Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Το σύστημα «DAF City Turn Assist» αναλαμβάνει να εκμηδενίσει τα «νεκρά» σημεία στο οπτικό πεδίο του οδηγού ενός φορτηγού οχήματος.

Νέο «City Turn Assist» από τη DAF Trucks

6.439 Επισκέψεις στο άρθρο (16/12/2019)

Η DAF Trucks παρουσίασε ένα νέο σύστημα υποβοήθησης του έργου του οδηγού με την ονομασία «City Turn Assist» που θα είναι διαθέσιμο για εφαρμογή και σε ήδη κυκλοφορούντα οχήματα της.

Προκειμένου να βελτιώσει την ασφάλεια που απολαμβάνουν οι πιο ευάλωτοι χρήστες του οδικού δικτύου (πεζοί, ποδηλάτες κ.ά.), η DAF Trucks παρουσίασε ένα νέο σύστημα υποβοήθησης του έργου του οδηγού για τα φορτηγά της οχήματα με την ονομασία «DAF City Turn Assist».
Το εν λόγω σύστημα μάλιστα θα μπορεί να αποκτηθεί και να τοποθετηθεί ακόμη και στα ήδη κυκλοφορούντα οχήματα της εταιρείας, εφόσον ο ιδιοκτήτης τους το επιθυμεί.
Το City Turn Assist ουσιαστικά αναλαμβάνει να προειδοποιεί τον οδηγό του φορτηγού, με οπτικό-ακουστικά σήματα, στις περιπτώσεις που κάποιος άλλος χρήστης του οδικού δικτύου (πεζός, δίκυκλο, όχημα) είναι δίπλα στο φορτηγό αλλά δεν μπορεί να γίνει άμεσα αντιληπτός από αυτόν, δεδομένου ότι βρίσκεται σε κάποιο από τα «νεκρά» σημεία του οπτικού του πεδίου.
Για να καταστεί αυτό εφικτό, κάνει χρήση ειδικών ραντάρ και αισθητήρων που διασφαλίζουν τη βέλτιστη λειτουργία του, ακόμη και όταν οι συνθήκες ορατότητας δεν είναι καλές. Ο οδηγός ειδοποιείται από το σύστημα μέσω ειδικών λυχνιών LED που εδράζονται στην εμπρόσθια κολώνα της καμπίνας.