Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Ο CEO της Volkswagen AG, δρ. Herbert Diess (δεξιά) και ο ομόλογος του στη Ford Motor Company, κ. Jim Hackett, επιβεβαίωσαν τη συνεργασία μεταξύ των δύο κολοσσών, στην –από κοινού- εξέλιξη νέων ελαφρών επαγγελματικών μέσα στην επόμενη 5ετία.

Νέα Pick Up από τις VW & Ford μέσα στο 2022

3.125 Επισκέψεις στο άρθρο (15/1/2019)

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες Volkswagen AG και Ford Motor Company ανακοίνωσαν επίσημα πως θα συνεργαστούν στην εξέλιξη νέων μοντέλων, αρχικά από τον κλάδο των επαγγελματικών οχημάτων. Διαβάστε τις λεπτομέρειες.

Σύμφωνα λοιπόν με τις επίσημες ανακοινώσεις αμφότερων των εταιρειών – κολοσσών για τον κλάδο της αυτοκίνησης, όπως σας είχαμε προϊδεάσει, η Volkswagen AG και η Ford Motor Company, θα συνεργαστούν στενά μέσα στα επόμενα χρόνια προκειμένου να εξελίξουν από κοινού νέα μοντέλα στον κλάδο των ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων (αρχικά).
Συγκεκριμένα, διευθύνων σύμβουλος της Volkswagen AG, δρ Herbert Diess, και ο ομόλογος του στην Ford Motor Company, κ. Jim Hackett, επιβεβαίωσαν πως οι δύο εταιρείες σκοπεύουν να εξελίξουν και κατασκευάσουν από κοινού ένα νέο Pick-Up που θα λανσαριστεί στις διεθνείς αγορές, σε παγκόσμιο επίπεδο, από το 2022. Παράλληλα, οι δύο εταιρείες σκοπεύουν να επεκτείνουν τη συνεργασία τους στον κλάδο των ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων, με την εξέλιξη και παρουσίαση νέων Vans για την αγορά της ΕΕ ενώ, επιβεβαιώθηκε πως θα εξεταστεί και η ενδεχόμενη συνεργασία τους ως προς την εξέλιξη τεχνολογιών και προϊόντων σε ότι αφορά στην ηλεκτροκίνηση καθώς και στα αυτόνομα κινούμενα οχήματα.
Στην παρούσα φάση, η Ford έχει να επιδείξει την πρωτοκαθεδρία στις πωλήσεις της ΕΕ καθώς και της Ελλάδας αναφορικά με τον κλάδο των ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων χάρη στην εξαιρετική εμπορική πορεία των εκπροσώπων της «οικογένειας Transit» (Transit, Transit Custom, Transit Connect, Transit Courier) και του Fiesta Van, χωρίς φυσικά να παραβλέπουμε το Ranger στην κατηγορία των Pick-Up.
Αντίστοιχα, η Volkswagen Επαγγελματικά Οχήματα προσφέρει εξαιρετικούς σε πληρότητα εκδόσεων, αποδοτικότητα και ποιότητα κατασκευής, εκπροσώπους όπως τα load up!, Polo Van, Caddy, T6 Transporter και φυσικά το δυναμικό Amarok στην κατηγορία των Pick-Up.
Συνδυαστικά, οι πωλήσεις ελαφρών επαγγελματικών των δύο εταιρείες κατασκεύασαν μέσα στο 2018 ανέρχονται στα 1,2 εκ. οχήματα, που είναι φυσικά και η κορυφαία επίδοση σε παγκόσμιο επίπεδο.
Ωστόσο, σύμφωνα με τις υπάρχουσες προβλέψεις, η ζήτηση τόσο για ελαφρά επαγγελματικά γενικότερα όσο και για τα Pick-Up ειδικότερα, αναμένεται να αυξηθεί κατακόρυφα μέσα σε παγκόσμιο επίπεδο μέσα στην επόμενη 5ετία.
Για τον λόγο αυτό, στα μελλοντικά πλάνα των δύο εταιρειών σε πρώτη φάση περιλαμβάνεται, σε ότι αφορά στην ΕΕ, η εξέλιξη ενός νέου μεγάλου Van από την πλευρά της Ford και ενός νέου επαγγελματικού πόλης από την Volkswagen αντίστοιχα.