NV300».

Στο συγκεκριμένο μοντέλο –ή στο νέο Renault Trafic- θα βασίζεται εξάλλου και η επόμενη γενιά του Fiat Scudo που θα παρουσιαστεί στο ίδιο χρονικό διάστημα.

«NV300» ο αντικαταστάτης του Nissan Primastar

2.321 Επισκέψεις στο άρθρο (3/12/2015)

Μέσα στο 2ο 6μηνο του 2016, η Nissan αναμένεται να παρουσιάσει τον αντικαταστάτη του Primastar και οι μέχρι στιγμής πληροφορίες αναφέρουν πως η ονομασία του θα είναι «NV300».

Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα στον διεθνή Τύπο, ο επικεφαλής του κλάδου των ελαφρών επαγγελματικών της Nissan στην Ευρώπη, κ. Ponz Pandikuthira, παραδέχθηκε πως μέσα στο δεύτερο μισό του 2016, αναμένεται να παρουσιαστεί ο αντικαταστάτης του Primastar και παρά το γεγονός ότι η πληροφορία δεν είναι μέχρι στιγμής επιβεβαιωμένη επίσημα από τους εκπροσώπους της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας, η ονομασία του νέου αυτού μοντέλου θα είναι «NV300» καθώς, όπως είναι φυσικό, θα τοποθετηθεί… ανάμεσα στα NV200 και NV400, που ήδη διατίθενται και στην ελληνική αγορά.

Σύμφωνα με τις πρόσφατες δηλώσεις του κ. Pandikuthira, ο λόγος που η παρουσίαση του αντικαταστάτη του Primastar έχει καθυστερήσει είναι απλός και σχετίζεται με το επίσημο λανσάρισμα του νέου NP300 Navara, που ξεκινά μέσα στο άμεσο προσεχές διάστημα την εμπορική του πορεία σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Παράλληλα, μια ακόμη σημαντική είδηση που αφορά στην γκάμα των ελαφρών επαγγελματικών της Nissan είναι πως, ο αντικαταστάτης του NV200, ο οποίος υπολογίζεται πως θα λανσαριστεί σε πανευρωπαϊκό επίπεδο μέσα στη διετία 2019 – 2020, θα είναι μικρότερων διαστάσεων, προκειμένου να προσφέρει τον απαιτούμενο –ζωτικό- χώρο στη γκάμα της Nissan για το νέο Primastar NV300.

Συμφωνία και με την Fiat Professional για την επόμενη γενιά του Scudo

Παράλληλα όμως, η Renault Nissan έχει επιβεβαιώσει την υπογραφή συνεργασίας με την Fiat Professional βάσει της οποίας, ο αντικαταστάτης του Fiat Scudo, θα βασίζεται στον αντικαταστάτη του Nissan Primastar.

Εξάλλου, είναι σαφές πως η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία επέλεξε να μην συνεχίσει την σχετική συνεργασία της με τον Όμιλο PSA, από την οποία είχαν προκύψει μέχρι στιγμής τα Citroen Jumpy, Peugeot Expert και Fiat Scudo, των οποίων οι νέες γενιές ανακοινώθηκαν μόλις πριν από λίγες ημέρες.

Καταλήγοντας, αξίζει να αναφέρουμε ότι ενδεχομένως, η νέα γενιά του Fiat Scudo, να μην βασίζεται στο μελλοντικό αντικαταστάτη του Nissan Primastar, αλλά στην νέα γενιά του Renault Trafic, που ήδη έχει παρουσιαστεί και διατίθεται σε διάφορες αγορές της ΕΕ ενώ, μέσα στο 2016, αναμένεται και στην χώρα μας.