Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Το νέο Ford Transit ξεκινά μέσα στον Οκτώβριο της εμπορική του πορεία και στην ελληνική αγορά με πολλαπλές αναβαθμίσεις σε όλους τους τομείς.

Εντυπωσιακό αναμένεται τόσο σε θέματα κατασκευαστικής αρτιότητας και ευρυχωρίας όσο και σε επίπεδο εξοπλισμού, το… περιβάλλον εργασίας του οδηγού.

Το νέο Transit θα προσφέρει σε εκδόσεις με μετάδοσης της κίνησης στους εμπρός, τους πίσω ή και τους τέσσερις τροχούς ενώ…

… βασικό του προσόν παραμένουν οι εντυπωσιακές μεταφορικές δυνατότητες, το ωφέλιμο φορτίο να αυξάνεται έως και κατά 80 κιλά σε σχέση με την υπάρχουν γενιά του.

Νέο Ford Transit από τον Οκτώβριο!

11.767 Επισκέψεις στο άρθρο (25/9/2019)

Με περισσότερες από 4.600 τροποποιήσεις σε όλους τους τομείς, η νέα γενιά του Ford Transit ετοιμάζεται να ξεκινήσει την εμπορική της πορεία σε όλη την ΕΕ, ενώ στην Ελλάδα λανσάρεται μέσα στον Οκτώβριο.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοινώνει η Ford, η νέα γενιά του Transit είναι το πιο «έξυπνο», αποδοτικό, ικανό και παραγωγικό επαγγελματικό όχημα που κατασκεύασε ποτέ.
Μπορεί όλα τα παραπάνω να φαντάζουν ολίγον… υπερβολικά ωστόσο, μια απλή ματιά στα δεδομένα και τις προδιαγραφές που συνοδεύουν το νέο Μεγάλο Van της Ford είναι ικανή να εντυπωσιάσει ακόμη και τους πιο απαιτητικούς.
Η Ford ανακοινώνει πως συνολικά 4.600 τμήματα του νέου Transit έχουν τροποποιηθεί σε σχέση με το μοντέλο που αντικαθιστά, χωρίς να παραβλέπουμε τις τροποποιήσεις στο σύστημα μετάδοσης της κίνησης και τις πολλαπλές τεχνολογικές καινοτομίες που υιοθετούνται σε ότι αφορά στα συστήματα υποβοήθησης του έργου του οδηγού.
Μεταξύ άλλων, το νέο Ford Transit θα εφοδιάζεται πλέον με πολλαπλές αναβαθμισμένες εκδόσεις του 2,0λιτρου EcoBlue πετρελαιοκινητήρα με απόδοση 105, 130, 170 ή 185 ίππων και μέγιστη ροπή από 360 – 415 Nm αντίστοιχα.
Χάρη στην τροποποιημένη σχεδίαση αμαξώματος, έχει επιτευχθεί εκτός από τη βελτίωση του αεροδυναμικού συντελεστή και μείωση του συνολικού απόβαρου, με αποτέλεσμα, το μέγιστο ωφέλιμο φορτίο να έχει αυξηθεί κατά 80 κιλά σε σχέση με το προκάτοχο μοντέλο. Χαρακτηριστικά, οι εκδόσεις με μεικτό βάρος 3,5t. είναι πλέον σε θέση να υποστηρίξουν φορτία βάρους έως και 1.418 κιλών.
Επιπρόσθετα, έχει επιτευχθεί μείωση της κατανάλωσης καυσίμου κατά 7% (και μάλιστα με βάση το… αυστηρότερο πρότυπο WLTP), που ξεκινά από τα 7,6 λτ./100χλμ. ενώ οι εκπομπές ρύπων περιορίζονται αντίστοιχα έως και στα 200 g/km.
Οι διάφορες εκδόσεις του νέου EcoBlue κινητήρα θα συνδυάζονται με νέο χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων ή το νέο αυτό κιβώτιο 10 σχέσεων (από την άνοιξη του 2020) χωρίς να παραβλέπουμε την υιοθέτηση –για πρώτη φορά- του ηλεκτρονικά ελεγχόμενου συστήματος διεύθυνσης «EPAS» (Electric Power Assisted Steering).
Επιπρόσθετα, η Ford θα προσφέρει και τις υβριδικές εκδόσεις «EcoBlue Hybrid» του νέου Transit που σε σχέση με τις συμβατικές εκδόσεις πετρελαιοκινητήρα διασφαλίζουν μείωση της κατανάλωσης καυσίμου κατά 3% - 8%.
Παράλληλα, το νέο Transit θα εφοδιάζεται με μια πληθώρα προηγμένων ηλεκτρονικών συστημάτων και λειτουργιών όπως π.χ. η συμβατή εφαρμογή FordPass Pro, το σύστημα πολυμέσων SYNC 3 αλλά και προηγμένα συστήματα ασφάλειας όπως τα Active Park Assist, Lane-Keeping Aid, Blind Spot Information System, Trailer Tow System, Intelligent Adaptive Cruise Control, Traffic Sign Recognition, Pre-Collision Assist με λειτουργία Pedestrian Detection κ.ά.
Την ίδια στιγμή, για πρώτη φορά ο οδηγός θα μπορεί να επιλέξει μεταξύ προκαθορισμένων προφίλ λειτουργίας του συστήματος μετάδοσης της κίνησης (Normal, Eco, Slippery, Mud, Tow Mode) αναλόγως του οδοστρώματος στο οποίο κινείται το όχημα, αν έλκει κάποιο trailer, αν φέρει σύστημα τετρακίνησης κ.ά.
Περισσότερα για το νέο Ford Transit στο επόμενο τεύχος του Auto Τρίτη Επαγγελματικά, όπου θα βρείτε και τις πρώτες εντυπώσεις μας από την επαφή μαζί του κατά τη διάρκεια της πανευρωπαϊκής του παρουσίασης στους εκπροσώπους του διεθνούς Τύπου.